• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2017

14:29

KOLINDA POZIVA VUČIĆA da na jesen poseti Zagreb?!

Politika

KOLINDA POZIVA VUČIĆA da na jesen poseti Zagreb?!

Podeli vest

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputiće poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da na jesen poseti Hrvatsku, nezvanično saznaje hrvatski "Jutarnji list" iz krugova bliskih hrvatskoj predsednici

U predsedničkom ofisu na Pantovčaku procenjuju da su ”sazreli uslovi” za posetu, a po protokolu ”na redu” je, navodi list, da srpski predsednik poseti Zagreb.

"Jutarnji list" piše da je od ranije poznato da je Grabar-Kitarović odbila da pozove bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića nakon njegove izjave da je legitimno to što u programu nekih srpskih stranaka stoji da im je cilj granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

Kako navodi list, nakon te izjave u Sarajevu predsednica Hrvatske je donela konačnu odluku da Nikolić neće biti službeno pozvan, iako su pre te izjave dve kancelarije pripremale i dogovarale njegovu posetu.

U međuvremenu je, podseća hrvatski dnevnik, Vučić, dok je još bio premijer, uputio poziv i predsednici i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću da posete Srbiju ”kada žele”, a Grabar-Kitarović je otišla u Beograd na inauguraciju srpskog predsednika gde je bila vrlo srdačno dočekana.

"Jutarnji list" piše da je sam Vučić pokazao želju da se ide u smeru normalizacije hrvatsko-srpskih odnosa, a jedan od važnih koraka u tom smislu je bio i susret u Hrvatskoj i Srbiji, te potpisivanje deklaracije o unapređenju odnosa u Subotici u kojoj su Grabar-Kitarović i sadašnji predsednik Srbije detektovali u kom smeru ta normalizacija treba da ide.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 6 godina

Vidi se da Kolinda zeli dobre odnose sa Srbijom, kao i Srbija sa Hrvatskom.

lela

pre 6 godina

ako kolinda želi dobre odnose sa Srbijom,zašto se ponašaju antisrpski u hrvatskoj ?

Lala iz Banata

pre 6 godina

Можда јој понестало....чоколадица...?!

Lucky

pre 6 godina

A je naivnih Srba šta ti lajkova "udariše" ! Vidi se da nas mnogobrojna klanja i svirepa ubistva Srba nisu opametila. Kolinda želi dobre odnose sa nama?! Pa da je tako ne bi prisustvovala ustaškim skupovima i obilježavanjima zločina nad Srbima. Kurinda nas toliko voli da bi najradije zatrla sve srpsko. Ispod onog kučkinog osmijeha krije se mržnja prema svemu što je srpsko. Ali,niko nama nije kriv kao mi sami. Naša naivnost činila je da nas je toliko postradalo.

Zapadni Mostar

pre 6 godina

Pa vas presjednik je drzao govore po Glini pa nista od tog nije bilo

Dragan

pre 6 godina

Samo kulturno i politicki. Zajedniko pitanje sa Hrvaatima jeste sporazum,dejton,dokument ili kako vec da ga nazovem koji ce garantovati mir na obe strane.

Lazni bot

pre 6 godina

Kad prodje obelezavanje Oluje i tamo i ovde ce se ohladiti drzavni huskaci i sve ce biti normalno ako nista stranci ce nas naterati kad sami ne znamo da zivimo normalno.

borislav69

pre 6 godina

Razgovori uz uzajamno postovanje obeju strana!

Darko

pre 6 godina

Mnogo moze da se postigne dogovorima koji su od zajednoickog znacaja ali prvo mora prestati huskanje i podrivanje mrznje Hrvatskih grupacija i pojedinaca, Bitan pravni akt koji ce obavezivati postovanje i toleranciju .

Sneza

pre 6 godina

Hrvatskoj Srbija treba puno vise nego sto oni nama trebaju i zato zovu Predsednika u goste.

Sladjana

pre 6 godina

Znaju hrvati da smo mi lideri regiona i zato zovu Vucica u goste.

brane k

pre 6 godina

Posećivati se i rešavati probleme moramo ali nema tu ljubavi.

pekopeko

pre 6 godina

Po ko zna koji put Vucicev dijalog mira daje rezultate u boljoj saradnji.

Ana

pre 6 godina

Koliko god da se Srbija trudi da se odnosi poprave, Hrvati vrate za korak nazad.

pekopeko

pre 6 godina

Ovo je svakako dobra vest i dobar znam da Vucic dobro radi svoj posao.

Indigo

pre 6 godina

Mi smo uvek bili za odrzavanje dobrih odnosa, ali su Hrvati bili ti koji su zatezali.

ana

pre 6 godina

Sa Vucicem jedino i moze da razgovara. Od ostalih nema vajde.

brane

pre 6 godina

Nadam se da će i Šešelj biti u protokolu pošto često priča o njoj.

mimi

pre 6 godina

Veoma je vazno da saradjujemo nadam se da ce ta poseta omoguciti saradnju

Vrscanka

pre 6 godina

Svi se iskreno nadamo poboljsanju odnosa dva suseda.

Maraja

pre 6 godina

Neophodna nam je normalizacija srpsko-hrvatskih odnosa

Boban

pre 6 godina

Želimo dobre odnose sa Hrvatskom jer je to u interesu obe strane.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

ima bar dva debela razloga za ovaj kolindicin poziv prvi je da se malo operu pred ostatkom evrope za nestasluke od pre par dana a drugi je to sto su kontra mere na nihove sankcije pocele da deluju . ovakvo ponasanje zagreba je tipicno ponasanje nasilnika kada mu se suprotstavis, po sistemu " cek evo ruke od sve sale jos ce neko i da strada " . ja im nebih isao u vizitu. oni se nikada nece promeniti . sa njima je najbolje nemati nista.

Irena

pre 6 godina

Posle proslave Oluje zasto zove predsednika Vucica? Da mu se izvine ili sta ?

stefan

pre 6 godina

Juce slavila Oluju, a danas zove na pomirenje. Strasno!

Damjan

pre 6 godina

Naučili smo da na provokacije Hrvata mirno reagujemo jer je to najbolji način da zaštitimo srpske interese.

Velja

pre 6 godina

Samo napred! Sve je bolje nego mržnja i rat... Hajdemo i mi da gradimo bolji odnos kao ljudi prema našim komšijama. Mi možemo da pokažemo da smo patriote i time što smo na prvom mestu ljudi. Srbiji i Hrvatskoj treba dobar odnos! Samo napred!

damjan

pre 6 godina

Ništa ja Hrvatima ne verujem. Latini su stare varalice!

jovan

pre 6 godina

Srbija treba da zna da ima posla sa nacistima! Dosta mi ih je više!

Svedok vremena

pre 6 godina

Neki kažu neočekivano, ali iznenađenje nije. Nakon što su se ustaše ,,malo izigrale", sećajući se ukusa srbske krvi u ,,Oluji" i prošlosti u nikad kažnjenim zločinima nad Srbima, sledi opuštanje. Tako je i ovaj poziv Predsednice Hrvatske našem predsedniku u funkciji relaksiranja međusobnih relacija nakon burnog slavlja u ,,Croata". Razumljiv je dnevno-politički aspekt Kolindinog dodvoravanja proustaškoj slavljeničkoj maniji, ali realnost svakodnevnice zahteva dobrosusedstvo, ne toliko radi Srbije, koliko zbog slike koju će ovom (uzvratnom) posetom poslati u svet. (Neki bi rekli hrvatska ,,Latinska lukavština na delu", ali poznavajući Vučića, poseta ne može proći bez rezultata!

SERGIJE

pre 6 godina

EU je mrtva treba samo obznaniti tu informaciju i onda je na redu treca Jugoslavija to Cokolinda zna i pravi dobre pregovaracke pozicije

Mara

pre 6 godina

Ljudi,sta trazite sa ustasama,zar vam nije jasno da svi oni pate od kolektivne histerije usmereme prema Srbiji,kad se psihijatrijski izlece od te bolesti onda mogu razgovarati sa nama.\n

Podvoznjak

pre 6 godina

Vucic je davno pruzio ruku pomirenja. Oni su ti koji jos uvek podgrevaju neke trzavice.

Delije_Knin

pre 6 godina

Srbijo,nikome ne vjeruj ali radi da se ocuva mir.Nije vecina hrvata zadovoljna cinjenicom da su srbi uopste i zivi.Hrvatska je Nato poslusnik koji ce po zadatku Nato stalno Srbiju potkopavati budite sigurni.Zivim u hrvatskoj i znam dobro kako je biti srbin poslije svega ovdje.\n

Acke

pre 6 godina

sa majcine strane cela familija minje stradala u oluji i do kraja zivota ce me to muciti zasto ih nismo zgazili 90tih i vratili im za 41.a mogli smo da ih polupamo da im osttano samo klapa i da gusalaju pesme narednih 100 god..Sad st je tu je treba trgovati i nista vise od toga sa njima.mrzimo mi njih i oni nas i to je to zauvek tako.\n

Nikola

pre 6 godina

Raspiruje mržnju protiv Srba pa onda zove u posetu predsednika

Ceva

pre 6 godina

I Srbija je raspoložena za razgovore i poboljšanje odnosa

Dare

pre 6 godina

Zna Kolinda da dobri odnosi sa nama donose stabilnost i vidi da se naš predsednik bori maksimalno za stabilnost regiona i do ove posete bi trebalo da dođe.

Dex

pre 6 godina

Sigurno je da se sa Hrvatskom mora uspostaviti odlična saradnja,jer je to dobro za stabilnost čitavog regiona.

Rajko

pre 6 godina

Верујем да ће и Колинда исто тако дочекати Вучића

ljubicica

pre 6 godina

Srbija i predsednik Vučić žele saradnju i dobre odnose sa svima, ali uz poštovanje.

aleksej

pre 6 godina

Neka ode Vučić i objasni da to što slave "Oluju" ponižavaju Srbe i da nije ni malo u redu jer su deo EU pa prava ,kulturu i veru drugih naroda moraju poštovati!

Toma

pre 6 godina

Predsednik će odlučiti o tome kad dođe vreme. Ne sumnjam da će odluka biti u interesu Srbije.

Sanja

pre 6 godina

Vucic je drzavnik i zato ce prihvatiti da dodje ali vi ste Kolinda poltron , 4 miliona stanovnika ispasta i nemoze da zivi od vas 200-300 hiljada ustasofila.

Glorija

pre 6 godina

Menjate diplomatiju kao majce , juce slavite proterivanje danas nas pozivate ... sramota!!Vucic iskreno zeli miran region da bi Srbija razvila i to je jedini razlog zbog kojeg ce prihvatiti.

Tanja

pre 6 godina

Bas je nasla idealan datum kada ce ga pozvati!? Nakon svecane proslave 4 Avgusta. Da li se to ona sprda!???

duca

pre 6 godina

Treba potpisati deklaraciju koja ce uticati na normalizovanje odnosa dve zemlje.

Ilija

pre 6 godina

Hrvati malo hoce ,malo nece sa nama.Odlucite se vise.

Dejana NS

pre 6 godina

Samno da Kolinda nije opet smislila neku njenu prljavu igricu...

Velibor

pre 6 godina

Ne zaslužujete ni da vas spominje u medijima a kamo li da vas posećuje bilo kad. Hrvati svakog dana pokazuju koliko su dno ljudskog morala tako da se na njih ne treba trošiti vreme ni reči.

Bane

pre 6 godina

Hrvati ne zaslužuju naše poštovanje jer su na svako naše poverenje uzvratili na krajnje loš način. Izgleda da im se osladilo da nam zabijaju nož u leđa.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija