• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

06.08.2017

22:04

PAKLENI PLAN SAD! RUŠE PRUGU OD SOLUNA DO BUDIMPEŠTE, A SRPSKA MORA NESTATI! Brajan Hojt Ji dolazi da spreči osovinu Srbija-Rusija-Kina!

Politika

PAKLENI PLAN SAD! RUŠE PRUGU OD SOLUNA DO BUDIMPEŠTE, A SRPSKA MORA NESTATI! Brajan Hojt Ji dolazi da spreči osovinu Srbija-Rusija-Kina!

Podeli vest

Brajan Hojt Ji, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD, biće imenovan za novog ambasadora SAD u Makedoniji. On će i formalno da iz Skoplja koordinira rad američkih službi na zapadnom Balkanu koje imaju zadatak da spreče povezivanje luke Pirej koju su kupili Kinezi sa Budimpeštom, unište Republiku Srpsku i ekspresno pripreme Makedoniju za članstvo u NATO

Beogradski Alo piše da odluka administracije u Vašingtonu da na službu u Skoplje pošalje čoveka koji je trenutno njihov glavni operativac za Balkan, nimalo ne iznenađuje upućene sagovornike.

On je odlučujuće uticao i na rasplet krize u Makedoniji i na neki način sredio da se tamo formira makedonsko-albanska koalicija na čelu sa Zaevim. Ceo njegov aranžman neće biti u interesu Srbije

List iz diplomatskih izvora saznaje da je Hojt Ji dobio tri ključna zadatka koja mora da sprovede dok je u Makedoniji.

Opasno po Srbiju

Hojt Ji će i formalno da iz Skoplja koordinira rad američkih službi na zapadnom Balkanu. Ima naređenje da u roku od godinu dana pripremi Makedoniju za ulazak u NATO. To će biti najbrže pristupanje neke zemlje ovom vojnom savezu, pogotovo zemlje koja ni vojno ni politički ni ekonomski ne ispunjava osnovne uslove za pristup ozbiljnoj Alijansi. 

Iza svega je naravno geostrateški interes američkog pozicioniranja u ovom delu Evrope. Ji ima zadatak da spreči povezivanje luke Pirej koju su kupili Kinezi sa Budimpeštom, i dalje zapadnom Evropom. Naime, kineski cilj je da brzom prugom od Soluna do Budimpešte transportuju svoju robu, Srbija je već ušla u projekat izgradnje svoje deonice, ali ključni deo je kroz Makedoniju koji će Amerikanci da opstruiraju. 

DRAMATIČNO, AMERIKANCI NAM PONOVO PRETE SILOM! Brajan Hojt Ji: SAD ĆE U SRBIJI RATOVATI PROTIV RUSA!

Treći i za nas najdramatičniji zadatak američkog diplomate je da učini sve kako bi u najskorije vreme i definitivno bila ukinuta Republika Srpska. Ovo će teško proći jer SAD nema mehanizme da sem silom promeni volju srpskog naroda u RS.

Takođe, iz Skoplja će koordinirati i aktivnosti na definitivnom odvajanju Kosova od Srbije - ističe izvor blizak diplomatskim kanalima jedne velike istočne zemlje.

pixabay.com

Karijerni diplomata Zoran Milivojević, kaže da je jasno kao dan da dolazak čoveka kao što je Ji na takvu poziciju neće ni malo biti u interesu Srbije, već će samo doprinositi jačanju koncepta NATO, i ne samo to nego će se još više potencirati na prznanju nezavisnosti Kosova i smanjenu uticaja Rusije na naše prostore.

ZLOKOBNE PORUKE SRBIJI IZ PENTAGONA: SAD sprema Hrvate za obračun, BEOGRAD MORA DA SE PRIPREMI ZA ODBRANU!

- Ukoliko je tačna informacija da Ji dolazi za ambasadora u Makedoniju onda znači definitivno da je ključni cilj da Makedonija što pre uđe u NATO i da se time što pre cela ta linija NATO, posle ulaska Crne Gore i preko Kosova za koje isto postoji plan da uđe jednog trenutka, poveže i da se praktično preko Bugarske posle izađe na Crno more. Time bi se potpuno zatvorio krug NATO na prostoru Balkana. Tačnije, time bismo mi bili potpuno okruženi i u budućnosti bi bili realizovani glavni strateški politički ciljevi NATO vezani za Rusiju i vezani za strateške ciljeve Kine koji se tiču njenog nastupa na jugu Evrope - objašnjava Milivojević.

printscreen/Twiter

Naš sagovornik podseća da je Ji službovao i u Zagrebu, ali i da je imao uticaj na skorašnja dešavanja u Makedoniji.

SRBIJA NE TREBA DA STRAHUJE SVE DOK JE RUSIJA MOĆNA: SAD i NATO znaju da BEOGRAD OVOG PUTA NIJE SAM!

- U poslednje vreme bio je najaktivniji ovde u regionu oko ekspanzije NATO i američkih interesa. On je odlučujuće uticao i na rasplet krize u Makedoniji i na neki način sredio da se tamo formira makedonsko-albanska koalicija na čelu sa Zaevim. Šta sprema po pitanju RS, ja u ovom trenutku zaista ne znam, ali ponavljam ceo njegov aranžman neće biti u interesu Srbije - završava naš sagovornik.

Brajan Hojt Ji nas zna kao svoj džep

Karijera američkog diplomate Hojta Jia povezana je sa Balkanom gotovo dve i po decenije. Iz prvog reda je posmatrao neke od najvažnijih događaja na ovim prostorima - 1993. je pratio pripremu Dejtonskog sporazuma, 1999. je sedeo u kancelariji Havijera Solane, iz Podgorice je pratio kako se razdvajaju Srbija i Crna Gora, iz Soluna kako Grčka tone u finansijsku krizu, a iz Zagreba kako se Hrvatska priprema za ulazak u Evropsku uniju. 
U martu je u Prištini razgovarao sa Hašimom Tačijem, posle čega je predlog za formiranje kosovske vojske sklonjen s dnevnog reda. U maju je posetio Makedoniju, nakon čega se Nikola Gruevski povukao, a Đorđe Ivanov ponudio mandat Zoranu Zaevu. 
Istog meseca je u Albaniji razgovarao sa političkim liderima, posle čega su se svi složili da idu na izbore. Na istom putovanju se video i s Aleksandrom Vučićem i Sašom Jankovićem u Beogradu.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Ја би* да сам на његовом месту малко и "прикочио"....Знате. На Балкану има и ... - ПРИНЦИПА...?! Нек му је Бог у помоћи....

NATO u blato

pre 6 godina

СРБИЈА+РУСИЈА = ПРАВОСЛАВНА СИЛА!!!

ČITATELJKA

pre 6 godina

A pravoslavna Grčka i pravoslavna Bugarska?

Lala iz Banata

pre 6 godina

За Грке не знам...Али имамо " тешко " искуство са - Бугарима...?! Три пута су на забијали НОЖ У ЛЕЂА, кад то нисмо очекивали... Њима никада не веруј....!! Ни после тога...!!

DxD

pre 6 godina

Draga gospodo u postovanom "Informeru" i vi ga ponekad tako pretjerate bombasticnim naslovima od cega kasnije jdnostavno ne bude nista.Hojt Brajan Ji je sitna riba u SAD sto se vidi i po mjestu koje dobija.Ambasador SAD u Makedoniji je posljednja rupa na svirali. I ne bih rekao da SAD mogu zaustaviti kineski projekat pruge Solun-Budimpesta a jos manje da Hojt Ji i SAD mogu unistiti R.srpsku.Nema govora.

vev

pre 6 godina

Ne slazem se sa gospodinom da je Li sitna riba. To sto ga postavljaju na mesto ambasadora u BJRM, ne znai da je ambasador! To su diplomatske smicalice! On samo nosi to ime fiktivno , inace ce biti - Bos over bosoms- za ceo Balkan a i sire. Pogledajte te hladne oci i kad se smeje, ni govora o sitnoj ribi! Sa njegovim dolaskom, ne ocekujmo nista ddobro za Srbiju! Pa covek vadi prugu do budimpeste od Pirreja, jer su Kinezi kupili luku?! A meni se cini da pruga najvecim delom ide kroz Srbiju i da je Kinezi rade! Ova postavka u US, koja je blokirala svog predsednika za kratko vreme je uspela da se posvadja sa pola sveta! A Srbiji je najbolja zastita Srbija-Rusija-Kina. Koje dobro je nama osim bombi i otimanja K i M, doslo od US? Mrvica koju mi veliamo , sta je sa nama? Seca li se iko 1999., male Milice i druge dece i civila, kojih vise nama? Seca li se iko odcepljenja K i M? Seca li se neko 2004. kad nam popalise svetinje i proterase ljude, pubijase-Bondstil je bio tamo, US su amo gledale kako gore svetinj i nasa sela! Seca li se neko nevine decice pobijene na kupanju, pobijenih zetelaca? Pa nije to u Africi to je na nasoj zelji, Evropa u koju hrlimo, osudjuje, mnogo vajde,! Cisto iz kurtoazije, da esto kaze.

Ja

pre 6 godina

Taj projekat je toliko lako zaustaviti da je to smešno. Dovoljno je da dotični "zamoli" vlast u Skoplju da ne učestvuju u tom projektu, eventualno da izvrši pritisak i uceni. I eto ga, projekta više nema. Makedonija je od svih država u tom projektu najslabija karika i dosta je simptomatično što ovaj lik ide baš tamo. On je u SAD nebitan kao što kažeš, ali ovde je praktično glavni operativac Vašingtona za sprovođenje njihove politike. Kad se sve to uzme u obzir mislim da imamo dosta razloga da se zabrinemo i za prugu i za sve ostale kineske projekte koje bi ta pruga donela.

Bane

pre 6 godina

Jesi li ti video kolika je zgrada ambasade u Makedoniji, ko tvrđava, ko zna šta se tamo sve nalazi i koliku regiju pokriva a nema sumnje da im je preko potrebna Makedonija u NATO i nestanak Republike Srpske. Mi se ponadali da će sa Trampovom administracijom popustiti pritisak na nas a oni sada na nama pokazuju mišiće samo nije ni Mile Dodik sitna riba, videlo se neki dan u Veterniku da se neće lako dati.

ČITATELJKA

pre 6 godina

,,Informer'' dnevni list odličan za zabavu.

SasaV

pre 6 godina

Sitna riba ali malo cudno da bas u Makedoniju i to neposredno posle svih ultimatuma Srbiji,pa malo cudno da amerikanci iz Bugarske udju u Makedoniju i pravac Skoplje sa oklopnim vozilima kako bi prezentirali narodu makedonije njihovo naoruzanje. Solunci i opanci nam se prevrcu u grobovima sta dozvolismo a oni krvavo stekli,da bi fakultetski obrazovani poklanjali i pljackali....

Makedonac

pre 6 godina

U toj zadnjoj rupi, u Skoplju instalirana je najveca americka ambasada u jugoistocnoj Evropi. To je najveci americki spijunski centar na ovim prostorima. Tekst u Informeru je u potpunosti tacan. Grujevski im je bio trn u oku i po svaku cenu uz pomoc KANVASA i Sorosovih nevladinih organizacija morao je da padne i pored pobede na izborima. Mora da se izgradi pravoslavna brana: Srbija, Makedonija i Grcka i pored postojecih nesuglasica, inace nema nam svima spasa.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

ovi nevoljnici od preko atlantika jednostavno nece da prestanu. mislim da je zadnji momenat da se braca rusi mnogo jace angazuju na balkanu a i braca kinezi ako zele da imaju taj put svile . ocekivati samo od nas da se izborimo sa ovim alama je vise nego licemerno.ostanemo li ostrvo u nato moru ili udjemo li u isti sudbina nam je zapecacena . smesi nam se lagano umiranje i nestanak . a sa druge strane imamo neodlucne todore od tzv saveznika koji bi se najradije za svoje interese na balkanu borili do poslednjeg srbina.

vev

pre 6 godina

Braca Rusi hoce, ali mi necemo. Pa nisu oni bene, stavljaju veta, blokiraju gde mogu tzv. kosovo, a nekoliko njihovih ljudi u Nisu ne mogu da dobiju dilomatski status, a svi US dobili, sa sirokim ovlascenjem! Pa lepo rece bvsi ruski ambasador- braco Srbi, pa ne mozemo mi biti veci Srbi od vas, recite vec sta hocete! To sam pitanje njihovog ambasadora takodje cula 2006., kada je ministar MSP, bio njegv licni prijatelj, pa se covek zalio da je na to pitanje cutao! Bude li potrebe,na poziv Rusi ce doci...a ocemo ih pozvati, e to ne znam!

milos

pre 6 godina

ameri su stvorili i dosta ulozili dabi rusili svoje cedo entitet srpski u bosni i hercegovini.

Anarhista

pre 6 godina

Ми смо почели Први, ако Бог да, Трећи је наш. Смрт анти-Христу.

bane

pre 6 godina

Žuta američka skotina. Treba mu zabraniti ulaz u Srbiju. Na žalost, nema ko da uradi nešto pošteno i pametno za ovu državu!

deni

pre 6 godina

DxD , samo se vi nadajte da je Ji zadnja rupa-USA banda su najveci zlotvori-vidite sta su uradili Arapima i Siriji i Iraku,u Skopju je napravljena jedna od najvecih ambasada USA u Svetu,a u Evropi sigurno najveca.Iz tog centra se sprovode akcije ovde na Balkanu.Makedonija je gotova,zlotvoru Zaevu su instalirali cip u mozgu da sprovodi ne zamislive akcije ovde.To je sve Ji organizovao , a izdajnik Zaev realizira.Krajem avgusta pocetak septembra u Makedoniji ce izbiti oruzani sukobi - Narod je izdan - videli ste sta je bilo u Sobranju - kakve batine su dobili Zaev i njegova banda.Krajnji cilj USA bande je da opkole Srbiju, tu sad ukljucuju i Makedoniju,uskoro Kosovo i BiH sa clanicama NATO , Srbija i R Srpska ce nakon toga biti na udaru.Ne potcenjujte ni jedan potez USA bande,sve im je isplanirano - jedina nada je da je Srbija zaista jaka vojno i da ce se suprotstaviti banditima i zlocincima iz NATO i USA.

mixa

pre 6 godina

Bas nas briga mi smo neutralni...odbranicemo se svakoj sili

Marta

pre 6 godina

Gospodo, luka Pirej je u Atini, NE u Solunu!!! Hvala.

Radovan

pre 6 godina

Amerikanci su zaista kriminalci, oni misle da sve mogu ? Jako smo toliko naivni onda neka tako i bude? Mi nismo protiv Amerike ali ne razumemo šta ima balkan sa Amerikom? Rusi nisu država za igranje Rusija je država koja jedina sa Kinom može da sruši koncept Amerike ? Amerikance gledamo kao prijateljski narod ali njihova politika nije potpuno u tom smeru, ona je potpuno drugačija?????Imperijalistička??? Kosovo je njihovo delo time stiču podršku ? Ali šta ce im to da prave kriminální države? To je jasno koga podržavaju? Voker kriminalac? Klinton , Olbrajt, Solana sve su to kriminalci veliki ?I niko ih ne poziva na odgovornost?

kukuric milenko

pre 6 godina

srpsku su stvorili ameri a ulozeno 2 milijardi dolara u oba be-ha entiteta.ne verujem da dolazi vasa prognoza do izrazaja.ako mislite da to muslimani prizeljkuju grdno se varate jer bez srpske republike nema drzave bosne i hercegovine.

bubasvaba

pre 6 godina

Kako misle da sprece kinu ?????oni ce da nedaju nekom da na svojoj teritoriji izgradjuje prugu od koje ce imati profita ????? zato ce onaj iz severne koreje da vas inisti jer gurate guzicu svuda .Unisti gamad sto pre i oslobodi planetu od idiota amera.

jova

pre 6 godina

Anglo-Amerika kao 7.divlja zver opisana u Bibliji u Otkrivenju 17.poglavlja propada, i nitko to ne može da spreči od ljudi,to je BOG tako odredio i tako će biti ,sviđalo se to kome ili ne sviđalo Amerika propada,dolazi 8.Kralj koji će vladati Svetom Otkrivenje 17:11 .taj mali Bibliski nepismeni patuljak to treba da zna on i njegovi naredbodavci, recite mu to,ako se plašite i nećete da mu kažete, vi zovite mene da mu kažem.Mali ne diraj Srbski narod,dosta je zla pretrpeo i sa napadom na Srbiju je gotovo, vremena su se promenila, preste sebi mali.

sinisa

pre 6 godina

Previse je jaka osovina SRBIJA-RUSIJA-KINA da bi je neki HOJT POLOMIO.On se trudi a li moze i od prevelikog truda da zatrudni i da se rodi neko nepredvidjeno cudo.Srbija je tvrd orah i nece im proci to sto su ameri zamislili jer Srbija sada ima velike jake i prave prijatelje u odnosu na neka prosla vremena.....

DRAGANešković

pre 6 godina

Није му уопште јасно, долази са јасним задатко, у оделу, беле кошуље и кравате и огромним новцем у ђепу, иако има задатак да нас уништи, сваки политичар и грађанин Србије који има било какав контакт са ови доктором смрти сви су на изволте. По мени он није проблем, по мени су проблем ови наши суграђани који прво себе продају и уништавају а после свега и нас. Зашто нисмо спремни и подковаи знањем да се обрачунамо са њима на исти начин на који су они спремни, обучени да се обрачунају са нама. Србине, пробудисе, јер када постигну то зато су дошли, завршићеш у гробу а новац који су ти дали и ти га пренео уиностране банке, они ће га узети. Пробуди се, крајње је време, ништа се неће решити само од себе, решиће се ако се удружимо и самоорганизујемо, позз. ДРАГАНешковић

aca

pre 6 godina

Na žalost Amera,američki lobi slabi u Evropi,a jačaju evropski i istočni lobi!

Milovan

pre 5 godina

Otvoriti Ruske baze po Srbiji. Ako Nato može imati bazu na teritoriji Srbije zašto to ne bi mogli i Rusi imali svoje baze. To je najbolji način da Srbija zaštiti svoje interese i da spreči krvavi scenario koji nam pripremaju Nato zločinci.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija