• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.08.2017

09:25

DRAŠKOVIĆ: Prihvatimo i priznajmo stvarnost - SRBIJA NAD KOSOVOM IMA SUVERENITET SAMO U USTAVU!

Politika

DRAŠKOVIĆ: Prihvatimo i priznajmo stvarnost - SRBIJA NAD KOSOVOM IMA SUVERENITET SAMO U USTAVU!

Podeli vest

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković smatra da Srbija treba da prihvati i prizna kosovsku stvarnost i poziva na prihvatanje plana Martija Ahtisarija iz 2007. godine kao temelj nastavka Briselskog dijaloga

Prema njegovim rečima, stvarnost je da nezavisnost Kosova danas priznaje "ogromna većina članica UN i EU", da je Međunarodni sud pravde zaključio da proglašenjem nezavisnosti Kosova nisu prekršeni ni Povelja UN, ni međunarodno pravo, ni Rezolucija 1244 SB UN, da oko 90 posto stanovnika čine Albanci, a manje od šest odsto Srbi.

- Suverenitet Srbije nad Kosovom postoji samo u preambuli njenog ustava. Robujući toj normi izvan stvarnosti, država trpi samo ogromne gubitke, i političke, i razvojne, i demokratske i demografske i novčane - naveo je Drasković u autorskom tekstu u današnjem Blicu.

Makar i sa zakašnjenjem, kaže lider SPO, prihvatimo dokument Martija Ahtisarija, kao temelj nastavka Briselskog dijaloga sa Albancima.

- Potpišimo sporazum o svestranoj normalizaciji naših odnosa sa njima. Neprijateljstvo se gasi prijateljstvom - rekao je Drašković.

On je podsetio da je specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Marti Ahtisari u martu 2007. godine predao svoj plan, da su ga kosovski Albanci prihvatili pod snažnim pritiskom Zapada, pre svega SAD, da ga je Srbija odbacila, a Rusija u Savetu bezbednosti blokirala usvajanje tog dokumenta o konačnom statusu Kosova.

Prema planu Ahtisarija, koji je predložio "nadziranu nezavisnost Kosova", ističe Drašković, Srbija nije obavezna da prihvati tu nezavisnost.

Lider SPO navodi da je u Ahtisarijevim planu, pored ostalog, predloženo da se Kosovo ne može ujediniti sa Albanijom ili se pripojiti bilo kojoj teritoriji izvan Kosova, da srpski jezik i ćirilica budu ravnopravni sa albanskim jezikom i pismom na celom Kosovu, da su srpske crkve i manastiri na Kosovu "svojina SPC sa sedištem u Beogradu", da Srbi sa Kosova mogu biti i državljani Srbije, da srpski poslanici u parlamentu, a imaju garantovanih 10 mandata, imaju pravo veta na svaki zakon koji bi ugrozio njihova nacionalna, verska ili građanska prava...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SRBIN

pre 6 godina

Vuk još zavija 27 godina haosa koji u Srbiji izaziva bračni par Vuk i Danica Drašković Od tada do danas, besramno su se obogatili, direktno ili indirektnu učestvovali su u pljačkama svih režima i otvorenoj izdaji zemlje. Neko na Vuka još računa. Ko bi drugi mogao javno da traži da Kosovo bude izbrisano iz Ustava Srbije? I on i Danica imaju panični strah od toga da bivši šef Državne bezbednosti Radomir Marković ne progovori. Da ne iznese dokaze o tome koga su sve opljačkali, prodali i prevarili.

Mita

pre 6 godina

Dok su njega i danu tukli i ubijali ,djindjic i sadasnji petooktobarci su isli kod slobe svako vece na raport ili se toga nesecate posto se tad niste ni rodili,,,,a mogli bi i da vratita one stolice iz skupstine. Ajmo ajde svi u napad.Kome se nesvidja ova vlast i VUK slobodno u sumu , tamo je revolucija a ne na NETU.

vlah alija

pre 6 godina

ta dvorska luda izgleda pametnija od pola srbije koja jos fantazira da je kosovo srbija, pa samo jos debili veruju da ce srbija imati vlast nad 90%albanaca a taj atisarijev plan vam je poklon od samog boga da bar na neki nacin sacuvate srpski indentitet na kosovu jer kakva je situacija na terenu albanci vam nebi trebali dati nista sa 6%jedino imate pravo na radio stanicu na srpskom i to ne vise od 2 sata dnevno

Boogeyman

pre 6 godina

Ti ture opet prdiš na usta, a? Ne da ti šejtan mira, a? Jede te što ti se pradeda poturčio, pa se kaješ, a? Voleo bi ti da si SRBIN, pa da vidiš šta znači biti supermen, a? Voooliš ti ipak da čitaš prave srpske novine, pošto si vidim, redovan ovde na NAŠIM... SRPSKIM novinama? A jel čitaš i ćirilicu isto tako dobro?

toza

pre 6 godina

Ovaj stručnjak pametuje nam još od 1990. Pametnije bi mu bilo da se vrati u Gacko, ima tamo dosta krava i koza, pa nek se malo bavi stočarstvom... bilo bi mu pametnije

caruga

pre 6 godina

Nemas ti pravo davati bilo kakve izjave u vezi Srbije. Tamo odakle si poreklom mozes ali I tamo je pitanje da li smes da odes (jer bi te lincovali) pa da s,,eres kao sto radis u Srbiji.

ajde penzija

pre 6 godina

Oce li ovaj matori raspali komunista zajedno sa Micunom da ode vise u penziju.Ajde covece skini se sa naslovnih strana i tv,Danica ti prima 700.000 idite lepo u vasu goru crrnu i manite se vise.Pa ovaj covek je najveci izdajnik i prevarant .Skinite ga iz skuptine dosta je sa izlapelim penzionerom.Ako ima obraz a nema ga moracemo sami da ga izbacimo iz politickog zivota .

Peca

pre 6 godina

Prvo da Vuk Draskovic prizna SVOJU stvarnost - da je najveci veleizdajnik medju politicaraima!

MIJA

pre 6 godina

GOSPODINE DRAŠKOVIĆU,ŠTA JE SA TVOJOM ZAKLETVOM KOJU SI DAO U MANASTIRU BANJSKA DA ĆEŠ ŽIVOTOM BRANITI KOSOVO I METOHIJU KAO I SRBE KOJI ŽIVE U NJEMU?

zucko

pre 6 godina

Od kada si se ti pojavio da nas branis sve nas je manje a drzava sve kraca.

DEDA RAKA

pre 6 godina

E, moj Vuče Brankoviću, priznaj i prihvati stvarnost da je neko nekome OTEO "parče" države, i na silu kaže da je to njegovo! Ako je to tebi prihvatljivo - većini Srbije nije ! Idi ljubi baka-Madlen ruku i ogrebi se za "molitveni doručak" a ne soli pamet većini Srba!

sasa

pre 6 godina

On govori po želji onog ko ga plaća. Da mu se neko bespravno useli u stan dok je na odmoru, verovatno bi to odmah potpisao prihvatajući realnost!

marko

pre 6 godina

Apsolutno se slazem. Vi dragi Vuce napravite mi spisak vasih nekretnina i ja cu se useliti u njih jer ipak vi imate vlasnistvo nad njima samo po katastarskim.knjigama nikako drugacije.nBriga tebe za Srbiju.n

XXL

pre 6 godina

Ovaj ima problem kada Ahtisarija stavlja IZNAD države Srbije i srpskog naroda. A Srbija je puna takvih.

Nina

pre 6 godina

Ovaj bio izdajica i ostao. Zar nije citao sta crkva kaze da se oteto moze povratiti ali poklonjeno nikad. Neka im taj Draskovi da svoju kucu i svoju platu (ko vec njega placa) i neka se nosi tamo u Montenegro sa tom svojom glupom facom a neka Srbe ostavi vise na miru. Bar on vise nema nikakvu tezinu i ne moze vise da muva Srbe.

Rade

pre 6 godina

Ajde Vuče " Brankoviću" priznaj kad si govorio istinu onda kad su te postavili za minisra spoljnih poslova a da nisi znao ni jednu stranu reč osim iz stranih filmova /ok gud baj forverc tenk jui gud baj/ Sa tim znanjem si mogao biti ministar u vladi gde se ucenjivalo i gde se po potrebi davali funkcije i totalnim neznalicama kao što si se ti prihvatio da budeš ministar spoljnih poslova.Seti se šta si ti govorio da je Kosovo kolevka srpskoga naroda i da Srbija mora imati i izvršnu i sudsku vlast. Sad prosipaš pamet. Psuješ popa u potoku gde te niko ne čuje.

Vladimir

pre 6 godina

Verujem da se Giska, Knele, Osmajlic i ostala ekipa sada prevrcu u grobu...

JOYCE

pre 6 godina

Vidim da je sastanak sa Milom bio plodonosan pa se pitam ko je kome mentor. Kako zapadnjaci kažu, da je vreme novac, onda je jasno zašto je Milo proveo dva sata sa Vukom.

Amater

pre 6 godina

AKO SNS BUDE ISAO NA IZBORE SA OVOM PRODANOM DUSOM KOJA JAVNO LOBIRA ZA SIPTARE GLASOVE CE TESKO DOBITI.G+++O U SLOBINO VREME NIJE IMAO KER ZASTA DA GA UJEDE A SADA NEZNA STA JE SVE POKRAO.NAJACE STRANACKE LICNOSTI SU MU OKRENULI LEDJA ZBOG SVOGA OBRAZA I POSTENJA.

stefke

pre 6 godina

Ovom izdajniku odmah obezbediti banderu na terazijama i svilen gajtan

cetnik

pre 6 godina

HAHAHAHAHAHHA MA NIJE BRADATA SPODOBO NIJE IMATE DOLE TOMINE KAZANE I RAKIJA SE KUVA IZ KAZANSKOGA SULINARA PUSI SE DIM KAO IZ TENKOVSKIH AUSPUHA A CIJEV IZ KOJE KULJA PARA IZ KAZANA JE KAO HAUBICA ZNACI VASE JE KOSOVO I USTAVOM I NA SVE DRUGE NACINE SVETI SAVA NA NEBU ISTO KAZE DA JE KOSOVO SRBIJA SLUSAJ TE NJEGA NE OVOG BRADATOGA IZDAJNIKA

Rale

pre 6 godina

Zar si malo dao....toliko da ti i partija broji sitnis clanova.Bio si pisac,pa politicar.A sada nijedno.Svakog Vuka Srbija pamti.

Mara

pre 6 godina

U cemu je onda problem ako po Ahtisarijevom planu Srbija nije u obavezi da prihvati kontrolisanu nezavisnost Kosova i svih uslova koje su tamo navedeni.Da bi mi mogli da spustimo loptu to moraju i albanci sa Kosova da urade,ne moze samo jedna strana da bude racionalna a druga da odbija bilo kakav kompromis kao sto to siptari rade,dosta je vise ucena sa zapada i od siptara,niko u istoriji nije prolazio tako kako Srbija prolazi,zar smo stvarno toliko nesposoban narod da osim hrvata koji su nas preveslali,dozvolimo sad i siptarima da nas zajedno sa imperijalistickim olosima iz EU i Amerike veslaju do apsurda.Pa jel smo mi retardirana nacija,koliko vidim Draskovic sugerise gubutnicki scenario po ugledu na Tadica koji je precutkivao Oluju da se hrvati ne bi ljutili u svom slavjenju genocida nad nama.Ima li neko truncicu mozga u ovoj jadnoj Srbiji ili cemo gledati mirno i podvijenog repa kako nas drugi gaze i omalovazavaju dok mi glumimo velike umove i presipamo iz supljeg u prazno.\n

Nesa

pre 6 godina

Pa sta ti hoces parazitu jedan. Hoces da priznas otimacinu. Pa malo ti je sto ti i ona tvoja pijete krv ovom narodu, sad bi i da poklanjate i nonsalantno delite zaduzbinu tog istog naroda. Nadam se da bog vidi i moralne nakaze.

i tebi treba oduzeti svu imovi

pre 6 godina

Pa onda prihvati realnost.

Nebojsa

pre 6 godina

Vuce pstrijoto daj mi svoju kuci. Potpisi i priznaj to i pruzi mi ruku prijateljstva

ratko

pre 6 godina

srbija nije nicija licna svojina,da bih mogli davati izjave koje mi kao pojedinci smatramo da su ispravne,o takvim pitanjima samo narod u celini odlucuje.politicari u poziciji i opoziciji nebi smeli davati izjave i njihovo misljenje sa kojim resenjima treba resavati problem kosova i metohije.narod u celini nije odlucivao po pitanju kosova i metohije,odluke su iskljucivo donosili politicari,zato smo tako i prosli..zato vase misljenje zadrzite za sebe vi koji se bavite politikom,a neka narod odluci.

Boogeyman

pre 6 godina

Vuce... ti si vise puta pokazao i dokazao koliko volis Srbiju, tako da ova tvoja izjava i ne iznenadjuje!!! Aj sad skuvaj rucak, obrisi prasinu i usisaj kucu, znas da Dana ne voli kad dodje kuci i zatekne je neurednu!!!

weraq

pre 6 godina

Koliko samo upropastili Beograd, ti i danica, reketirali, po tvom modelu pljacka Vucic sada.

cobe

pre 6 godina

Da se ti pitas, Srbija bi promenila ime u Vatikan..

Ljubomir T Dević

pre 6 godina

Ma ko ste bre Vi, g-dine Draškoviću, da nam solite pamet decenijama! Dosta više s Vašim bezobrazlukom! Ako Vam je bolja Crna Gora, onda idite tamo! Meni je Srbija majka - a ne maćeha!

Sejn

pre 6 godina

Lepa mu kozna fotelja. A mogao bi da se vrati u Gacko i proba tamo da soli pamet.

Ljuta Metla

pre 6 godina

Licemerni, lukavi veleizdajnik Vuk Draskovic koji je on jos faktor u nashem drustvu? On je bio jedan od arhitekta velike Srbije i lajo je svasta sve dok se nije posvadjao sa Slobom. Nazalost nije uspeo onaj atentat na njega kao sto nisu nemacko oficiri uspeli Hitlera svrgnuti. Za mene je on persona non grata! Kosovo je Srbija AMIN.

vlada

pre 6 godina

O čemu ti pričaš, i na kom si opet "belilu"? Rezolucija SB 1244, ni u jednoj tački nije ispoštovana, a da krenemo od povratka SRPSKE policije /1000 ljudi/ sa pešadijskim naoružanjem na granične prelaze, proteranog stanovništva, odgovornost zločinaca, jurisdikcijom Srbije ..... ništa NIJE ispoštovano, pa bi i Ahtisarijev plan bio "izigran"! O srpskim svetinjama, prirodnim resursima, da se i ne priča, i zato se zove KOSMET, a ne kako kažeš - kosovo! Tvoja neodgovornost prema Srbiji nikada nije ni prestajala!

badza

pre 6 godina

Imate li neki drugi vic.Mujo i Haso su davno zavrsili sa vecerom i umrli.

ziva

pre 6 godina

ej vuce draskovicu koj si ti izdajnik sram te bilo \n

MIRKO

pre 6 godina

što bi se složili s nekima koji su nam oteli kosovo sa separatistima. oteli su to kosovo i tacka ali necemo da dajemo legitimitet tom aktu.

KIM

pre 6 godina

Ti možeš da daš,samo ono što ti je ćaća ostavio u Hercegovini,i ništa više!Svetu Srpsku zemlju ne sme niko nikada i nikome da preda,ili da da,a tu ustvari nebi ni imao (Božija volja)kome da je ostaviš!

Sada

pre 6 godina

Ne postoji drzava u svetu koja se odrekla svoje teritorije zasto bi mi to uradili, a osim toga ne vidim da siptari lece neprijateljstvo prijateljstvom prema nama.

Dusan

pre 6 godina

Vuce mani se politike ,tu si propao.pisi romane tu si dobar.Bolje da te narod zapamti kao dobroga pisca a ne kao losega politicara .

bubasvaba

pre 6 godina

Koliko si pametan doveo si jednu od nabrojnijih stranaka do broja da se prebrojte na prste jedne ruke .Toliko o tvojoj pameti tako bi doveo i srbiju isto kao stranku ,Dobar pisac UZASAN POLITICAR i zlo po srbiju,

arhangel

pre 6 godina

znači dve albanske države u poslednjih sto godina ,a za Srbe u RS nema nezavisnosti već moraju da slušaju Sarajevo.

Rodoljub

pre 6 godina

Ко има овакве саветнике - њему непријатељи нису потребни.

Pravda

pre 6 godina

Izdajnici srbskog naroda,zbog takvih izdajnika srbija propada, ljudi nemaju da jedu, mladi beže u inostranstvo a oni se ponašaju kao patriote, sramota za tog Vuka Draškovića koji več 26 godina radi na cepanju Srbije!!!

Lalegator

pre 6 godina

Koga još zanima šta misli Drašković Vuk?! Čovek je davno provaljen, priča ono što od njega očekuju njegovi američki mentori. Zato mu je stranka spala na Danu i par svastika i to je to. Što Vuče brate ne stisneš i na sledeće izbore izadješ sam, bez bilo kakvog koalicionog šlepanja? Da te jednom Srbija za uvek skine sa grbače. Radi bratac ono što najbolje znaš, piši, tu možeš da lupetaš do mile volje i uvek da se sakriješ iza umetničke slobode.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Признањем Косова, признали сте ТЕРОРИЗАМ и ГЕНОЦИД као сасвим легитимне облике... - политичке борбе...!! Зашто бисмо признали Независно Косово...? Па нама у мостове на Дунаву нису рушили Шиптари....!! Шиптари нису борбом остварили НЕЗАВИСНОСТ она је Вуче ПРИВРЕМЕНА, баш колико и боравак Американаца у Бонд-Стилу...!! Ја знам да си ти Вуче заврбовани агент ЦИЕ још из студетских дана....Ја сам Лала из Баната и од мене се не можеш сакрити...Најбеднији пишче од свих, који су ходили овом земљом...!! Штета што онај глупави Легија није знао да изврши наређење како треба....Уби невине људе.... погрешком....!!

Rodoljub

pre 6 godina

Ovaj bezumnik,definitivno nezna šta priče,dekompasirao se i jasno ofirava sebe kao nato-mena.Tu vrstu treba istrebiti!!!

ATOMSKA SPARTA

pre 6 godina

Gospodine, to jest "gospodine" Draškoviću, stvarnost je i: da je rezolucija 1244 idalje na snazi; da isto tako veliki broj zemalja, koje čine ogromnu i više puta mnogobrojniju većinu čovečanstva, ne priznaje kosovsku nezavisnost, a među njima su i buduće svetske super sile Kina i Indija uz Rusiju koja to oduvek jeste, činjenica je i da se Srbija to jest baš taj njen ustav još uvek za sve pita i da zbog svega navedenog, ali i još mnogo koje čega tako nešto NEĆE BITI MOGUĆE BEZ RATA GLOBALNIH RAZMERA posle koga ni tada tako nešto neće biti moguće!!! Uzgred, samoubistvenim priznavanjem KosMeta automatski se otvara put za dalju dezintegraciju Srbije i srpskog naroda jer se Amerikanci na tome neće zaustaviti, pa će preko svojih DOSMANLIJSKIH poltrona tražiti i da se: ukine Republika Srpska, ocepi jug Srbije, odvoji Vojvodina i stvore velika Albanija i velika Bosna ujedinjenjem sa nezavisnim Sandzakom koji bi do tada takođe bio stvoren novim kidanjem Srbije!!!

jova

pre 6 godina

Zašto Informer od belo-svetskih demonskih bitangi i Bibliski nepismenih ljudi uzima nekakva mišljenja,oni su bezvredni, 2018. god. će se imenovati Car.Rusije,i dolazi 8.Kralj koji će Srbiji vratiti sve što su im Belo-svedske bitange i demoni oteli, a to je jako blizu, Informere recite to tome bitangi.

Fosil

pre 6 godina

Ja sam znao , da ovaj Draskovic , nije u "vinklu", ali da je toliko prolupao , iznenadjuje me ! Najbolje bi bilo , kad bi cutao , bar nebi prosipao bljuvotine !

milena

pre 6 godina

Bezsramni bračni par , ni srama ni obraza ni pameti.

Zoran

pre 6 godina

Kad ce ovaj covek da prestane da lupa gluposti.Svojim glupostima je upropastio svoju stranku SPO. anekada je njegova stranka bila najveca opoziciona strankaNajbolje da pise knjige u tome je dobar,sto se tice politike vidimo gde je dogurao.Znaci Vuk treba da shvati realnost i nastavi da pise a sto se tice politike nek je ostavi po strani bice bolje za Srbiju.Imamo primer problema izmedju Palestinaca i Jevreja, taj problem traje preko 60 godina, pa niko od njih ne pristaje da prizna onog drugog.Jer ako priznamo Kosovo, onda ce oni traziti Presevsku dolinu, pa ce Bosnjaci traziti Sandjak, pa ce Madjari traziti Vojvodinu, pa ce Bugari traziti istocnu Srbiju i tako redom,E onda ce nam ostati Beogradski Pasaluk valjda nam to nece uzeti neko drugi.Znaci nek niko ne pomislja da preda Kosovo jer ce onda predati svoju glavu.

Mazalo

pre 6 godina

Čovjek je u pravu nema se tu što prigovorit realnost je tu

terapeut

pre 6 godina

covek koji nista ne radi pa jos bez imalo mozga .

Lampas

pre 6 godina

Pa cekajte ljudi,zar se i Vucic ne zalaze za izbacivanje preambule o Kosovu iz ustava? Zar se ne zalaze da ne ometa ulazak siptara u sve medjunarodne institucije?

SRBIN

pre 6 godina

Kad su kasnih osamdesetih godina prošlog veka, Vuk i Danica Drašković krenuli u osvajanje vlasti, moći i novca, niko nije ni slutio gde su granice njihove pohlepe. Ali, da su im ambicije bile nebeske, to je bilo odmah jasno. Ovaj crnogorsko-hercegovački par koji se polovinom prošlog veka dokopao Beograda, nije ni prvi ni jedini iz pasivnih dinarskih krajeva koju su poželeli to isto. Ali, način na koji su njih dvoje to uradili, više je nego sraman. Oni koji su do kraja prošle decenije još verovali da je Vuk večiti opozicionar a Danica heroina slobodnog uma, moraju danas da se suoče sa činjenicom da je ovo dvoje vlastohlepnih i srebroljubivih ljudi zloupotrebilo sve srpske nacionalne mitove i sve bolne tačke srpskih usuda, samo da bi se dokopali vlasti, milionskih poslova i nekretnina, ali i da bi čopore svoje bliže i dalje familije smestili što udobnije, na trasi „Živke ministarke“, od Slavije do Terazija. I uspeli su u tome. Ali, po koju cenu? Sabiranje žrtava bračnog para Drašković dugo bi trajalo.

SRBIN

pre 6 godina

Istorija bolesti Vuka i Danice Drašković, duga je i zaslužuje barem jednu knjigu, deblju od svih koje je Vuk, svojim mediokritetskim perom do sada napisao Danas, pred kraj 2017. godine, posle dvadesedam godina njegovih urlika i pokliča, posle svih mogućih i nemogućih saveza u kojima je bio (protiv muslimana i sa muslimanima, protiv Albanaca i sa Albancima, protiv Hrvata i za njih…), Vuk Drašković je spreman na novo sluđivanje Srba. Ali, na njegovu žalost, malo je onih koji su još uvek spremni da mu naivno poveruju u ono što priča. A, raspričao se o predaji Kosova kako „istorijskoj nužnosti“ i izjavljuje da trajnog rešenja kosovskog problema ne može biti dok god je na snazi preambula Ustava Srbije, kojom se, „stvara lažni utisak da Srbija ima nekakav suverenitet nad Kosovom“ !

SRBIN

pre 6 godina

Po svemu sudeći, još uvek neko u najcrnjim krugovima amerike računa na tračak nade da bi neko dovoljno lud izbrisao Kosovo iz Ustava Srbije. Treba samo naći nekog još luđeg da pokrene „inicijativu“. A, Vuk Drašković je procenjen kao idealan za taj posao. I ranije je važio a i sada to potvrđuje, da sa pravom nosi epitet „ludaka sa misijom“.

SRBIN

pre 6 godina

Slučaj Vuka Draškovića, lažnog cara Šćepana, mnogo je više klinički, a mnogo manje četnički, te tako danas potvrđuje tezu da je Srbija sigurna kuća i najbolja domovina populističkih hohštaplera bez morala i stida.Od siromašnog koloniste iz Hercegovine, zajedno sa svojom suprugom Danicom Drašković (iz siromašnog Bjelog Polja), postaće ubrzo gazda i gospodar. Opelješio je Beograd i Srbiju za nekoliko stotina stanova, lokala, vila, za desetine miliona evra. brat mu je Rodoljub zbrisao iz Srbije, nakon što je takođe opljačkao Srbiju za desetine miliona Drašković je bivši novinar, bivši savetnik, a po potrebi raznih režima i cinkaroš, tribun, lažov, ministar, pisac, nevernik, vernik, komunista, antikomunista, Hrist i antihrist, šovinista i mondijalista, srpska sablja u Sandžaku, kosovski plačni Jeremija, i ko zna šta sve još u dosadašnjoj biografiji, Vuk Drašković danas „hrabro i odlučno“ preporučuje obračun sa preostalim Srbima na Kosovu.

milenko

pre 6 godina

Hoce da ispadne mudrac i da ga pamtimo ko najmudriju srpsku glavu a ispadne BUDALA!!!

SRBIN

pre 6 godina

Vuk Drašković je sumanuti narkoman, esencija pokvarenosti, patološki lažov i mentalni ubica

SRBIN

pre 6 godina

Nema nikakve sumnje da je Mefisto Vuka Draškovića, od njega tri godine starija supruga Danica Drašković. Ona je sa 40 godina života proglašena za invalidskog penzionera, zbog “duševnih poteškoća“. Vuk nije mogao ni u toalet otići bez njenog odobrenja, ona je raspolagala porodičnim budžetom. A kada se bacila na politiku, Vuk je svirao po njenom diktatu. Samo je aminovao njenoj pohlepi da opelješi Beograd. Daničine sestre dobile su po desetinu stanova, lokala, primile veliku apanažu…Njen rođeni brat Veselin Bošković, kada je likvidiran, ostavio je iza sebe, u vlasništvu, na svoje i ime žene i dece, preko trideset stanova! Sa topčiderskog groblja prenet je u Crkvu na Vidikovcu, jedini je Srbin čiji grob je u crkvi, što je suprotno kanonu. A Veselin je, inače, bio ateista! Osim vile u ulici Beogradskog bataljona 117 u Beogradu, Draškovići imaju i nekoliko stanova u Budvi i drugim gradovima… Vuk je obezbedio Daninoj rodbini nove privilegije. Danin zet Ljubo Mirković, policajac iz Nikšića, a potom upravnik zelene pijace na Banjici, prošlog meseca poslat je u Trst, za konzula Srbije. Snežana Miljanić, direktorka Beogradskog sajma novi je konzul u Torontu…Dana potrebuje velike količine novca. Samo za plastične operacija ova starica je potrošila preko milion evra.

vev

pre 6 godina

Pa sto ne rece to Rusima kad si bio ministar MSP! Bolje cuti ko do sada. pa rusi su se cudili,tvoj prijatelj bliski ambasador njihov, kako ne znas sta hocemo jos na pocetku-pripremi za odcepljenje!

gospon

pre 6 godina

Da su ovi internet ratnici u ovolikom broju bili na kosovu 90ih možda bi kosovo i danas bilo dio srbije.

Mita

pre 6 godina

Vuk Draskovic ,ime i prezime a ne ko vi hejteri sto nemate ni imena a kamoli prezimena.

RINGISPIL

pre 6 godina

E kada bi neko ovom narodu mogao da otvori oci, verujem da bi 80 posto ljudi za dva dana prebeglo preko svih granica koje nas okuruzuju. Uredjena drzava na dobrobit naroda je pojam koji Srbija nece videti narednih 1000 godina. Ubedjen sam da smo sami sebi krivi.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija