• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

07.08.2017

20:16

SAMI SMO SEBI NAJVEĆI NEPRIJATELJI! SRPSKA BRUKA: Mili svirao Hrvatima na proslavi 'OLUJE'!

Politika

SAMI SMO SEBI NAJVEĆI NEPRIJATELJI! SRPSKA BRUKA: Mili svirao Hrvatima na proslavi 'OLUJE'!

Podeli vest

Grupa 'Miligram', čiji je frontmen Aleksandar Milić Mili, izbeglica iz Osijeka, u petak 4. avgusta nastupila u Labinu na Hrvatskom primorju

Popularna beogradska grupa "Miligram", čiji je frontmen Aleksandar Milić Mili, izbeglica iz Osijeka, nastupila je u Hrvatskoj u petak uveče, 4. avgusta, baš na dan kada su Hrvati proslavljali genocidnu akciju "Oluja" u kojoj je pobijeno više od 2.000, a proterano 250.000 Srba iz RSK.

KOLINDICE, HAPSI UBICE SRBA, NEMOJ DA NAM SE IZVINJAVAŠ! Vreme je da sa reči pređeš na dela i napuniš hrvatske zatvore!

Promo

"Miligram" je svirao na velikoj letnjoj pozornici u Labinu na Hrvatskom primorju, a te večeri i sutradan uveče u Kninu i Slunju uz "Prljavo kazalište" i zloglasnog ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona (vidite tekst u okviru) horde pijanih Hrvata slavile su ubijanje i proterivanje Srba!

Novac im važniji od vere
Poznato je da pevači menjaju veru kada je novac u pitanju. Iskreno, nebitni su, a pesme su im dno...
Saša Vidić, modni kreator

Dani tuge, a ne slavlja

U pozivu na koncert, koji su organizatori proglasili "događajem sezone", "Miligram" je predstavljen isključivo kao "regionalni bend" i nijednom jedinom rečju nije pomenuto da je iz Beograda i Srbije. Iako smo mu juče poslali pitanja mejlom, kako je od nas i traženo, Aleksandar Milić nam do zaključenja ovog izdanja nije poslao bilo kakav odgovor. Na drugoj strani, komentarišući ovaj sramni Milijev potez, modni kreator Saša Vidić, koji je takođe Srbin proteran iz Hrvatske, kaže da Milića treba ignorisati.

Fotomontaža Vestionline/Foto: Fonet i Tanjug

- Poznato je da pevači menjaju veru kada je novac u pitanju. Iskreno, ne znam ni koji je muzički pravac te grupe. Nebitni su, a pesme su im dno... - kaže Vidić.

(VIDEO) USTAŠKI PIR U SLUNJU! Na Tompsonovom koncertu publika urlikala "za dom spremni" i klicala koljačima Srba!

Pevač Bora Drljača kaže da je ovo bruka i sramota za Srbiju.

- Nije nikako u redu da u Hrvatskoj u danima obeležavanja zločinačke akcije "Oluja" nastupaju neki srpski pevači. To su za nas dani tuge i nema nikakvog izgovora koji bi tako nešto opravdao... - podvlači Drljača.

Tanjug

mojugao

MIODRAG LINTA
SAVEZ SRBA REGIONA

Nijedan pevač ni grupa iz Srbije ne bi smeli da početkom avgusta nastupaju u Hrvatskoj jer time šalju ružnu poruku i prećutno se solidarišu sa genocidom.

Sa njima se slaže i frontmen "Amadeus benda" Aleksandar Stanimirović, koji apeluje na Milija da novac zarađen u Hrvatskoj pokloni u humanitarne svrhe.

- Pozivam Milija da novac koji je dobio od nastupa u Labinu da nekome u Srbiji u dobrotvorne svrhe... - naglašava Stanimirović.

Nije kul biti Srbin

Na drugoj strani, potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da odnos pojedinih Srba prema tragediji svog naroda zaslužuje svaku osudu. 

- Očigledno je da neki nisu spremni bilo čega da se odreknu, bar na jedan dan, da bi pokazali solidarnost sa svojim stradalim narodnom. Njima je to dosadno i opterećujuće. Nadam se samo da se nisu izvinjavali u naše ime... - kaže Vučević.

Hrvatska je iz budžeta platila ustaško divljanje

Ni ova godišnjica "Oluje" nije mogla da prođe bez nastupa ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, koji je u Slunju okupio više hiljada razularenih fanova. Nastup finansiran od strane hrvatske države Tompson je, očekivano, počeo poznatom šovinističkom pesmom iz sopstvenog repertoara "Bojna Čavoglave" i na prve taktove zaurlao čuveni ustaški pozdrav: "Za dom spremni". U publici je, naravno, bilo mnoštvo mladića i devojaka sa simbolima koji veličaju zločinačku NDH, što ni ovoga puta nije naišlo ni na kakvu osudu Evropske unije.
Šef diplomatije Ivica Dačić naglašava za Informer da je ovo samo nastavak neodgovorne politike Hrvatske, koja se nije distancirala od ustaškog fašističkog režima iz Drugog svetskog rata.
- Hrvatska finansira koncert koji počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni". To je ne samo uvredljivo za žrtve "Oluje" nego i za žrtve ustaških zločina i za antifašističke vrednosti cele Evrope. To je danas moguće samo u Hrvatskoj - kaže Dačić.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija