• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

08.08.2017

18:36

HRVATI OTIMAJU 150.000 SRPSKIH KUĆA! SKANDALOZNO: Zločinačka 'Oluja' traje I DAN-DANAS!

Politika

HRVATI OTIMAJU 150.000 SRPSKIH KUĆA! SKANDALOZNO: Zločinačka 'Oluja' traje I DAN-DANAS!

Podeli vest

Uvođenjem ogromnih poreza na nekretnine Zagreb hoće da u narednih godinu dana oduzme gotovo svu imovinu Srba proteranih 1995. godine

Neoustaški režim u Zagrebu, predvođen premijerom Andrejem Plenkovićem, planira da uvođenjem ogromnih poreza na imovinu otme 150.000 kuća i stanova Srba proteranih iz RSK!

KOLINDA O TOMPSONU I USTAŠKOM POKLIČU ZA DOM SPREMNI: Čujte, ne treba mešati politiku sa muzikom!

Plenkovićeva vlada odlučila je da dosadašnje komunalne takse zameni višestruko većim porezom na nekretnine. Prema novom zakonu, svi objekti u vlasništvu proteranih Srba biće kategorizovani kao "kuće za odmor ili vikendice", jer se u njima boravi povremeno. Porez na takve nekretnine je i do tri puta veći od uobičajenog!?!

Čista pljačka

Da skandal bude veći, proterani Srbi koji nemaju hrvatsko državljanstvo vodiće se kao stranci, što će dodatno uvećati dažbine! Zagrebački mediji su izračunali da bi, posle primene novih propisa, porez na "srpsku kuću" od 100 kvadrata mogao da iznosi i čitavih 800 evra godišnje! Naravno, Hrvatska će Srbima koji ne budu platili porez oduzimati imovinu i prodavati je na licitacijama.

Svesni smo rizika
U opštinama u kojima Srbi imaju uticaj na vlast rizik od ugrožavanja vlasništva nije realan. Ali u drugim opštinama moraćemo da povedemo računa...
Milorad Pupovac, predsednik Srpskog nacionalnog veća

Budući da ovaj skandalozni zakon, koji je već prošao procedure u Vladi Hrvatske i Saboru, stupa na snagu od 1. januara 2018. godine, upućeni strahuju da će Zagreb tokom samo jedne godine oduzeti oko 150.000 nekretnina, koliko se procenjuje da Srbi poseduju u Hrvatskoj. Koliko je novi porez razbesneo čak i Hrvate, možda najbolje opisuje komentar kolumniste hrvatskog "Telegrama" Bernarda Jurišića, koji je pozvao narod da "zaustavi novi porez i domaću pljačku".

Porez na nekretnine imaće nesagledive posledice. Jednim birokratskim potezom razvlastiće vas svega što ste stekli vi, vaši roditelji, dedovi ili pradedovi. Sve će vam to nezasite pijavice uzeti ako ne budete redovno plaćali porez. Porez za ono što je VAŠE. I što ste već višestruko isplatili sa stotinu poreza i nameta, piše između ostalog Jurišić.

KOLINDA POZIVA VUČIĆA da na jesen poseti Zagreb?!

Milorad Pupovac, predsednik Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom Saboru, na drugoj strani ističe da srpski zastupnici u parlamentu nisu podržali zakon.

Tanjug

mojugao

MIODRAG LINTA
SRBI U REGIONU

Hrvatska otvoreno rehabilituje fašističku ideologiju i na sve moguće načine diskriminiše Srbe. Međunarodna zajednica mora da osudi ovakvo ponašanje Zagreba.

- Bili smo protiv jer smo svesni ogromnog rizika koji ovakav dokument nosi. Porez na nekretnine bi trebalo da zameni komunalnu taksu i zamišljeno je da ne bude veći od nje. Kao i kod komunalnih taksi, međutim, opštinama je ostavljena mogućnost da same propisuju visinu poreza u skladu sa platežnom moći ljudi. U opštinama u kojima mi Srbi imamo uticaj na vlast rizik od ugrožavanja vlasništva nije realan. Ali tamo gde to nemamo moraćemo da povedemo računa - upozorava Pupovac.

Opasna diskriminacija

Direktor dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac ubeđen je da se ogromna diskriminacija prema Srbima, koju Zagreb godinama gaji, na prvi pogled neće videti.

- U samom tekstu zakona neće biti uočljiva diskriminacija prema Srbima. Ta diskriminacija, međutim, pojaviće se u praksi, kada država bude kategorizovala objekte u stambene i vikendice, za koje je znatno veći porez - upozorava Štrbac.

Kolinda zove Vučića u Zagreb

Tanjug

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović uputiće poziv srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da na jesen poseti Hrvatsku, pišu zagrebački mediji.
Kako je objavljeno, u predsedničkom kabinetu na Pantovčaku procenuju da su sazreli uslovi za posetu, a po protokolu je na redu da predsednik Srbije poseti Zagreb.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vesna

pre 6 godina

Zasto lazete.Porez ide svima u RH.Prestanite siriti mrznju

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija