• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.08.2017

17:35

VLADIMIR REBIĆ ZA INFORMER: MUP je od maja 2014. do danas ostvario izuzetne rezultate u borbi protiv ORGANIZOVANOG KRIMINALA!

Politika

VLADIMIR REBIĆ ZA INFORMER: MUP je od maja 2014. do danas ostvario izuzetne rezultate u borbi protiv ORGANIZOVANOG KRIMINALA!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova je uz nesebičnu podršku i posvećenost ministra unutrašnjih poslova, dr Nebojše Stefanovića, u periodu od maja 2014. godine do danas, ostvarilo izuzetne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, tvrdi direktor policije Vladimir Rebić za Informer...

- Upravo zato ne čude napadi kojima su ministar Stefanović i njegovi najbliži saradnici izloženi ovih dana u pojedinim medijima, iznošenjem brojnih neistina. Kako bi bliže prikazao na kojim je sve poljima policija napravila značajan napredak izneću neke od rezultata rada policije tokom mandata ministra Stefanovića - ističe direktor policije Vladimir Rebić.

- Ako se posmatra period od maja 2014. godine do danas, u odnosu na isti vremenski period pre toga, može se zaključiti da je broj svih krivičnih dela u padu. Imali smo čak 26.000 izvršenih krivičnih dela manje, na ulicama Srbije bilo je i 73 ubistava manje, a za nešto više od tri godine zaplenili smo 10,8 tona narkotika, tačnije skoro tri tone više nego u istom vremenskom periodu pre toga. Zaplenjeno je i 287.500 kilograma duvana i oko 558.000 boksova cigareta, što je za oko 370 procenata bolji rezultat u odnosu na period pre dolaska ministra Stefanovića, kada je zaplenjeno svega 61.000 kilograma duvana i oko 198.000 boksova - navodi Rebić.

REBIĆ UPOZORAVA VOZAČE: Počela je primena novog pravila PREKORAČENJA BRZINE na auto-putu!

U izjavi za Informer direktor policije ističe da je jedan od prioriteta Ministarstva i obezbeđivanje boljih uslova rada i opremljenosti policije.

- U cilju efikasnije realizacije bezbednosnih zadataka izvršena je modernizacija i modifikacija 26 borbenih vozila koja su naoružana savremenijim tipom naoružanja, na kojima je povećan stepen zaštite policijskih službenika. Takođe, zahvaljujući ministru unutrašnjih poslova nabavljena je nova uniforma za policijske službenike, koja nije nabavljena u poslednjih osam godina i poboljšana je opremljenost pripadnika Ministarstva - kaže Rebić.

Tanjug

- Istakao bih i činjenicu da je donet novi Zakon o policiji, u januaru 2016. godine. Stupanjem Zakona otpočelo se sa sprovođenjem reformskih procesa koji su od izuzetnog značaja za Ministarstvo i kojim se promoviše vrednovanje rada policijskih službenika i karijerno napredovanje. Po prvi put se uvode osnovni principi za zapošljavanje i napredovanje u službi koji se temelje na profesionalnim zaslugama i ličnom integritetu, uz sprovođenje internih konkursa, što predstavlja osnovni mehanizam za postavljanje rukovodilaca. - navodi direktor policije.

- Ako se uzmu svi rezultati rada i aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i uporede sa prethodnim periodima pre 2014. godine, možemo zaključiti da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova, dr Nebojšom Stefanovićem, postiglo izuzetne rezultate koji imaju za cilj veću bezbednost građana i zajednice, kao i bolje uslove za rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - tvrdi Rebić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Не може један орган Управе... Сам себи да да оцену прелазности...?! То треба да учини српски .... - НАРОД...!! ( Скупштина...!) Нисте решили убиство певачице, нити девојке на бензинској пумпи... А народ то памти...за разлику од полицијског... - директора...!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija