• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2017

20:33

VULIN U MOSKVI RAZGOVARAO SA ŠOJGUOM: Srbija će i dalje biti vojno neutralna

Politika

VULIN U MOSKVI RAZGOVARAO SA ŠOJGUOM: Srbija će i dalje biti vojno neutralna

Podeli vest

Na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve održana je finalna trka u tenkovskom biatlonu kojoj su prisustvovali ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin, a srpski tenkisti zauzeli su šesto mesto

Šojgu i Vulin razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, a srpski ministar odbrane rekao je da migovi stižu po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci.

Vulin je rekao da je još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna i da neće biti član nijednog vojnog saveza, prenosi RTS. 

- Dok je Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Republike Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji - rekao je Vulin. 

On je istakao i da će se u svakoj odluci voditi racuna o interesima Srbije na prvom mestu, navodeći da su interesi Srbije da ima najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom, kao i da je to rekao svom sagovorniku. 

Vulin je preneo i lične pozdrave vrhovnog komandanta vojske i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i poziv njegovom kolegi Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta, "vremena kada smo zajedno pobeđivali i kada smo se zajedno borili".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
KiM je Srbija

pre 6 godina

Србија и Русија - то је више од братства!!!

Fiko Halimić

pre 6 godina

KiM je Srbija: Pa zbog toga im nismo uveli ekonomske sankcije i ako Zapad vrši veliki pritisak.

Vodolija

pre 6 godina

Srbija treba a i mora da sarašuje sa Rusijom u svim oblastima kako vojno-tehničkim tako i ostalim.

Fedor

pre 6 godina

Srbija i Rusija trebaju da sarašuju što više , nadam se u skorijoj budućnosti da će saradnja biti podignuta na najviši nivo.

Sale

pre 6 godina

Nema lepše saradnje od saradnje sa Rusijom bratskom zemljom.

Hamza Šaljić

pre 6 godina

Srbija nije u prilici da se opredeljuje na bilo koju stranu i zato ćemo ostati vojno neutralna država.

mica

pre 6 godina

bio bi kraj naše zemlje kad bi ušli u NATO. svako sa malo mozga bi shvatio da smo se priključili onima koji su nas ubijali 78 dana. ta dva i po meseca su bili jako tagični u našim životima i sama pomisao da uđemo u savez sa njima mi je strašna.

Dragoslav

pre 6 godina

Ulazak u NATO ne dolazi u obzir. Na sta bi licilo da udjemo u alijansu koja nas je bombardovala pre 18 godina.

mk

pre 6 godina

podrška Rusije u borbi za Kosovo nam je najvažnija. samo uz njihovu zaledjinu možemo nečemu da se nadamo. sve ostalo nam je, bukvalno, put u neizvesnost.

Miki

pre 6 godina

Ništa bez njih. Vekovna saradnja pokazuje ko je naš najbolji prijatelj, ostali su samo foliranti. Njih nikada ne smemo da izneverimo. Naše prijateljstvo je prioritet.

Daliborka

pre 6 godina

Rusija ima mnogo mogucnosti da odbrani odnose sa Srbijom investirajuci u drugom pravcu ,time bi konkurencija bila znacajna i mozda presudna po mnogim pitanjima.

Nina

pre 6 godina

Tradicionalno rusko-srpsko prijateljstvo i saradnja sada doprinosi stasbilnosti Balkana uz ocuvanje interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

Hedona

pre 6 godina

Vulin mora stalno da ponavlja Rusima i SAD da Srbija ostaje vojno neutralna država, ali će približava EU, i njen cilj je ulazak u EU.

Branko

pre 6 godina

Ucestovali smo u mnogim ratovima i doprinosili pobedi, i na kraju nismo nista imali od toga, i dalje smo mi za sve krivi. Zato bolje da budemo neutralni.

lukavo

pre 6 godina

Naravbno treba davati izjave koje će zapadu sklanjati sumnju na čijoj je strani Srbija. Sve to dok ne dođe čas kada ćemo javno objaviti da za nas EU nije više prioritet, da jednostavno ne želimo da uđemo u nju.

Mili

pre 6 godina

Necemo menjati svoju odluku za "saku dolara" Mi smo ipak mnogo drugaciji od nasih komsija. Srbija cuva svoju neutralnost i ne da je nikome.

Ivan

pre 6 godina

Previse smo mi ratovali da bi se sada mesali i u tudje ratove, Srbija treba da bude vojno neutralna i ostace vojno neutralna u to sam siguran, barem dok je Vucic na celu drzave.

Lidija

pre 6 godina

Volim da gledam srpsko - ruske vojne vezbe i uvezbavanja. Odišu patriotizmom, ljubavlju bratskih naroda i podrskom koja je neizostavna danas.

Olivera

pre 6 godina

Rusija i Srbija imaju prijateljske odnose zasnovane na poverenju i ekonomskim saradnjama. Članstvo u NATO nije moguće jer je bombardovanje ostavilo mnogo žrtava i to niko ne zaboravlja.

Dusan

pre 6 godina

Odavno bi smo mi stali uz Rusiju, ali se plasimo reakcije zapada i NATO-a, a ratovva nam je bilo dosta.

Ljuba

pre 6 godina

Rusija i Srbija vecni prijatelji!!! Njihova podrska nam je pd najveceg znacaja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija