• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.08.2017

10:20

POPOVIĆ: Vreme je da Srbi utvrde strategiju nacionalnog opstanka!

Politika

POPOVIĆ: Vreme je da Srbi utvrde strategiju nacionalnog opstanka!

Podeli vest

Najsnažnije podržavam donošenje Deklaracije o očuvanju srpske nacije koju su najavili predsednici Republike Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, izjavio je predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović

- Vreme je da Srbi, posle velikih stradanja tokom 20. veka i političkih grešaka i zabluda, utvrde strategiju nacionalnog opstanka i razvoja u okruženju koje, treba to otvoreno priznati, nama nije naklonjeno - istakao je Popović i dodao:

- Primeri ugroženosti prava srpskog naroda u regionu su očigledni. U Hrvatskoj, tamošnja vlast koja očito baštini odnose prema Srbima kakve je imala NDH, želi da i ono malo Srba što je preostalo nakon zločinačkih progona tokom akcija Oluja i Bljesak protera ili asimiluje.

Pema rečima lidera SNP, u Crnoj Gori na delu je svojevrstan identitetski genocid, poništavanje čitavog srpskog nasleđa te države i uskraćivanje najosnovnijih prava Srbima, od očuvanja kulturne baštine i postojanja Crkve pa do zapošljavanja u javnim ustanovama.

- U Makedoniji nova Vlada najavljuje podizanje optužbe protiv Srba za genocid i tretira Srbe kao dežurne krivce za stanje u toj državi. U Albaniji je presijom vlasti skoro uništen svaki trag postojanja Srba. Pretnje za opstanak Republike Srpske ne prestaju - naveo je Popović.

Zbog pasivnosti prethodnih vlada, kaže Popović, Srbi koji žive u drugim državama, već u drugoj generaciji gube osećaj svog srpskog identiteta i zaboravljaju jezik, istoriju i kulturu svog naroda.

- Nikada nije bilo važnije nego danas da se Srbi ponovo okupe oko jednog programa koji ne ugrožava nikoga, ali nas učvršćuje i čuva u teškim i složenim vremenima na Balkanu. Mi, kao država Srbija pružamo sva moguća prava pripadnicima nacionalnih manjina po najvišim evropskim standardima, što nam je više puta priznato. Sada, najavljenom Deklaracijom i aktivnom politikom i novom snagom, imamo puno pravo da isto tražimo za naš narod - poručuje Popović, koji je i ministar za inovacije u Vladi Srbije.

Tanjug

Popović naglašava da je zato ovaj najavljeni korak prilika za nacionalno okupljanje i postizanje novog nacionalnog jedinstva o najvažnijim pitanjima budućnosti našeg naroda.

- Pozivam sve političke subjekte, javne ličnosti i nacionalne institucije da podrže Deklaraciju o očuvanju srpske nacije -- zaključio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 6 godina

Prema nama je izvršena najveća nepravda u novijoj istoriji, koja se nastavlja i dan danas

Pavle Jevtić

pre 6 godina

Danas je više nego ikada potrebno ujedinjenje Srpskog naroda, Hrvati, Crnogorci, Albanci imaju podršku EU pa mogu da rade šta im god padne na pamet zato nam je preko potrebno ujedinjenje i očuvanje prijateljskih odnosa sa Ruskim narodom koji je uveki bio na našoj strani

Igor

pre 6 godina

Sramno je da se mnogi i danas ponose zločinima nad Srbima, zbog toga nam je strategija nacionalnog opstanka i razvoja potrebnija više nego ikada pre

Borko

pre 6 godina

Poceli su samo hrvati, a sada amo svima krivi!

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija