• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2017

14:43

PUTIN I ŠOJGU DOLAZE U BEOGRAD? Sa Srbima će obeležiti stogodišnjicu proboja Solunskog fronta i oslobođenje Beograda?!

Politika

PUTIN I ŠOJGU DOLAZE U BEOGRAD? Sa Srbima će obeležiti stogodišnjicu proboja Solunskog fronta i oslobođenje Beograda?!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin tokom posete Moskvi predao je kolegi Sergeju Šojguu i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu poziv na manifestaciju povodom sećanja na Prvi i Drugi svetski rat

- Predao sam pozdrav vrhovnog komandanta i predsednika Aleksandra Vučića i poziv njegovom kolegi Vladimiru Putinu da zajedno s njim naredne godine obeleži stogodišnjicu proboja Solunskog fronta, kada smo se zajedno borili i pobeđivali. U ime vrhovnog komandanta i predsednika Aleksandra Vučića pozvao sam ministra Šojgua da prisustvuje godišnjici oslobođenja Beograda 20. oktobra - citiralo je Vulina rusko Ministarstvo odbrane.

(VIDEO) KO JE SERGEJ ŠOJGU: Putinov prvi vojnik i ličnost od poverenja, ČOVEK BROJNIH TALENATA!

Ministar je dodao da je siguran da će se nastaviti "uzajamno korisna bilateralna saradnja Rusije i Srbije" koja je određena dokumentom o strateškom partnerstvu dveju država. 

DRAMATIČNO, SAD SPREMAJU BIOLOŠKI RAT PROTIV RUSA I SRBA: Hoće da nas pobiju VIRUSIMA!

Šef srpskog vojnog resora izjavio je da ne planira da stupa "ni u NATO ni u ODKB niti u bilo koji drugi vojni savez".

(VIDEO) NATO I RUSIJA U RATU ZA SRPSKU VOJNU INDUSTRIJU: Ko će pre do Miloša, Lazara, Stršljena, Alasa, Morave...?!

Vulin je u petak i subotu bio u dvodnevnoj poseti Rusiji, gde je imao sastanak sa Šojguom. Srpski ministar je prisustvovao ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara 2017, u kojima je srpski tim učestvovao u takmičenjima "Tenkovski biatlon" i "Poljska kuhinja".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 6 godina

Nema lepše vesti, gde se bratski narodi sreću na istorijskim jubilejima!

Nesa

pre 6 godina

"PUTIN I ŠOJGU DOLAZE U BEOGRAD? " Napisali su tvrdnju pa kao na kraju tuga znak upita sto bi trebalo da znaci "dali". A ustvari samo je upucen poziv, koji niko i ne zna daji je jos stigao na adresu upucenima.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Rusi i Rusija nemaju nikakve veze sa probojem Solunskog fronta i ne postoji ni jedan OPRAVDAN razlog za upućivanje poziva da ova dva lika prisustviju obeležavanju stogodišnjice tog događaja. PS: U svom dokumentarističkom delu ,,Devestopetnaesta'' je Branislav Nušić napisao da su se tokom povlačenja iz Srbije vojska i narod neprekidno nadali da će Rusija priteći u pomoć Srbiji, ali da ta pomoć nikada nije stigla već su uvek stizala obećanja - uvek neispunjena.

bbu

pre 6 godina

....tebi "čitanje" nije jača strana, zato ti je pseudonim "čitateljka"! Knjigu u šake i javi se kad naučiš istoriju!

Istorija je nepromenljiva

pre 6 godina

Informisi se malo. Da nije bilo Rusa tj. Romanova nebi bilo niSolunskog fronta ni Srbije. Francuzi nam pomogli? Pa pod pritiskom Rusa su morali da budu uz Srbe a ne sto nas vole.

gagula

pre 6 godina

Naravno,baš kao što su migovi iz moskve dosli u beograd ;)

dede

pre 6 godina

Bre tavarisc djeneral Sojgu ce da donese migovi. Rat bre nece da pocne ovu godinu.

Feniks1

pre 6 godina

Mene cudi da Srbija voli cetnike lokalno , ali kad su neke vojne parade sa stranim zvanicama , nikad ih ne uvrste u te parade . Kao da ih sakrivaju ili ih se stide . Dajte jednu cetu cetnika sa Neretve , nek Rusi vide sta su junaci i elitne jedinice . A iza njih jednu cetu trenutno pozvanih zena na vojnu obuku . Kako ljute marsiraju , sve sa psovkama na licu .Ako car bude dobre volje , dace vam iz miloste cijeli Jadran i sva ostrva . Crkli ste pisuci i lazuci o CG da Rusi prave bazu u njoj . Rusi su pod sankcijama i Zapad nece dozvoliti da Rusi prelete i setaju se kako hoce . Znak pitanja je ako im Kosovo odobri da prelete ili ce morati putnickim avionom da stignu .

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija