• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.08.2017

11:59

ÐURIĆ: SRPSKA LISTA projekat od NACIONALNOG INTERESA

Politika

ÐURIĆ: SRPSKA LISTA projekat od NACIONALNOG INTERESA

Podeli vest

Srpska lista je politički projekat od nacionalnog značaja, a njena suština je političko jedinstvo Srba, te da u svakoj od 10 opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima u oktobru okupi narod, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić

- Srpska lista je politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji i zbog toga će na lokalnim izborima, 22. oktobra, ključno biti da ona, uz podršku institucija države Srbije, izađe sa kandidatima koji će u svakoj od 10 opština sa srpskom većinom moći da okupi narod - rekao je Ðurić, nakon razgovora sa predstavnicima opština sa srpskom većinom na KiM.

On je dodao da suština Srpske liste i njenog delovanja treba da bude oko okupljanja, a ne oko podela.

Prema njegovim rečima, suština delovanja liste je suprotstavljanje podelama i da na čitavoj teritoriji KiM, u svim opštinama sa srpskom većinom, imamo preko potrebno političko jedinstvo. 

- Zato je neophodno, i na današnjem sastanku smo razgovarali o tome, kako da na predstojećim izborima okupimo što je moguće više političkih činilaca srpskog naroda kako bi Srpska lista predstavljala, kao što je to bio slučaj i na parlamentarnim izborima, praktično sve ili gotovo sve srpske političke činioce na KiM - rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, razgovarano je i o tome kako da na lokalne izbore Srpska lista izađe sa najboljim kandidatima koji će ponuditi građanima konkretan i opipljiv program šta će u naredne četiri godine uraditi u opštinama sa srpskom vehćinom. 

On je rekao da su razgovarali o tome kako da se otklone različiti nedostaci i problemi koji postoje, dodajući da je cilj da Srpska lista na lokalnim izborima bude u stanju da na najbolji mogući način artikuliše volju srpskog naroda na KiM i zaštiti njihove intetrese.

- Država Srbija će nastaviti da podržava političko organizovanje srba na KiM, da održava nastojanje srpskih predstavnika da uzmu što je moguće više udela u institucijama, u svim oblicima društvenog života jer to je nešto što nama pripada i od čega zavisi naše opstajanje na KIM - rekao je Ðurić.

Kako je naveo, zato je važno boriti se za ono što je naše jer smo svoj na svome, a Srpska lista je naš instrument da ostvarimo uticaj u tim institucijama i da sačuvamo institucionalnu vezu sa Beogradom.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je sve građane sa prostora KiM na jedinstvo i zajedničku borbu, ocenjujući da je Strpska lista jedina partija koja okuplja sve Srbe pod jedan barjak, kojima je Srbija u srcu i kojima je interes i bolji život Srba na KiM na prvom mestu.

- Srbi nemaju taj luksuz da se dele i razjedinjuju. To bi samo oslabilo našu snagu - zaključio je Rakić.

On je istakao da može da obeća da će srpska lista imati najbolje kandidate za gradonačelnike i odbornike u svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

- Bitno je da ćemo imati kandidate za odbornike i u opštinama gde Srbi nisu većina. Ti Srbi će biti kredibilni, kvalitetni i hrabri, spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima i kojima će nacionalni interes biti imperativ - rekao je Rakić.

On je dodao da nikada neće sarađivati sa onima kojima je lični interes ispred nacionalnog, jer su ti ljudi deo političke istorije i tamo treba da ostanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lola

pre 6 godina

Zajedništvo srpski duh jača a Srpska lista ima snagu da donese pobedu Srbima na KIM.

jon

pre 6 godina

Pa naravno da je tako, samo tako se mugu sacuvati Srbi na Kosovu.

psiholoskinja

pre 6 godina

Sve sto je u interesu srpskog naroda na Kosovu mora da zivi i mora biti podrzano.

Vrscanka

pre 6 godina

Srpska lista je sigurno najvaznija za Srbe koji ostaju da zive na KIM.

Pantic

pre 6 godina

Srbija mora da pomaze i podrzava nas narod na Kosmetu. Bez nas ce nestati.

Boro

pre 6 godina

Moramo ulagati u opstine gde je nas narod jer bez nas ce otici i napustiti Kosovo. Zivot bi im bio nemoguc.

Vodolija

pre 6 godina

Srpska lista je uradili cilj za koji se zalagala pred izbore.

asd

pre 6 godina

Srpska lista je zaista vazna i trebamo imati vise vere u nas narod dole koji se zaista bori i trpi mnogo toga. Najvaznije da se ujedinimo svi.

ana

pre 6 godina

treba pametno razmisliti o nastupu na predstojeim izborima. sve se mora pažljivo isplanirati.

Najbolja

pre 6 godina

Svakako ključno jeste da Srpska lista na lokalne izbore 22. oktobra izađe sa najboljim kandidatima koji će u svim opštinama sa srpskom većinom "moći da okupe narod i ostvare prekopotrebno političko jedinstvo". Srpska lista, kao strateški politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, mora da bude u stanju da na najbolji moguć način artikuliše volju Srba u južnoj pokrajini i nema dileme nikakve. Gospodin Đurić je u pravu, podrška u svakom slučaju.

Dejo

pre 6 godina

Ne samo za Kosovo već i za RS i Crnu Goru Srbija mora jasno napraviti plan koji su nam interesi i prema tome da se vodimo duži niz godina. Sve ove nevolje koje su nas zadesile, desile su se jer smo dopustili da neke druge države u okolini dejstvuju prema nekim svojim nacionalnim interesima a mi smo u prošlim godinama samo nemo gledali.

Milka

pre 6 godina

Za Srbe koji zive na Kosovu je najbitnije da shvate da sebi mogu da obezbede bolje uslove zivota i rada jedino ako na predstojecim lokalnim izborima podrze Srpsku listu. To je lepo objasnio i Marko Djuric kada je rekao da je Srpska lista politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji .

Beba

pre 6 godina

Nacionalni inetres mora da bude uvek najbitniji i na prvom mestu.

Sanja

pre 6 godina

Srbija nakon dužeg vremena ima zajednički, jedinstven nastup na KiM. Albanci su se uspaničili i žure da nam pomrse konce na silu. Sila više ne prolazi ni na KiM.

Hemera

pre 6 godina

Srpska lista na izborima u KiM mora da pobedi, zbog opstanka srpskog naroda u toj pokrajni. Srpska lista je politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji i zbog toga će na lokalnim izborima, 22. oktobra, ključno biti da ona, uz podršku institucija države Srbije, izađe sa kandidatima koji će u svakoj od 10 opština sa srpskom većinom moći da okupi narod.

Petar

pre 6 godina

REalnost je postojanje paralelnih siptarskih institucija na tzv Kosovu. U svrhu bioloskog ocuvanja Srba na tom prostoru, kao i njihovog sto lakseg zivota Srbi moraju u tim institucijama da deluju slozno. Doci ce vreme kad ce se Srbija vratiti na KiM.

perun1

pre 6 godina

da li ce napokon srbi da se dozovu i da se sloze ,da jedinstvom pokazemo nasim dusmanima za sta smo sve sposobni.

Stojke

pre 6 godina

Srpska lista je tu da bi ocuvala Srbiju na Kosovu i sve Srbe odlican projekat da njih nije mi bi vec bili izgubljeni

Tetak Rade

pre 6 godina

Srbija ne dozovljava da joj bilo ko krade imovinu i teritoriju.

Radivoje 007

pre 6 godina

Srpski pregovaracki tim nastoji da se svi problemi sto pre rese.

Popaj NS

pre 6 godina

Sve se cini kako bi se Siptari ubedili da se dijalog nastavi.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17