• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.08.2017

12:42

POPOVIĆ U LESKOVCU: Industrija zasnovana na inovacijama je budućnost Srbije

Politika

POPOVIĆ U LESKOVCU: Industrija zasnovana na inovacijama je budućnost Srbije

Podeli vest

Domaća industrija, zasnovana na inovacijama i informacionim tehnologijama, vodi Srbiju u budućnost. To je industrija koja je namenjena izvozu, koja podiže našu konkurentnost kao države, i donosi nova radna mesta za mlade inženjere u Leskovcu i Srbiji, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je danas posetio Leskovac

On je, predstavljajući konkurs na kojem država dodeljuje 330 miliona dinara za razvoj inovacija u Srbiji, istakao da Vlada Srbije želi da pomogne svakome ko ima dobru inovacionu ideju jer je "njihov uspeh, uspeh čitave Srbije".

- Pozivam sve one koji imaju dobru ideju, veliki san, i koji su spremni da na njima ozbiljno rade, da se prijave na ovaj konkurs. On je otvoren za sve kompanije u Srbiji. Zato putujem širom naše zemlje i pored Beograda, Niša i Novog Sada, posetio sam i Užice i Bor. Posetiću što više gradova, velikih i malih, jer svaki građanin Srbije ima jednaku šansu da postane uspešan inovativni preduzetnik i doprinese tehnološkom razvoju Srbije - poručio je on.

Popović je objasnio da konkurs za podršku inovacijama traje do 1. septembra i da kompanije mogu da apliciraju za dva programa.

- Prvi je program za mlade kompanije do tri godine starosti, za koje se dodeljuju sredstva do 10 miliona dinara. Drugi program je namenjen svim kompanijama koje razvijaju inovacionu tehnologiju koja može da bude konkurentna na tržištu, a koje mogu da konkurišu za sredstva u visini do 37 miliona dinara - naveo je Popović.

O konkursu za razvoj inovacija u Srbiji i njegovom značaju za rast lokalne ekonomije govorili su i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mladen

pre 6 godina

Tačno. Ali da li ulažemo dovoljno u inovacije?

Miljan

pre 6 godina

Popović je jedini ministar u ovoj vladi koji se trudi da radi svoj posao.

Stefan

pre 6 godina

Ovo je nov pristup nauci i privredi i nadam se početak vrednovanja inovacija. Pa ako budemo imali kvalitetne ljude ima i da prosperiramo.

Todor

pre 6 godina

Lepo receno nasa buducnost mora da bude zasnovana na inovacija i tehnoloskom razvoju

Zoran Tomic

pre 6 godina

Ovim ce se znacajno smanjiti odliv mladih

vjekoslav

pre 6 godina

nova radna mesta su jedina stvar koju treba zapamtiti ovde. realno, mladi se danas učlanjuju u stranke upravo zbog posla i s tom praksom treba da se prekine.

ikac

pre 6 godina

okrenimo se rusiji s kojom imamo sjajan ekonomski sporazum. nema ucenjivanja, nema laži, nema prevare. nema sklanjanja srpskih proizvoda s naših rafova.

milanče

pre 6 godina

ja sam zainteresovan, kome da se javim? nadam se da nije neka prevara...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija