• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska liga

14.08.2017

11:47

SRPSKA LIGA: Podrška Vučiću jer je građanima iskreno saopštio šta EU zahteva od Srbije!

Politika

SRPSKA LIGA: Podrška Vučiću jer je građanima iskreno saopštio šta EU zahteva od Srbije!

Podeli vest

Srpska liga podržava iskrenu i direktnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su, u pregovorima za pristupanje naše zemlje Evropskoj uniji, ključne teme rešavanje statusa Kosova i Metohije i odnos Srbije sa Rusijom, a ne, kako zapadni političari i emisari iz Brisela govore, navodno "uspostavljanje vladavine prava, reforma pravosuđa i borba protiv korupcije"

Aleksandar Đurđev, predsednik SL, dodao je da je predsednik Vučić, posle sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, hrabro poručio srpskom narodu da su Kosovo i saradnja naše zemlje sa Rusijom, najvažniji problemi koje, prema zahtevima EU, Srbija mora da "rešava ukoliko želi da postane deo EU“.

Đurđev ističe da je predsednik Vučić poslao jasnu poruku da je Srbija čvrsto na evropskom putu, ali i da pronalaženje rešenja za pitanje južne srpske pokrajine predstavlja najveći problem za državu Srbiju na putu ka EU, čime je kao odgovoran i ozbiljan državnik pokazao spremnost da pokrene unutrašnji dijalog o Kosovu i uključi sve političke stranke i civilni sektor u donošenju konačne odluke koja će biti u interesu celokupnog srpskog naroda.

Srpska liga očekuje od predsednika Vučića da čvrsto ostane na pozicijama politike nepriznavanja jednostrano proglašene nezavinosti Kosova, kao i neuvođenja sankcija bratskoj Ruskoj Federaciji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija