• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

14.08.2017

20:56

POVADIŠE OČI ZBOG BEOGRADA: Opozicija zbog lokalnih izbora u potpunom haosu, LIDERI I LIDERČIĆI ŽESTOKO SE ZAKRVILI

Politika

POVADIŠE OČI ZBOG BEOGRADA: Opozicija zbog lokalnih izbora u potpunom haosu, LIDERI I LIDERČIĆI ŽESTOKO SE ZAKRVILI

Podeli vest

Saša Janković i Vuk Jeremić hoće da budu kandidati za gradonačelnika, lider DS Dragan Šutanovac neće ni da čuje za to, tvrdi da su obojica gubitnici

Srpska opozicija nalazi se u potpunom haosu, a njeni lideri i liderčići već su se žestoko zakrvili oko lokalnih izbora u Beogradu koji treba da se održe na proleće sledeće godine.
Kako saznajemo, prošle nedelje je održano više opozicionih sastanaka na ovu temu, a jedini konkretan rezultat je - svađa svih sa svima.

RASPALI SE PRE UJEDINJENJA! Janković se ogradio od Šuleta: ON RADI SAMO U IME DS, JA MISLIM DRUGAČIJE!

Svako sebe hvali

Umesto dogovora o jednoj opozicionoj listi i zajedničkom kandidatu, kako prenose naši izvori, proradile su sujete, pa su šanse da dođe do bilo kakvog sporazuma o ujedinjenju sada gotovo minimalne.

Drugo ni ne mogu...
A oko čega drugog da se prepiru ako ne oko pozicija? Politiku nemaju, pa oko nje i ne mogu da se svađaju
Milenko Jovanov, SNS

- Saša Janković i Vuk Jeremić već su sami istakli svoje kandidature za mesto gradonačelnika Beograda. Svaki, naravno, sam o sebi misli sve najbolje, pa je tako Janković samouvereno primetio da s njim na čelu opozicija sigurno pobeđuje u glavnom gradu. Međutim, takvom predlogu se žestoko usprotivio lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji neće ni da čuje za Jeremića i Jankovića kao glavne adute. Otvoreno im je poručio da su bili veliki gubitnici na predsedničkim izborima i da nemaju nikakve šanse u duelu sa naprednjacima i socijalistima. On bi na njihovom mestu voleo da vidi neku drugu ličnost, nekoga ko možda i nije političar, ali bi mogao ravnopravnije da se suprotstavi kandidatu vlasti - prenosi naš izvor i dodaje da je istog stava i prvi čovek SDS Boris Tadić, dok lider Dosta je bilo Saša Radulović pak "tera na svoju stranu" i ne pristaje na predloge Jankovića i Jeremića, ali ne podržava ni Šutanovca i stavove DS.

Informer

mojugao

MILJAN DAMJANOVIĆ,
SRS

 

Baš kao i SNS, i građanska opcija pokušava sve da učini kako bi dobila koji glas više. Probaju da se okupe oni koji su bili dobri svim režimima, a to su Janković i Jeremić.

I dok se niko iz redova opozicije juče nije oglašavao, potpredsednik SNS Milenko Jovanov podvlači da nema ništa čudno u tome što se opozicioni lideri svađaju oko pozicija.
- A oko čega drugog da se prepiru? Politiku nemaju, pa oko nje i ne mogu da se svađaju. Za građane njih baš briga, pa ne mogu da se spore ni oko toga šta da urade za narod. Tako da im je preostalo samo da se glođu oko onoga do čega im je jedino stalo, a to su fotelje. Uostalom, oni su se oko pozicija i para svađali i dok su bili svi zajedno u Demokratskoj stranci. Zašto bi onda danas bilo drugačije? - pita se Jovanov.

Premalo politike

Njegov stav deli i predsednik Skupštine grada Beograda i funkcioner SPS Nikola Nikodijević, koji tvrdi da je sve to već "klasika" kada je reč o opoziciji.
- Previše je tu samoproklamovanih lidera, a premalo politike. Oni nemaju nikakve šanse na izborima, pa bilo da izađu u jednoj, dve ili pet kolona. U Beogradu su za poslednje četiri godine ostvareni ozbiljni rezultati, a građani su vrlo svesni i informisani o svemu, pa ovakvi bezidejni opozicioni prvaci ne mogu da se nadaju nikakvom uspehu - smatra Nikodijević.

 

Mićunović: Janković je negde stao

Funkcioner i poslanik DS Dragoljub Mićunović ocenio je da Saši Jankoviću nije dovoljno što je novo lice na političkoj sceni i da je "negde stao".
- Bio je zaštitnik građana, politički neutralna ličnost, bez političkog iskustva i sopstvene stranke. Delimično zahvaljujući aktivnoj podršci DS, on je na predsedničkim izborima dobio mnogo glasova. Posle toga je negde stao... - naveo je Mićunović za "Dojče vele" i dodao da su Jankovićev oslonac uglavnom bile javne ličnosti, ali da "one samo mogu da se pojave na nekom mitingu i to je to".


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

....a što se vi "palite" zbog ove trojice, pa to su NAŽALOST /samo/ naši sugradjani! Njihovo je prošlo, jedino ako nemaju neke "zaostavštine" u pravosudju!

Alo bre

pre 6 godina

Kada biste stavili Jankovića i Jeremića u korpu za prljav veš ISPRLJALI biste korpu toliko da ništa ne bi moglo da je opere. A sada ozbiljno, ta dvojica ABSOLUTNO SU NESPOSOBNA ZA TAKVU DUŽNOST. Tu može da bude neko iz SNS-a ili SPS-a, a najbolje bi bilo da je apolitičan sposoban i odlučan. Imamo li takvog?????.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17