• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2017

14:00

STEFANOVIĆ obišao polaznike obuke za interventne patrole

Politika

STEFANOVIĆ obišao polaznike obuke za interventne patrole

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas policijske službenike, polaznike obuke za rad u interventnim patrolama u Nastavnom centru "Mitrovo polje" na Goču


- Polaznici će kroz obuke postati efikasniji u suprostavljanju organizovanom kriminalu, narko dilerima i svima onima koji mogu da ugroze bezbednost građana Srbije. Oni će faktički postati još snažniji bedem u odbrani Srbije od svih bezbednosnih izazova - rekao je ministar Stefanović.

On je istakao da svakodnevna obuka koju prolaze pripadnici policije čini da oni budu sposobniji i efikasniji u izvršenju svojih zadataka, navodi se u saopštenju MUP-a. 

- Danas imamo priliku da vidimo obuku interventnih patrola policije koje se nalaze u svakoj policijskoj stanici. Reč je o redovnoj policiji koju građani mogu da vide svakoga dana na ulicama - objasnio je Stefanović.

Ministar je dodao da će kroz ovu obuku do kraja godine proći oko 2.000 policijskih službenika i da će u cilju podizanja njihove obučenosti i spremnosti obuke biti nastavljene i narednih godina. 

- Želim da ovi momci budu sposobniji i obučeniji da mogu da se suprostave svakom izazovu na koji naiđu tokom izvršenja redovnih zadataka. Takođe, kroz opremu, patrolna vozila i sve ostalo što ulažemo u policiju omogućićemo policijskim službenicima da efikasnije obavljaju svoje zadatke - naglasio je Stefanović, koji je zahvalio policajcima na predanom obavljanju teškog posla koji rade. 

Polaznici obuke izveli su pokaznu vežbu, sastavljenu od taktičkih zadataka zaustavljanja i kontrole lica i vozila u visokorizičnim uslovima i spasavanja i zbrinjavanja ranjenog policijskog službenika. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sanja

pre 6 godina

Stefanovic se trudi da sve obidje i da se susretne sa svim ljudima iz policije

olja

pre 6 godina

Oni su tu da nas brane od svakog izazova i svakog moguceg problema.

misa

pre 6 godina

Bitno je da oni uvek budu na visini zadatka i da uvek budu spremni za sve sto ih ceka.

uki

pre 6 godina

U njih treba najvise da se ulaze i da oni budu prioritet. Oni su nasa snaga i nas oklop od problema.

Boban

pre 6 godina

Vežbe su neophodne kako bi se policajci što bolje pripremili za intervencije i osigurali bezbednost građana.

Tamara

pre 6 godina

Policija Srbije je za primer i ponos i uvek spremna da na najbolji mogući način zaštiti građanstvo.

Marko

pre 6 godina

Oni imaju mozda i najopasniji posao u Srbiji. Cestitam im na posvecenosti.

Jovana

pre 6 godina

Treba pruziti podrsku mladim pripadnicima interventne brigade i pozeleti im srecu u radu.

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Svaka čast, ministar odlično obavlja svoj posao.

dragan

pre 6 godina

Ovo je očiti primer spremnosti države da se obračuna sa svakom vrstom kriminala.

car

pre 6 godina

Moramo odati pocast ovih hrabrim ljudina koji rizikuju svoje zivote

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Ministar obišao polaznike, da vidi da li sve u redu. Za svaku pohvalu.

Dare

pre 6 godina

Odlično je što se ovo sprovodi, oni čuvaju našu sigurnost i bezbednost.

Branko

pre 6 godina

Obuka policijaca u doba velikih terorističkih pretnji je više nego poželjna. Naša policija se sprema za najgore scenarije.

paramonte

pre 6 godina

Noramalno da ih je obilazio jer ga interesuje kako napreduju.

BORIS

pre 6 godina

Bolja obuka za bolju efikasnost pripadnika interventne brigade.

Lord

pre 6 godina

Svaki milicajac treb da postane deo interventne.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija