• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

16.08.2017

22:57

VUČIĆ SA TRAMPOM O PITANJU KOSOVA: Do kraja godine planiran susret predsednika Srbije i SAD!

Politika

VUČIĆ SA TRAMPOM O PITANJU KOSOVA: Do kraja godine planiran susret predsednika Srbije i SAD!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da se do kraja godine sastane sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, piše "Blic".

Kako navodi list, pozivajući se na izvor iz diplomatskih krugova u Vašingtonu, tom susretu prethodiće susret sa potrpedsednikom SAD Majkom Pensom u septembru. List navodi da bi taj sastanak trebalo da se dogodi oko 20. septembra i da će biti praktično uvod u sastanak Vučića i Trampa.

Vučić i Pens bi trebalo da se sastanu na marginama zasedanja GS UN o Kosovu i da razgovaraju o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o ukupnoj situaciji u vašem regionu", istakao je sagovrnik Blica i dodao da još nije stigla zvanična potvrda da će do ovog sastanka doći.

Po onome kako sada stoje stvari, Pens dolazi u Njujork i postoji velika mogućnost susreta sa predsednikom Srbije. Tada bi trebalo da budu dogovoreni i svi detalji susreta Vučića i Trampa, prenosi Blic.

KOSOVO I RUSIJA: Vučić i Mekalister razgovarali o temama ključnim za napredak Srbije!

Krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, kako saznaje list, Vučića očekuje nastavak kosovskog dijaloga u Briselu. 

Ovi sastanci trebalo bi da dovedu do znatnih pomaka kada je rec o resavanju kosovskog problema, ali i do rešavanja sveukupne balkanske krize, napominje list.

- Očekujemo da se međunarodna zajednica jasnije odredi prema pitanju stabilnosti Balkana. Naše državno rukovodstvo će insitirati da s e izvrši pritisak na Prištinu kako bi oni počeli da ispunjavaju sve ono što je dogovoreno u Briselu , a pre svega da krenu u realizaciju ZSO- ističe visokopozicionirani izvor  iz srpske vlasti.

(VIDEO) VUČIĆ NA TV PINK: Moramo imati hrabrosti da sebi pogledamo u oči i da kažemo "OVO JE REALNO, A OVO NIJE"!

Predsednik Vučić 7. i 8. septembra treba da ide u posetu BiH, a početkom oktobra, putovaće u Zagreb na poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

(VIDEO) SRBI, ČUVAJTE SE AMERA, ONI OMČU NAMIČU SVAKOJ NEZAVISNOJ DRŽAVI: Ruski general poslao uznemirujuću PORUKU BEOGRADU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 6 godina

Americki predsednik se ne sastaju sa bilo kim vec samo sa istaknutim liderima koji su postovani u svetu tako da je ovo ogroman pokazatelj koliko je nas predsednik cenjen u svetu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija