• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

17.08.2017

14:43

SUĐENJE IVANOVIĆU: Svedočio Isa Mustafa!

Politika

SUĐENJE IVANOVIĆU: Svedočio Isa Mustafa!

Podeli vest

U nastavku suđenja, u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, davanje iskaza završio je ključni svedok tužilaštva Isa Mustafa. Odbrana tvrdi da se radi o nekredibilnom svedoku, koji u ponovljenom ispitivanju prilagođava svoj iskaz

Ključni svedok tužilaštva Isa Mustafa, svoj iskaz na pitanja tužioca završio je tvrdnjom da je siguran da je video Olivera Ivanovića na kontrolnom punktu, u blizini mesta stradanja grupe Albanaca u južnom delu Kosovske Mitrovice, u aprilu 1999. godine. Ispitivanje svedoka potom je nastavila odbrana Olivera Ivanovića.

- Ja bih voleo da i drugi svedoci budu ubedljivi koliko je i ovaj ključni ubedljiv. On je danas potpuno diskreditovao sve svoje prethodne izjave i rekao puno različitih stvari koje do sada nikada nije čak nije spomenuo ili je govorio drugačije. Sumnjam da te razlike mogu da se pomire i da je on kredibilan svedok. Mislim da je ovde sam sebe diskreditovao i mislim da mu veće neće verovati - kaže advokat Nebojša Vlajić.

- On je sam sebe diskreditovao ovom poslednjom izjavom, sedmom po redu. Njegove prethodne izjave nemaju puno veze jedna sa drugom i sve imaju teške nesaglasnosti - rekao je Vlajić.

U odnosu na izjavu sa prvog suđenja od pre dve i po godine - karakteristično je da je Mustafino pamćenje postalo vrlo selektivno, napomenuo je on.

- On se sada seća stvari kojih ranije nije, a koje su na štetu Olivera Ivanovića a zaboravlja stvari koje je do sada govorio, a koje Oliveru na neki način idu u prilog. Mustafa se trudi da pooštri svoju izjavu jer je svestan da nije dovoljno ono što je ranije rekao - smatra Vlajić.

Advokat Ljubomir Pantović ističe da ključni svedok ima zadnje nemere.

- Ima lošu nameru da napakosti Oliveru Ivanoviću i kao što je kolega rekao, koliko god da je bio uporan u svojim tvrdnjama da je Oliver Ivanović toga dana, kritičnog dana bio prisitan na mestu događaja, njegova izjava nema taj kvalitet da bi bila podloga za osuđujuću presudu - kaže Pantović. 

Svedok Isa Mustafa predočio je tokom ponovljenog iskaza da nije video ubistvo već da je čuo pojedinačnu oružanu paljbu. Izneo je i neke nove momente koje u prvostepenom ispitivanju nije pominjao.

- Kako sam ja to razumeo on zapravo prilagođava svoju prethodnu izjavu videvši da smo u našoj žalbi zapravo ukazali na besmislenost izjave. Onda on taj besmisao sada objašnjava i tumači. To je takođe kontraproduktivno jer verujem da će sudija to shvatiti - kaže Oliver Ivanović.

Ponovljeno suđenje Oliveru Ivanoviću biće nastavljeno sledeće nedelje. Tužilaštvo planira da izvede 24 svedoka, što je za dva više nego u prvostepenom suđenju. Očekuje se da ponovljeni proces traje nekoliko meseci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija