• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

17.08.2017

21:36

STROGO POVERLJIVO! PROCENA OBAVEŠTAJACA CIA: Vučić je spreman da RATUJE ZA KOSOVO!

Politika

STROGO POVERLJIVO! PROCENA OBAVEŠTAJACA CIA: Vučić je spreman da RATUJE ZA KOSOVO!

Podeli vest

Ako bi Albanci pokušali da nasilno osvoje sever Kosova, predsednik Srbije bi sasvim sigurno naredio vojsci da izađe na Ibar, navodi se u poverljivim spisima CIA. Vučić bio spreman da to uradi u februaru ove godine, tvrde Amerikanci

Američka obaveštajna agencija CIA procenjuje da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio spreman da pošalje vojsku na Kosovo ukoliko bi Albanci nasilno pokušali da osvoje sever ove pokrajine, otkrivaju diplomatski izvori Informera!

Operativci CIA na osnovu informacija prikupljenih u Srbiji izradili su poverljivi izveštaj u kome se političari u Vašingtonu upozoravaju da je Vučić "potpuno odlučan čovek sa kojim se ne treba igrati"!

U teškoj panici

Američki obaveštajci tvrde i da je Vučić februara ove godine, posle incidenta sa "vozom Srbija" i prekida pregovora u Briselu, kada su Albanci bili spremni da krenu u vojnu akciju zauzimanja severa Kosova, imao konkretan plan za vojnu intervenciju!?!

Potpuno odlučan čovek
Operativci CIA upozoravaju političare u Vašingtonu da je Vučić potpuno odlučan čovek sa kojim se ne treba igrati

Printscreen You Tube

mojugao

SRETO MALINOVIĆ
GENERAL U PENZIJI

Ukoliko bi došlo do nasilja nad našim narodom na severu Kosova, Srbija bi adekvatno odgovorila. A naša Vojska bi se izborila sa svim.

"Tada je samo nekoliko sati delilo region od vojnog sukoba. Da su Albanci krenuli u osvajanje severa Kosova, srpski tenkovi bi krenuli ka Kosovskoj Mitrovici. Procena je da bi im trebalo svega nekoliko sati da sa vojnim efektivama izađu na Ibar, što bi onda bila potpuno nova realnost na Kosovu, koja bi i SAD mogla da uvuče u nove sukobe", upozorava se u poverljivom izveštaju koji je diplomatskim kanalima iz Beograda poslat u Vašington.

ŠEF DIPLOMATIJE IVICA DAČIĆ ODGOVORIO NA PRETNJE: Albanci sever Kosova mogu da osvoje samo tenkovima!!

I dok se niko od naših zvaničnika juče nije oglašavao ovim povodom, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" Miroslav Bjegović potvrđuje da Srbija ima rukovodstvo koje je spremno da u svakom trenutku zaštiti svoj narod. 

Ako samo pomisle na agresiju...
Neka niko ne pomišlja da bismo sedeli skrštenih ruku i nemo posmatrali dok nam neko otima zemlju i proteruje narod
Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost

Srbija je zasigurno vojno sposobna, jaka i spremna da zaštiti svoj narod i teritoriju u bilo kom trenutku. Neka niko i ne pomišlja kako bismo sedeli skrštenih ruku i nemo posmatrali dok nam neko otima zemlju i proteruje narod sa ognjišta jer ovo nije Vlada Srbije i predsednik Srbije iz devedesetih godina...- naveo je Bjegović i ocenio da su besmislene izjave kosovskih zvaničnika da su vojno sposobni da osvoje sever Kosova, jer bi i te kako imao ko da im se suprotstavi.

Ni poslanika SNS i člana skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimira Đukanovića ne iznenađuje ovakav izveštaj CIA.

Informer

čekajtebre!

ZORAN DRAGIŠIĆ
FAKULTET ZA BEZBEDNOST

Albanci nemaju kapacitet da napadnu sever Kosova. Bilo kakav pokušaj vojne akcije na severu Kosmeta doveo bi do katastrofalnih posledica po Albance.

 

- Apsolutno sam uveren da je Vučić spreman da u svakom trenutku učini sve da zaštiti srpski narod. Imamo vojne snage potpuno spremne za to. Bukvalno u roku od odmah bili bismo spremni da reagujemo. Ipak, nije pametno na taj način pristupati rešavanju bilo kakvih problema i zato Srbija i traži dijalog. Ali naš narod niko nikada više neće ugnjetavati, to je jasna poruka koju je Vučić poslao svima - navodi Đukanović.

Bilo bi dobrovoljaca

General u penziji Božidar Delić kaže da bi se u odbranu našeg življa na Kosmetu sigurno uključio i veliki broj dobrovoljaca.

- Šiptari bi na mig Amerike mogli da otpočnu sa terorizmom i pravljenjem problema. Srbi sa severa bi mogli da se odbrane uz pomoć Srbije, a mogli bi da se odbrane i dolaskom velikog broja dobrovoljaca iz centralne Srbije. Vojska Srbije poseduje dovoljno tehnike da odbrani sever Kosova. Držanje tenzija je jedan od načina delovanja vlasti na KiM - objašnjava Delić.

SRPSKA VOJSKA NIJE IZGUBILA RAT, ONA JE SVOJU BITKU DOBILA: Admiral Boško Antić traži da se VOJNICI KOJI SU GINULI ZA SRBIJU POŠTUJU!

U januaru spremali napad na Srbe

Beta

* Tenzije na Kosovu počele su 14. januara ove godine kad je put pokrajine iz Beograda krenuo srpski voz oslikan freskama, a koji je zaustavljen u Raškoj posle pretnji albanskih ekstremista da će ga dići u vazduh.
* Ubrzo su usledile pretnje Albanaca da će ponoviti pogrom Srba kao onaj od 17. marta 2004. godine, a pregovori u Briselu su prekinuti pošto su predstavnici Prištine uz pomoć zapadnih ambasadora pokušali da u svemu miniraju Srbiju.
* Nakon informacija da se u pokrajini sprema napad na Srbe, tadašnji premijer Vučić se hitno 2. februara ove godine sastao s ministrom vojnim Zoranom Đorđevićem i održao sastanak sa kosovskim Srbima u kasarni "Stefan Nemanja" u Raškoj.
* Zapadni mediji tad su objavili da je Vojska Srbije tada dobila naređenje da se spremi za intervenciju na severu Kosova

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran Milosavljević

pre 6 godina

Ne treba da pitaju Cia-u, pa to svako želi u Srbiji. Ma da ne znam zašto če im to.

Boki

pre 6 godina

Normalno da je Vučić spreman na svaku opciju. On ništa ne prepušta slučaju. Zato i postiže uspeh na svim poljima.

Mara

pre 6 godina

Svi smo spremni na to, nista ne treba da prepustamo slucaju.

Strahinjas

pre 6 godina

Ukoliko do toga bude moralo doci stacemo uz nas narod na Kosovu!

Bojan

pre 6 godina

Naravno da bi Srbija reagovala kada bi Albanci krenuli da napadnu sever Kosova.Nećemo dozvoliti bilo kome da se iživljava nad srpskim narodom.

Milic

pre 6 godina

Slazem se da rat nije adekvatno resenje ni za sta, ali ako je nesto vredno rata i borbe, onda je to definitivno Kosovo,

stefan

pre 6 godina

Ne bi to bio rat samo za Kosovo, vec i za istoriju, za nase svetkovine, za nase pretke...

Laza

pre 6 godina

Vučić želi da na miran način reši problem Kosova ali ako Albanci na silu krenu da osvajaju sever naravno da bi branili svoj narod.

Dusan

pre 6 godina

Zar ne postoji ni jedan humaniji nacin da spasimo Kosovo? Zar ratova nije bilo dovoljno, zar nije previse poginulih?

Mikooo

pre 6 godina

Pa, to nije tesko ni zakljuciti svako od nas bi ratovoao da opet napadnu Srbe na Kosovu

seka

pre 6 godina

Da je hteo ratovao bi ali svestan je vrednosti ljudskih zivota i trazi resenje za mirno resenje problema

Stanko

pre 6 godina

Ako treba branićemo naš narod i vojno od terorista i ubica.

sss

pre 6 godina

Normalno. za svoj narod je spreman sve da uradi da ga brani.

Bale

pre 6 godina

Neka znaju da se Srbija ne šali kada je u pitanju odbrana srpske teritorije i naroda.

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Vučić je uvek spreman da se bori za svoj narod.

Alexandar

pre 6 godina

Naravno da je spreman da ratuje, to je parce svete Srpske zemlje..

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Ovo nije nikakva novina, Vučić je uvek isticao da mu je srpski narod najbitniji.

Vrscanka

pre 6 godina

Aleksandar Vucic sve radi u interesu svoje zemlje.Normalno da ne moze svako da uzima deo teritorije kako hoce.

Ivana

pre 6 godina

Председник Вучић је пре свега стабилан и одговоран човек, домаћин који чува своју кућу, свој дом, своју државу. Чува је и покушава на све начине да објасни и уразуми све саговорнике и мирним путем реши сваку недоумицу, све ће радити да до сукоба не дође... може се са њим све договорити како год хоће али не и докле хоће... зато нека се припазе...

sasa

pre 6 godina

Rat nikome nije dobro doneo ali ako je to jedini nacin da se odbranimo onda moramo biti spremni

JagodaK

pre 6 godina

Kosovo je Srbija i nismo spremni da poklanjamo svoju teritoriju,ali ne zelimo da ratujemo

Rade

pre 6 godina

Nasa vojska je uvek spremna da u najkracem roku dejstvuje i zastiti nas narod.

Andrija

pre 6 godina

Srbija ako treba i vojno će odbraniti svoj narod od ubica,

Ana

pre 6 godina

Srbija neće više ikada dozvoliti da se desi pogrom Srba kao 2004 godine.

Higija

pre 6 godina

Србија трреба да буде спремна да заштити свој народ на КиМ, то је чињеница али да ратује баш претерано по мало. Та CIA је је претерало страшно, јер се американцима ратује а не Вучићу они по целом свету звецкају оружјем.

ivanjan

pre 6 godina

Vučić je spreman na svaku opciju,on ništa ne prepušta slučaju. Zato i postiže svugde samo uspeh.

sladjana

pre 6 godina

Normalno da ne moze da se uzme deo teritorije koji pripada Srbiji i bio Srpski!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija