• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.08.2017

12:13

VUČIĆ O SVAĐI U OPOZICIJI: Ne bavim se time, imam posla - bili zajedno ili rastavljeni rezultat im je isti - NAROD IH NEĆE!

Politika

VUČIĆ O SVAĐI U OPOZICIJI: Ne bavim se time, imam posla - bili zajedno ili rastavljeni rezultat im je isti - NAROD IH NEĆE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vladičinom Hanu da ga ne zanimaju svađe u opoziciji, da nema vremena time da se bavi jer ima mnogo posla...

- Ne bavim se time, imam posla... Ne zanimaju me njihove sujete i svađe, neka rade šta hoće. Bili oni zajedno ili rastavljeni, rezultat im je isti. Ljudi cene one koji rade i imaju rezultate. Oni uvek viču pre izbora da su pobedili, i pred predsedničke i pred parlamentarne izbore. A onda narod izabere one koji rade, imaju rezultate i bore se za njihovu budućnost. Neće narod one koji se bore samo za fotelje - rekao je Vučić.

Vučić: Vreme za razgovore koji ne staju u 140 karaktera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će u ustavne promene Srbija ići samo ako bude postojao široki konsenzus.

- Nećemo ništa oktroisati, bez obzira na većinu koju imamo. Ili ćemo imati širok konsenzus ili nećemo ići u to - kazao je Vučić.

Odgovarajući novinarima na pitanje o mogućnosti ustavnih promena, on je rekao da je važno da se započne razgovor o ozbiljnim temama, a ne da se taj razgovor svodi „na 140 karaktera u kojima treba nekog da opsujete ili izgovorite sve najružnije“.

Istakao je da treba ozbiljno da razgovaramo i posvetimo se budućnosti, da budemo dozvoljno odgovorni prema pokoljenjima koja dolaze.

- Ako nismo dovoljno odgovorni, nemam problem s tim. Rekao sam već da su jedan ili dva odsto šanse da sebe promenimo, a tolike su i da sebe promene drugi, pošto je za dogovor potrebno dvoje - objasnio je Vučić.

Predsednik, međutim, smatra da je srpsko društvo zrelo i da nije više vreme za ljude kojima je sujeta "veća od vijadukta" iznad Vladičinog Hana, ili za one koji razmišljaju samo o svojim foteljima, već za ljude koji razmišljaju o budućnosti svoje zemlje i ljudi.

Kazao je da je zadovoljan dijalogom koji se vodi i različitim idejama koje stižu.

Ukazao je da je čuo šta su Dragoljub Mićunović i drugi, koji imaju pristojne predloge, rekli.

- Uvek smo spremni da razgovaramo i o Ustavu i svemu drugom. U normalnim zemljama se razgovara, a oni koji tvrde da Srbija nije normalna, plašim se da govore o sebi, pre nego o bilo kom drugom - zaključio je Vučić.

Upitan kada će lideru PSG Saši Jankoviću mirno predati vlast, Vučić je rekao:

- Ne odlučujem o tome ja, nego građani! Ali, nikad oni neće vladati, jer ih narod neće. Odlučiću kad ću izabrati nekog da me zameni i on će ih pobeđivati na izborima... - poručio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija