• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2017

15:37

STEFANOVIĆ: Cilj da policija bude što efikasnija!

Politika

STEFANOVIĆ: Cilj da policija bude što efikasnija!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas u Staroj Pazovi da je osnovni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da policija bude što efikasnija i da, kao i sada, radi isključivo u interesu svojih građana

- Upravo kroz projekat „Policija u zajednici“ Ministarstvo želi da približi građanima rad policije. Danas smo razgovarali sa građanima Stare Pazove, družimo se sa njima i kroz prezentaciju svih vidova policije želimo da prikažemo građanima šta policijski službenici konkretno rade i šta od njih mogu da očekuju - rekao je ministar Stefanović.

On je dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način, jačanjem poverenja kroz neposrednu komunikaciju građana sa policijskim službenicima, želi da postigne da projekat „Policije u zajednici“ u potpunosti zaživi.

- Tu smo da pokažemo šta su mogućnosti policije, ne samo kroz represivnu ulogu, već prvenstveno na polju preventivnog rada - rekao je Stefanović.

Ministar je istakao dobru saradnju koju policija ima sa opštinom Stara Pazova i istakao da su zahvaljujući dobroj komunikaciji između policije i lokalne samouprave u svim opštinama Sremskog upravnog okruga formirani lokalni Saveti za bezbednost.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije je naveo da je opština Stara Pazova jedan od lidera u Srbiji po porastu broja zaposlenih, jer je u poslednjih pet, šest godina uspela da napravi značajan skok.

„Samim tim povećan je broj stanovnika, broj privrednih subjekata, ali je i posao policije postao složeniji“, rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da je policija u ovoj opštini uspela stepen kriminaliteta da suzbije na veoma nizak nivo i da je zahvaljujući efikasnom radu policijskih službenika, pre svega na suzbijanju krivičnih dela narkotrafikinga, ali i privrednog kriminala, značajno povećana bezbednost građana.

Stefanović je dodao da se u saradnji sa lokalnom samoupravom razmatraju projekti koji će u narednim godinama, kroz veći broj kamera, izgradnje dodatne infrastrukture za policijske stanice, ali i približavanja policije građanima, doprineti da njihov svakodnevni život bude što spokojniji.

- Želimo da policija bude što efikasnija, da radi za svoje građane i zato ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom raditi na unapređenju kvaliteta rada, kroz izgradnju novih objekata policije i nabavku novih patrolnih vozila i opreme koja će pomoći da policajci, vatrogasci, zaposleni na upravnim poslovima i svi ostali koji rade u MUP budu više na usluzi građanima - zaključio je Stefanović.

Građani Stare Pazove, u okviru akcije „Policija u zajednici“, imali su priliku da se upoznaju sa radom pripadnika Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave policije, Uprave saobraćajne policije, Policijske brigade i Sektora za vanredne situacije.

Najmlađi sugrađani imali su mogućnost da se kroz različite aktivnosti druže sa policajcima, što je jedan od ključnih faktora za sticanje poverenja, ali i da uživaju u programima koje su izveli vodiči službenih pasa i četa konjanika.

Deca su imala priliku da se uz pomoć pripadnika policije penju i spuštaju niz veštačku stenu, upoznaju sa načinima gašenja požara lakom penom, ali i edukuju o opasnostima od upotrebe narkotika i problemom vršnjačkog nasilja.

Na taktičko-tehničkom zboru, građanima je prikazan i deo opreme koju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koriste u svakodnevnom radu, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Neša

pre 6 godina

Što je policija efikasnija to je i bezbednost građana veća.

Jadranka

pre 6 godina

Svakodnevna briga o građanima i pravovremena intervencija jačaju poverenje i veze između građana i policije.

bora

pre 6 godina

Moderna i efikasna policija treba da bude na usluzi njenim građanima.

Dare

pre 6 godina

Naša policija je sve efikasnija,opremljenija i zaista možemo biti ponosni na njih.Sve pohvale za ministra Stefanovića i njegov rad.

Dex

pre 6 godina

Ministarstvo unutrašnjih poslova odlično obavlja svoj posao,opremaju policiju i rade na tome da rad policije bude što efikasniji što je za svaku pohvalu.

Vanja

pre 6 godina

Država Srbije mora da ulaže u policiju i bezbednost svojih građana.

Ana

pre 6 godina

Policija mora da se približi građanima i da ih upozna sa radom policije .

Robi

pre 6 godina

Zalaganje nase vlade i naseg Ministra policija nam je sve bolja i bolja.

toma

pre 6 godina

Osnovni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova je da policija bude što efikasnija i da, kao i sada, radi isključivo u interesu svojih građana.

asc

pre 6 godina

Policija nam se znatno poboljsala i to je za svu pohvalu.

Dragana

pre 6 godina

U zadnjem periodu puno je toga učinjeno na poboljšanju opremljenosti i obučenosti pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija