• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: In4s

18.08.2017

18:47

TAČI SANJA RAZMENU AMBASADORA BEOGRADA I PRIŠTINE! Ko o čemu Zmija o priznanju Kosova!

Politika

TAČI SANJA RAZMENU AMBASADORA BEOGRADA I PRIŠTINE! Ko o čemu Zmija o priznanju Kosova!

Podeli vest

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači ocenio je da bi sadašnjim tempom pregovora do normalizacije odnosa Beograda i Prištine moglo da dođe za 100 godina, te da je sporazum o međusobnom priznanju jedini način da se jednom zauvek stavi tačka na sve sporove između Srba i Albanaca

Bivši komandant tzv.OVK licemerno tvrdi u autorskom tekstu za Frankfurter algemajne cajtung "da je svima jasno da je rad na uspostavljanju trajnog mira za naša dva naroda imperativ".

Iz Tačijevih tvrdnji proizilazi da je najbolje da zaboravimo kosovske žrtve, srpski narod na Kosmetu i svetinje na svetoj srpskoj zemlji i da sve predamo albanskoj mafiji u ostvarenju njihovog sna tzv. velike Albanije.

DOSIJE ZLOČINCA DAUTA HARADINAJA! Ramušev brat UBICA, TERORISTA, DILER DROGE...

Tači - zvani Zmija koji na duši nosi desetine ubijenih srpskih nejači, žena, dece i staraca i koji je odgovoran za Žutu kuću i šverc sa vitalnim organima je podsetio da Kosovo* i Srbija pregovaraju pod pokroviteljstvom Evropske unije uz snažnu podršku SAD duže od šest godina.

Vođa OVK podseća da je pre četiri godine postignut veoma veliki napredak potpisivanjem prvog Briselskog sporazuma, ali da je normalizacija odnosa i dalje neostvaren cilj.

ZLOČINAC HAŠIM TAČI TVRDI DA MIRNO SPAVA: Sud će pokazati da je OVK vodio čistu borbu!

Hašim Tači licemerno tvrdi da se Kosovo* uvek pridržavalo svih sporazuma u kojima je posredovala međunarodna zajednica, od Rambujea, preko Beča do Brisela, dok Srbija, s druge strane, ne prihvata nezavisnost Kosova i nastavlja da podriva napore Prištine da u svetu ojača svoje pozcije kao nezavisne države.

Prema njegovim rečima pregovori se razvlače, gube kredibilitet čak i kada postoji napredak na određenim poljima, jer je antagonizam vidljiv, kao što je uvek i bio.

Tanjug

Tači je naveo da Srbija bez obzira sporazume koji podržavaju članstvo Kosova* u regionalnim organizacijama vodi snažnu kampanju protiv zahteva koje Kosovo* podnosi poput onoga u Unesko bez obzira što bi od toga i SPC i kosovski Srbi imali korisiti.

BOŽA MALJKOVIĆ ZA NEDELJNIK: Srpski sportisti moraju na postolje sa kosovskim! Ako se to državi ne sviđa, neka me smeni!

- Guranje tih problema pod tepih nije rešenje i neće dovesti do pomirenja. Ne možemo se složiti ako i dalje postoje duboka, fundamentalna neslaganja oko toga odakle dolazimo - naveo je Tači i dodao da je zbog toga udvostručio napore u rešavanju najtežih pitanja iz prošlosti kroz osnivanje Komisije za istinu i pomirenje.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KiM je Srbija

pre 6 godina

Сањаће тај и Велику Албанију али из Централног затвора.

Dusan Petrovic

pre 6 godina

Naravno Taci samo moze da sa Srbima razgovara kao sa dve drzavem on smatra da Albanci sa Josova i Metohije imaju svoju Drzavu i da su nezavisnim na koliko se Srbuha bucala ljutila ili drugacije se ponasala, da li pre ili kasnije Srbija ce morati da se suoci sa realnoscu, i da prizna Kosovo i to je realnost vije su ovce na livadi njegova je stara poslovica.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija