• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RIA Novosti

19.08.2017

00:04

RUSKI ANALITIČAR ZALEDIO BEOGRAD: Ruse i Srbe će da razdvoje preko religije!

Politika

RUSKI ANALITIČAR ZALEDIO BEOGRAD: Ruse i Srbe će da razdvoje preko religije!

Podeli vest

Igor Pšeničnikov, rukovodilac Centra za odnose sa javnošću Ruskog instituta za strateška istraživanja, otkrio je za RIA Novosti zastrašujući plan NATO i SAD za preuzimanje Srbije i njeno odvajanje od Moskve. Njegovu analizu pasklenog plana SAD prenosimo u celini

Kako javlja američka agencija Blumberg (Bloomberg), ministarka odbrane u novoj makednoskoj vladi, Radmila Šekerinska, izjavila je da će nova makednoska vlast preduzeti sve mere da Makedonija postane članica NATO-a, kako bi zaštitili svoju državu od mešanja Rusije u njihova unutrašnja pitanja.

Beograd i Moskvu moguće je razdvojiti samo pod jednim uslovom, a to je da se raskine religijska veza Srbije i Rusije, koju većina politikologa i analitičara ili ne smatraju važnom ili namerno ignorišu

Optužbe bez pokrića

-  Poznate su nam neke informacije još pre imenovanja nove vlade, o pokušajima Rusije da utiče na ključne sfere u oblasti politike i bezbednosti. To nas je veoma uznemirilo. Mislimo da bi članstvom Makedonije u NATO-u tome došao kraj - citira Blumberg reči ministarke.

(VIDEO) ODUZIMA DAH! MIG 29 BRZINOM OD 2.000 KM/H LETI U STRATOSFERI! Ovaj avion braniće nebo Srbije!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je, naravno, negiralo optužbe na račun Rusije, istakavši da se oni ,pozivaju samo na glasine koje potiču od rusofoba, a takođe na informacije koje sami kreiraju. 

Zvanična predstavnica ruskog MSP Marija Zaharova izjavila je da Moskva računa ,,na razjašnjenja sa makednoske strane o autentičnosti tvrdnji Šekerinske.

Međutim, intervju Šekerinske je postavljen na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Makedonije. Iz toga proizilazi da makednoske vlasti stoje iza njenih reči.

RUSKI MINISTAR ODBRANE ŠOJGU OTVORENO PORUČIO BEOGRADU: Rusija hoće vojni savez sa Srbijom!

Evo na šta bi trebalo obratiti pažnju. Izjava Šekerinske o navodnoj ruskoj umešanosti je veoma slična izjavama zvanične Podgorice uoči ulaska Crne Gore u NATO. 

Beta

Tamo su, radi veće ubedljivosti, uoči parlamentarnih izbora na jesen prošle godine iscenirali pokušaj državnog udara i atentat na crnogorskog lidera Mila Đukanovića, a krivicu za to svalili na Rusiju. Kao, Moskva je na taj način pokušala da saplete Crnu Goru na njenom putu u NATO. 

Uz to, crnogorski glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je zahvalio "britanskoj i američkoj službi za pomoć u istrazi".

Od bivših jugoslovenskih republika u NATO su već ušle Slovenija, Hrvatska, Crna Gora. Ipak, postoji nekoliko zemalja na zapadu Balkanskog poluostrva, koje ,ne popuštaju. To su Makedonija, BiH.

RUSI I KINEZI NE DAJU ŠIPTARIMA U INTERPOL! Snažna podrška Srbiji u novoj borbi protiv samozvanog Kosova!

Dani slobode tih država su takođe odbrojani. Kako u regionu ne bi bilo nesporazuma, jasno "objašnjenje trenutne situacije" dao je američki potpredsednik Majk Pens. 2. avgusta na sastanku sa premijerima zemalja zapadnog Balkana u Crnoj Gori on je rekao da je ",budućnost zapadnog Balkana - na Zapadu".

A zašto?

Zato što, kaže Pens, Rusija nastavlja sa pokušajima prekrajanja međunarodnih granica nasilnim putem i pokušava da destabilizuje zapadni Balkan.

RUSKI EKSPERT UPOZORAVA NA PAKLENI PLAN SAD: Pod izgovorom da pomažu borbu protiv korupcije, žele da ODVOJE SRBE OD PUTINA!

Rečju, ciljevi su iznešeni, neprijatelj označen, teze propisane, signal je dat. Upravo i ministarka odbrane Makedonije govori kao po uputstvima.

Međutim, uvlačenje Makedonije, BiH i tzv. Kosova u NATO - je, kako kažu, samo tehnička stvar.

Tanjug

U finalu dugogodišnje balkanske tragedije sa mnogo različitih scena i činova, glavni akt je ulazak Srbije u NATO. A sa tim i bespovratno potkopavanje nekakve hipotetičke mogućnosti ruskog uticaja na Balkanu, kojeg se toliko boje u Vašingtonu i Briselu.

(Ne)moguća misija

To je moguće samo pod jednim uslovom, a to je da se raskine religijska veza Srbije i Rusije, koju većina politikologa i analitičara ili ne smatraju važnom ili namerno ignorišu.

U finalu dugogodišnje balkanske tragedije sa mnogo različitih scena i činova, glavni akt je ulazak Srbije u NATO. A sa tim i bespovratno potkopavanje nekakve hipotetičke mogućnosti ruskog uticaja na Balkanu, kojeg se toliko boje u Vašingtonu i Briselu

Međutim, to je glavno vezivno tkivo dva pravoslavna naroda, koje i dovodi do činjenice - kako pokazuju regularna istraživanja javnog mnjenja - da je većina Srba protiv ulaska njihove države u NATO (81,3% stanovništva) i za savez sa Rusijom (64,9%).

SAD NE MOŽE DA KONKURIŠE MOSKVI: To što oni imaju i nude Evropi je samo KAP ZA RUSKE REZERVE GASA!

Naravno nad izmenama tih cifara u suprotnom smeru rade, za sada neefikasno, vodeći srpski mediji kupljeni zapadnim kapitlom. Da ne govorim o medijima Crne Gore, BiH (njenog hrvatsko-muslimanskog dela), Makedonije i tzv. Kosova.

Ne treba da se čudimo ako jednom čujemo da su ,,Rusi izvršili pokušaj državnog udara u Makedoniji (ili BiH)" ili ,,pokušali atentat" na nekog političara, "kako bi sprečili ulazak te države u NATO".

Tanjug

Da rezimiramo. Političari u Makedoniji i drugim ,,nepopustljivim" državama u regionu bi trebalo da se plaše da im njihovi američki pokrovitelji nisu dali ulogu sakralnih žrtava, da bi potom sve svalili na Rusiju i uvukli takve države u Severnoatlantsku alijansu.

(VIDEO) SRBI, ČUVAJTE SE AMERA, ONI OMČU NAMIČU SVAKOJ NEZAVISNOJ DRŽAVI: Ruski general poslao uznemirujuću PORUKU BEOGRADU!

Po crnogorskom scenariju. Kako se kaže, "nothing personal, just business" (,ništa lično, samo posao).

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija