• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.08.2017

21:48

OTIMANJE SRBIJE I OPKOLJAVANJE RUSIJE SAD ĆE SKUPO KOŠTATI: Nešenel interest tvrdi da je rat Moskve i Zapada neizbežan!

Politika

OTIMANJE SRBIJE I OPKOLJAVANJE RUSIJE SAD ĆE SKUPO KOŠTATI: Nešenel interest tvrdi da je rat Moskve i Zapada neizbežan!

Podeli vest

Zapadno mešanje u tradicionalne sfere ruskog uticaja - područja koja su pod uticajem Moskve bila tokom tri veka ili duže - predstavlja veoma provokativnu i destabilizujuću politiku, piše američki časopis "Nešenel interest"

Osim Ukrajine, Gruzije i Belorusije, jedna od takvih sfera bila je i Srbija, navodi se u tekstu.

Demonizacija ruskog predsednika Vladimira Putina od strane američke inteligencije gotovo da je bez presedana kada je reč o mirnodopskim prilikama, a Hilari Klinton ga je čak uporedila sa Hitlerom

Opasna politika Vašingtona

- U ovoj ili onoj meri, sve te zemlje su predmet planova Zapada, koji uključuju i ozbiljne inicijative SAD za rasparčavanje Srbije i svrstavanje Gruzije i Ukrajine u NATO - ističe autor teksta Robert Meri.

(VIDEO) BORBA ZA JADRAN JE ZAVRŠENA, TRAMP ŽELI BALKAN U CELINI: Srbija mora naći način da izbegne američku klopku!

Rat između Rusije i Zapada čini se gotovo neizbežnim - nijedna nacija koja ima samopoštovanja i koja neumoljivo biva okruživana alijansom neprijateljski nastrojenih suseda ne može da dopusti da se takvi pritisci nastave u nedogled, navodi autor.

Na kraju, takva nacija mora da zaštiti svoje interese vojnim putem, tvrdi Meri, podsećajući da je Rusija to već učinila u Gruziji, odnosno istočnoj Ukrajini.

U doba Hladnog rata i Sovjetskog Saveza, Moskvu je štitilo 1.900 kilometara teritorije koju je ona držala pod svojom kontrolom, dok su danas NATO snage od ruske prestonice udaljene 320 kilometara.

ŠOKANTNO! Poverljive depeše otkrivaju strašnu tajnu: SAD ŠPIJUNIRAJU SVE SRBE U HAGU!

Isto tako, svojevremeno na 1.600 kilometara od nekadašnjeg Lenjingrada nije bilo neprijatelja sa Zapada, dok danas taj grad, koji se sada ponovo zove Sankt Peterburg, od najbližih snaga NATO-a deli manje od 160 kilometara, navodi se u tekstu.

AP photo/pixabay.com/fotomontaža

Ovo, kako ističe autor, za Rusiju predstavlja monumentalnu promenu na geopolitičkom planu.

Vređanje ruskog predsednika

Zapad do sada nije ukazao na to gde bi mogla biti ograničenja za njegov plan okruživanja Rusije, a demonizacija ruskog predsednika Vladimira Putina od strane američke inteligencije gotovo da je bez presedana kada je reč o mirnodopskim prilikama, kaže Meri.

U doba Hladnog rata i Sovjetskog Saveza, Moskvu je štitilo 1.900 kilometara teritorije koju je ona držala pod svojom kontrolom, dok su danas NATO snage od ruske prestonice udaljene 320 kilometara

Hilari Klinton je Putina uporedila sa Hitlerom, a i stav onih koji se ne upuštaju u retorička preterivanja takve vrste je isti, navodi autor.

AMERIKA U NEVERICI: KIM DŽONG UN ŠTAPMA DOLARE I FINANSIRA RAKETNI PROGRAM: Vašington ovako nikada niko nije namagarčio!

Čini se da je inicijativa američkog predsednika Donalda Trampa za poboljšavanje odnosa sa Rusijom mrtva, jer su antiruski orijentisane elite prevladale, tvrdi autor.

Slede nove sankcije protiv Rusije, želeo ih Tramp ili ne, a širenje NATO-a i zapadno mešanje u situaciju u Ukrajini će se nastaviti, ističe on, dodajući da je okruživanje Rusije "čvrsto na snazi".

Reuters

SRBIN USMRTIO BALKANSKOG KRALJA PROSTITUCIJE: Pošto je žrtvi iz magnuma ispalio METAK U GLAVU, ubica je progovorio NA SRPSKOM?!

Teško je predivdeti kuda to vodi, a da nije reč o stvarnom ratnom sukobu - fundamentalni nacionalni interesi Rusije, koje je Tramp bio spreman da prihvati, gotovo sigurno će učiniti takav sukob neizbežnim, zaključuje autor.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pierre

pre 6 godina

Eto to su amerikanci samo znaju\nda ucenjuju da ratuju da komanduju\na o okupaciji i da ne govorim.\n

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

Čovek napisao pa štaa? Ajd da se plašimo.

gagi

pre 6 godina

pa kad putin cuti....tolika sila, umesto da kaze stop nato, nema priblizavanja na toliko i toliko km i mi necemo i cao. svaki metar blize u rat idemo pa kom opanci kom obojci, ako se isplati treci svetski i da nestanemo svi u p.m. ajde\n

fff

pre 6 godina

srecom vecina ljudi na ovom svetu zeli da zivi, a ne da gleda rati amerike i rusije... dakle srevom nisu svi ko ti, da piju pivo ispred prodavnice i ceka atomske bombe... zivot je nesto vise od toga.. ako nemas para da putujes, bavi se sportom, zdravo se hrani....

SVEVREMESAMTU

pre 6 godina

Skoro je 100% istina, skoro, ali skoro, ipak se NATO ,RASPADA ZBOG TIH ISTIH AMERA!!!\n\n

Sima

pre 6 godina

Bog je uz Ruse. Napoleon i Hitler su polomili zube, tako će proći i ove zapadne demokrate i ova prodana gamad što ih mi zovemo komšije: Hrvati, Balije, Milogorci, Šiptari... Samo što će to ovu planetu nam Zemlju sve skupo koštati

BorisDe

pre 6 godina

Srbija-Rusija UNIJA a ameri lepo da odu iz bondstila, nek im je 14 dana samo jos da pokupe stvari. Ajmo!

srbin

pre 6 godina

Pogledajte ove projekte u rusiji a vezani su za elektricna vozila na stranicama:Putin pushes electric car development in russia, i upisite na google jos naslov jedne druge stranice a naslov je Kamaz and Rosatom will work on the development of electric transport

misko

pre 6 godina

trla baba lan..selo gori a baba i dalje trlja...

nada

pre 6 godina

Setite se Napoleona I Hitlera kako su prosli, e tako ce proci I NATO I te jadne drzave sluge Amerike, udarali su oni zestoko na Rusiju ali su uvek izvukli deblji kraj, zaboravili I opet bi,a Bacuska ceka svoj trenutak I radi svoj posao zivi bili pa videli, jer ovi udrobljeni ima da puknu ko balon

srbin

pre 6 godina

Pogledajte jedne ruske elektricne brodove sa teslinim elektricnim i dizel motorima na kojima ako bi se primenila inovacija Peic Krstana tj kad bi se elektricna struja dobivala po istom principu tj sa dva teslina elektro motora od nekoliko mega vati nebi uopste trebalo da pale dizel motore vec bi sa tim elektricnim brodovima mogli da plove koliko god hoce,a teslini motori su mnogo bolji u plovidbi od motora koji trose gorivo.Upisite u google Krasnoyarsk teritory russia.2nd May i upisite sledecu stranicu The ilya nuromets project 21180 diesel electric ice breaker.Nama u srbiji bi dobro dosao jedan manji elektricni ruski ledolomac da plovi dunavom

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija