• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2017

13:35

DAČIĆ: Preduzećemo mere da zaštitimo interese Srbije u Makedoniji!

Politika

DAČIĆ: Preduzećemo mere da zaštitimo interese Srbije u Makedoniji!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će država preduzeti mere da zaštiti naše interese u Makedoniji i istovremeno preispitati našu osposobljenost i kapacitete za obavljanje posla u aktuelnim uslovima u toj zemlji

- Već sledeće sedmice, posle sastanaka koje ćemo ovde imati, a imaćemo i sastanak sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, deo našeg osoblja biće vraćen u Skoplje, a ambasador će biti vraćen kasnije, kada završimo sve konsultacije koje imamo nameru da sprovedemo ovde u Beogradu - kazao je Dačić za Tanjug.

On je objasnio da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni, jer je nedvosmisleno, sa jasnim dokazima, ustanovljeno pojačano ofanzivno delovanje prema Republici Srbiji, u čemu je, kako kaže, svakako prisutan i strani faktor.

- Mi ćemo preduzeti mere da se pripremo za rad u jednom takvom okruženju - istakao je ministar, ali i naglasio da Srbija želi dobre odnose sa Makedonijom.

Dodao je da je o ovoj temi jutros već razgovarao sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučiće i predsednikom Vlade Anom Brnabić.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, kako dodaje, juče obavestilo Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije o povlačenju celokupnog osoblja Ambasade Republike Srbije u Skoplju na konsultacije u Beograd.

- Mi nedvosmisljeno želimo dobre odnose sa Makedonijom. Želimo da gradimo dobre odnose, zato što smo susedi, zato što imamo mnogo zajedničkih interesa i zato što su to dva bliska naroda. Ali naša obaveza je da zaštitimo naše ineterese, i u skladu sa tim ćemo primenjivati osnovne diplomatske principe u međunarodnim odnosima, odnosno princip reciprociteta u svim oblastima - ističe Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija