• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

21.08.2017

14:19

TAJNI PROJEKAT, VELIKA ALBANIJA POSTAJE ČLAN EU! Plan je razrađen do detalja, SAD I BRISEL NEMAJU NIŠTA PROTIV!

Politika

TAJNI PROJEKAT, VELIKA ALBANIJA POSTAJE ČLAN EU! Plan je razrađen do detalja, SAD I BRISEL NEMAJU NIŠTA PROTIV!

Podeli vest

Pojedine članice Evropske unije i više su nego upućene u taj naum Albanaca, a dobar deo članica u tome ne vidi ništa loše. Štaviše, kroz neke analize koje se pojavljuju u albanskim medijima može se izvući zaključak da su nezavisno Kosovo i podržali upravo da bi se ta ideja realizovala

Zagovornici „velike Albanije" svoj trenutak će dočekati onog momenta kad ovaj region bude ušao u Evropsku uniju. Ta teza, iako mnogima zvuči kao teorija zavere, deo je plana „prirodne Albanije" koju promoviše ne samo Edi Rama, nego i većina Albanca iz regiona.

Grčka za sada jedini problem 

Niz sporazuma koje su praktično već sklopili Albanija i Kosovo - niko u EU neće osporavati. Delovi Crne Gore koji su naseljeni Albancima, a graniče se sa Kosovom, odavno nisu problem.
Dakle, "granice" koje Kosovo kao tranzit crta sa svojim susedima već su propusne ka svim albanskim teritorijama, osim u Grčkoj.
Poslednji u nizu sporazuma je potpisan upravo ovih dana o graničnom prelazu koji spaja makedonsko i kosovsko pomoravlje. Prištinski mediji nazvali su taj sporazum - istorijskim.

Taj plan vodi preko Kosova, odnosno Srbije, jer je jasno da niko iz regiona ne može da postane deo EU dokle god se problem između Kosova i Srbije ne reši.

Albanci su toga svesni, pa su umesto forsiranja da Kosovo postane deo EU, spremni da strpljivo sačekaju "paket" koji će ih odvesti bez mnogo truda u zajednicu evropskih naroda.

ALARMANTNO, ŠIPTARI SPREMAJU RAT! 160.000 naoružanih ljudi čeka DOZVOLU DA NAPADNE!

Odatle stvari postaju lakše jer niko u EU ne brani nikome da se na demokratski način, na referendumu, izjasni šta želi za sebe. A Albanci žele "prirodnu Albaniju", sada popularno nazvanu "kulturnu regiju" za čije formiranje im je potrebna Evropska unija.

Dakle, lukavo osmišljen plan kako da dobiju ono što žele, a da ne pomenu menjanje granica, ne povrede ničiji suverenitet i tako dalje.

RUSKI ANALITIČAR VLADIMIR LEPEHIN: Amerika priprema kompletnu okupaciju Balkana - KAKO SE TOME SUPROTSTAVITI?

Trojanski konj Albanaca za njihov je Kosovo. 

Momčilo Trajković, lider SPOT-a sa Kosova i Metohije, veruje da se to kosovskoj političkoj eliti neće dopasti, jer bi u tom slučaju izgubila privilegije koje ima i ponovo postala neka vrsta autonomije u regiji "velike Albanije" .

Ap photo/Reuters

No dok do toga ne dođe, Albanci strpljivo rade na svom planu. Niz sporazuma koje su praktično već sklopili Albanija i Kosovo - niko u EU neće osporavati. Delovi Crne Gore koji su naseljeni Albancima, a graniče se sa Kosovom, odavno nisu problem.

Taj plan vodi preko Kosova, odnosno Srbije, jer je jasno da niko iz regiona ne može da postane deo EU dokle god se problem između Kosova i Srbije ne reši

Dakle, "granice" koje Kosovo kao tranzit crta sa svojim susedima već su propusne ka svim albanskim teritorijama, osim u Grčkoj.

SRBIJA NA METI TAJNIH SLUŽBI: Za nas su najopasniji Hrvati, Albanci i Crnogorci, jer moraju da se dokažu gazdama u SAD!

Poslednji u nizu sporazuma je potpisan upravo ovih dana o graničnom prelazu koji spaja makedonsko i kosovsko pomoravlje. Prištinski mediji nazvali su taj sporazum - istorijskim.

Evo i zašto.

Upravo ta oblast u Makedonije naseljena je isključivo Albancima, pa je kroz sporazum taj deo samo i formalno "spojen" sa lažnom državom Kosovo. A taj dokument se u EU neće dovoditi u pitanje.

Inače, projekat "prirodne Albanije" lansiran je upravo iz Makedonije 2010. godine. Do sada ga je potpisala većina albanskih poslanika iz svih država regiona gde žive Albanci. U toku je prikupljanje potpisa u dijaspori jer je plan da peticija ima više od milion potpisa građana albanske nacionalnosti.

Projekat "prirodne Albanije" lansiran je upravo iz Makedonije 2010. godine. Do sada ga je potpisala većina albanskih poslanika iz svih država regiona gde žive Albanci. U toku je prikupljanje potpisa u dijaspori

U tom projektu, osim što se afirmiše kulturna regija za Albance, navodi se i očekivanje da onog momenta kada region bude postao deo EU ta peticija bude priznata kao zvaničan dokument, odnosno polazna tačka, u evropskim institucijama o željama i namerama albanskog naroda.

VUČIĆ KOD ERDOGANA GASI VELIKU ALBANIJU I UGOVARA TURSKI TOK! Priština i Tirana SRBIJU MOGU SAMO DA MRZE!

Sa druge strane, EU je je više nego upućena u taj naum, a dobar deo članica u tome ne vidi ništa loše. Štaviše, kroz neke analize koje se pojavljuju u albanskim medijima može se izvući zaključak da su nezavisno Kosovo i podržali upravo da bi se ta ideja realizovala.

Peđa Milosavljević

DVA MILIONA SRBA ČEKA DIL BEOGRADA I BANJALUKE: Velika podrška Deklaraciji koju spremaju Srbija i Srpska!

Ako tome dodamo i da su neke ozbiljne službe poput policije Crne gore počele da prave zajedničke centre sa Kosovom i Albanijom onda ne bi bilo preterano iznenađenje da se ulaskom regiona u EU, izrodi nova-stara "velika Albanija".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 6 godina

Pa neznam ko bi u Srbiji smeo i bio toliko lud da svoju teritoriju ustupi " Velikoj Albaniji" a da to tek tako prodje ne pitajuci narod i Vucica !!!!!!!!!!! Pod hitno treba prekinuti razgovore i zelje ulaska u EU i okrenuti se sebi i samo se u sebe uzdati - jer ukoliko neko zeli samo mrvicu nase teritorije nece proci bez rata !!!!!!!!!!!!!! Neverujem da ce se ijedna zemlja odreci svoga dela teritorije i da to prodje mirno !

sumadinac neprskani

pre 6 godina

psto sam laik u skoro svemu naucio sam da pitam one koji znaju . pitanje je da li je dunav svojim tokom do crnoga mora medjunarodni plovni put ili ne i koji je rezim koriscenja tog puta u slucaju da rumunija i bugarska pokusaju da nam to zabrane .odgovor na to pitanje je vise nego bitan . pa molim za isti

ugljesa

pre 6 godina

srbija nema zastitnika kao nasi susedi zasto srbija bezi od saveznistva sa rusijom i zasto tezi eu koja podriva nasu drzavu to treba da se objasni sto pre to bolje reci kako eu i amerika rade protiv srbije a teziti tom drustvu tu nesto nije uredu ili je zavladao stoklomski sindrom

janko

pre 6 godina

Sad niko nezna šta dalje samo mogu svima preneti da Evropa i Amerika nemaju pojma šta sa njima...međutim pravi proglem je njihov kapital koji je ogrom koji je u Švajcarskoj u bankama gde imaju sav blagoslov da rade sve gluposti.Niko u Evropi i Svetu neznaju ništa o njima i njihovom karakeru. Evropa samo zeli novac a Amerikanci novac i moć

srbin

pre 6 godina

ej janko jos mi nisi reko jesi ti stvarno janko,ali svejedno u svakom slucaju popravljas se sto je vidljivo po tvojim komentarima.Kako mislis neznaju sta ce s njima pa to je vrlo jednostavno,treba zaustavit sirenje licemernih i lazljivih albanaca ili ih procerat s ovih teritorija a to je na Americi da urade jer je to sve bio njihov projekt s muslimanima i na Kosovu i U BiH

posmatrac sa severa

pre 6 godina

Srbi takodje imaju pravo da zive u prirodnim granicama Srpskog naroda koja se prostire od Barija , Tirane, Skadra do Madjarske i Bele Krajine u Sloveniji. Srpska princeza Angelina bila je Celjska Grofica, pa nam i po toj liniji pripada deo pogace, a kad pocnete da istrazujete poreklo vecine danasnjih slovenaca, dolazite do Srba i Rumuna u najvecem broju. Srbi smo mnogo pre ziveli na ovim prostorima pa bi prilikom stvaranja nacionalnih drzava u prirodnim granicama i to trebalo uzeti u obzir. Predlazem po uzoru na albance da svi Srbi automatski uzmu drzavljanstvo i pasos Srbije, BiH, C.Gore, Makedinije, Hrvatske, Albanije i Slovenije. Svi Srbi da uzmu drzavljanstvo i pasose svih zemalja u kojima zivimo, tako rade albanci. Pa umesto tri miliona masu brojkama od sedam miliona njih. Tako bi nas bilo 35 miliona pa da vidimo gde smo manjina a gde nas uopste nema. Lepe zelje zar ne? - EU to podrzava, ali samo dok se takve stvari desavaju Srbiji. Sto ne podrze Katalonce, Kurde, sto ne dozvole Skotima i Ircima da imaju svoje drzave? Politika zapada je identicna politici islamske drzave sve dok je na stetu Srpskog i pravoslavnog naroda. Makedoniju i C.Goru tek ceka Srpska golgota, jos nisu svesni sa kim tikve sade.

bilo pa prošlo

pre 6 godina

srećo, pa imali ste državu od 25 miliona i ? pretjerali sa bahatošću i sve otišlo u....

Nina

pre 6 godina

Ta neiskrenost prema Srbiji se vidi u svakom njihovom pokretu i svim njihovim recima. Kako su zavlacili i lagali Milosevicu tako isto rade i Vucicu i sadasnjoj vladi. Kao da niko nista nije naucio iz skorasnje istorije. Pa samim tim sto tolerisu i podsticu Ustase treba da govori mnogo, veoma mnogo.

RINGISPIL

pre 6 godina

Da li ce moderator objaviti ovaj post, ali tek ovo je misljenje obicnog gradjanina Srbina ciji su pretci camili u mauthauzenu, kikindskom logoru a dvojica su narodni heroji. Casno su ginuli za otadzbinu i sacuvali je i odbranili od gamadi belosvetske. A onda je belosvetska gamad pustila trojance u ovu zemlju svih boja, vera i rasa i tako nas porobili i jos im placamo sto su nas unakazili. Pa sta je ovo ljudi. Izdala nas JNA izdao nas Milosevic, DOS nas izdao i ujedno ojadio i prodao, ovi nas vode u EU prodadose nas u belo roblje, najamne radnike. Ko nas to vodi bre jeli ova SVETINA normalna sto kao ide da glasa. Od silne ljubavi prema EVROPI mrze nas i Evropa I Rusi nas zamrzeli, AMERIKANCI I albanci bi nas pocistili za lica zemlje. Pa ljudi boziji GENETSKI mi pripadamo praoslavnom svetu i Rusiji, da ne spominjem veru i obicaje. Pa zar mi treba da slavimo NOC VESTICA, VALENTINA, IDEMO NA MISU, i verujemo u KRSTASKE POBEDE. Ovo stvarno vise nije normalno. Neko nas i gladne i zedne vodi u jame da ni jedan metak barem metak upozorenja necemo ISPALITI. Ajde gospodo pametnjakovici sa prtala da cujem komentare.

Boogeyman

pre 6 godina

Hmmm... Citam ovaj i, danima unazad, slicne tekstove i sve mi se nesto cini da, u bliskoj buducnosti Albanije, a kako vidim i Makedonije NECE BITI, odnosno da ce Srbija, Grcka i Bugarska da se "istale" oko teritorije Albanije i Makedonije... i da zivimo bre u miru i slozi... kako Bog zapoveda!!!

zagor

pre 6 godina

Ma ljudi kakva EU,pa oni su licemeri,gledaju da nas uniste,po svaku cenu,a kao hoce da nas prime!!Samo Putin moze da nas spasi!!!\n

Branko

pre 6 godina

Imamo mi u Makedoniji jednu izreku koja kaze:od kol, na kol, najposle kol u gaz. U prevodu: sa kolca na kolac, najzad kolac u dupe. To ce dobiti siptari umesto velike gov...pardon albanije.

miki delija

pre 6 godina

iz aviona se vidi da ja glavni krivac i podrska za sve nemire u svetu amerika ona i gura siptare u rat zarad svojih interesa banda krvoloka je to dokazana

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija