• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srpski telegraf/mediji

22.08.2017

22:39

ŽESTOK ODGOVOR PUTINA NA UCENE ZAPADA: Do 2022. Rusija će ujediniti sve SRBE NA BALKANU?!

Politika

ŽESTOK ODGOVOR PUTINA NA UCENE ZAPADA: Do 2022. Rusija će ujediniti sve SRBE NA BALKANU?!

Podeli vest

Moskva spremila žestok odgovor na nove pritiske Zapada, konačan cilj je da 2022. Srbi žive u jednoj državi

Amerika, Velika Britanije i briselske birokrate spremile su novi paket ucena Srbiji i prete blokadom poglavlja, ali Vladimir Putin poručuje Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku da ni slučajno ne popuštaju, uz obećanje da će objediniti sve Srbe na Balkanu, otkriva izvor Srpskog Telegrafa iz diplomatskih krugova.

Ruski predsednik je uveren da je najbolje rešenje da se Srbima u Republici Srpskoj da pravo na samoopredeljenje, kao što je Amerika dozvolila Albancima na KiM.

VUČIĆ BEZ PARDONA: Rekao sam u Briselu Editi Tahiri "HAJDE IZAĐI" nisam hteo da nastavaljam razgovor!

Uz to, mišljenje Rusije je da bi trebalo omogućiti Srbima na severu Kosova pripajanje centralnoj Srbiji, čime bi se stvorilo ujedinjenje Srba, a poseban status bi imale srpske enklave i manastiri.

Na taj način bi se Srbi sa severa Kosova zaštitili od mogućih napada Albanaca i stalo bi se na put ostvarenju projekta „velike Albanije“.

NEPRIJATELJSKO PONAŠANJE MAKEDONIJE PREMA SRBIJI: Evo ko potpiruje NOVI SUKOB NA BALKANU!

Takođe, postigao bi se mir u ovom delu Balkana, što bi onemogućilo stalne ucene i pritiske zapadnih zemalja kojima kriza, nemiri i nestabilnost odgovaraju za ispunjavanje sopstvenih interesa.

Spisak zahteva

-  Ne nasedajte na pretnje Zapada, krenuli smo u diplomatsku ofanzivu da bi do 2022. godine Srbi živeli u jednoj državi - poruka je sastanka koji je šef Kremlja održao u krugu najbližih saradnika.

Ovo je direktan odgovor na sve jače pritiske na Beograd i Banjaluku da odustanu od političkih, vojnih i trgovinskih veza s Rusijom, uvedu joj sankcije, o čemu otvoreno govori i visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

– Suprotno stavu i delovanju ovih snaga, Srbija korak po korak jača državni suverenitet i svoju državu i politički sistem. Za Rusiju je Srbija strateški partner.

VUČIĆ O DVOSTRUKOJ IGRI MAKEDONIJE: Glasaće za Kosovo u UNESKO, ali nema razloga za brigu, štitićemo OBRAZ SRBIJE!

Lideri naših zemalja su se do sada sreli deset puta, što potvrđuje visok nivo rusko-srpske međudržavne saradnje, koja potvrđuje bratske odnose između naših naroda – navodi Železnjak.

Međutim, zanimljivo je to da Nemačka ne deli isti stav kao Amerikanci i Englezi, a kancelarka Angela Merkel zagovara stvaranje balkanske unije i bližu ekonomsku saradnju s Moskvom jer joj je najbitniji mir, stabilnost u zemljama na Balkanu, čime ni na koji način ne bi bila ugrožena ekonomija, nove investicije i tržište u Evropi.

Ruski analitičar Vladimir Zotov kaže da je novi paket ucena koje je Zapad spremio Srbiji očekivan.

TRAMP OD VUČIĆA TRAŽI REŠENJE ZA KOSOVO: Albanci u panici, predsednik SAD bi mogao da podrži PRIPAJANJE SEVERA SRBIJI!

Zamrznut konflikt

-  Pritisci Zapada na Srbiju da se ogradi od odnosa sa Rusijom, da se ne dozvoli status humanitarcima u Nišu, kao i ucenjivanje po pitanju otvaranja novih poglavlja neminovno će se nastaviti, ali to samo treba da motiviše Srbe da se drugačije organizuju.

Rusija će podržati ujedinjenje Srba na Balkanu u jednu državu samo ako vlast u Beogradu to bude želela -  podvukao je Zotov.

STROGO POVERLJIVO! PROCENA OBAVEŠTAJACA CIA: Vučić je spreman da RATUJE ZA KOSOVO!

Analitičar Dragomir Anđelković primećuje i da Amerikancima i Englezima odgovara stanje zamrznutog konflikta.

– Njima je cilj da proizvedu neku krizu na štetu Srbije. Ipak, svesni su i oni da Srbija može radikalnije da se okrene Rusiji ako nastave s pritiscima, pa ponekad i koče s tom bahatošću – zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija