• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2017

07:12

VUČIĆ će danas telefonom razgovarati sa Zaevom

Politika

VUČIĆ će danas telefonom razgovarati sa Zaevom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će telefonom razgovarati sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom

Vučić je za RTS izjavio da će otvoreno i na pristojan način razgovarati sa Zaevom i da sagledaju "šta je ono oko čega možemo da se dogovorimo".

Vučić je, govoreći o povlačenju osoblja iz ambasade u Skoplju, rekao da je to bio naš način da im kažemo: "Znamo sve šta činite, molim vas nemojte, ništa mi vama loše ne želimo".

A da li će odnosi između dve države da budu na najvišem nivou, teško, primetio je predsednik Srbije, ali, kako kaže, biće pristojni.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prethodno je izjavio da je odluka o povlačenjue osoblja ambasade, zapravo, poruka Skoplju da "sve znamo i šta su se dogovarali i šta su dogovorili".

Uprkos tome, istakao je, Srbija želi dobre odnose sa svim državama u regionu radi mira i stabilnosti. Time, kako je rekao, želi da smiri novonastalu situaciju sa Makedonijom koja se ne zasniva na pretpostavkama, već na nedvosmisleno utvrđenim radnjama koje govore o pojačanom ofanzivnom delovanju prema Srbiji.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija