• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2017

08:42

PODVIO REP ILI OPET BLEFIRA! Zaev: Očekujem da sa Vučićem rešim sve nesporazume između Srbije i Makedonije!

Politika

PODVIO REP ILI OPET BLEFIRA! Zaev: Očekujem da sa Vučićem rešim sve nesporazume između Srbije i Makedonije!

Podeli vest

Premijer Makedonije Zoran Zaev izrazio je očekivanje da će u današnjem telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rešiti sve eventualne nesporazume

- Bez ikakvih neinformisanih ili preuranjenih zaključaka, poštujemo i podržavamo poziv zvaničnog Beograda da zaštitimo bilateralne odnose Srbije i Makedonije i uspostavimo standardni kodeks ponašanja. Nadam se da ću u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem rešiti sve eventualne nesporazume - rekao je Zaev za Blic.

Zaev tvrdi, iako Vlada Srbije ima suprotne informacije, da makedonska vlada "nikada nije imala nameru, niti je dala upustva za izvršenje bilo kakvih kontraobaveštajnih aktivnosti protiv ili na račun bilo koje susedne zemlje, uključujući i Republiku Srbiju".

Makedonski premijer uoči današnjeg telefonskog razgovora s Vučićem ističe da je njegova vlada "snažno posvećena izgradnji dobrosusedskih odnosa sa Srbijom".

- Uveren sam da je jedini konstruktivni pristup otvoren i direktan dijalog o svim pitanjima i pronalaženje uzajamno korisnih rešenja - dodao je Zaev.

Na direktno pitanje da li je makedonska vlada sklapala dogovore sa albanskom manjinom na uštrb srpskih interesa, Zaev tvrdi da su u pitanju "lažne vesti".

- Dozvolite mi da budem jasan, u našoj politici nema strategije i politike na štetu Srbije. Posvećeni smo održavanju i kontinuiranom radu na jačanju naših bilateralnih odnosa sa našim susedom, Republikom Srbijom - ističe Zaev.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će telefonom razgovarati sa Zoranom Zaevom.

Vučić je juče za RTS izjavio da će otvoreno i na pristojan način razgovarati sa Zaevom i da sagledaju "šta je ono oko čega možemo da se dogovorimo".

Vučić je, govoreći o povlačenju osoblja iz ambasade u Skoplju, rekao da je to bio naš način da im kažemo: "Znamo sve šta činite, molim vas nemojte, ništa mi vama loše ne želimo".

A da li će odnosi između dve države da budu na najvišem nivou - teško, primetio je predsednik Srbije, ali, kako kaže, biće pristojni.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prethodno je izjavio da je odluka o povlačenjue osoblja ambasade, zapravo, poruka Skoplju da "sve znamo i šta su se dogovarali i šta su dogovorili".

Uprkos tome, istakao je, Srbija želi dobre odnose sa svim državama u regionu radi mira i stabilnosti. Time, kako je rekao, želi da smiri novonastalu situaciju sa Makedonijom koja se ne zasniva na pretpostavkama, već na nedvosmisleno utvrđenim radnjama koje govore o pojačanom ofanzivnom delovanju prema Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija