• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

23.08.2017

22:04

MEKALISTER 'OTKAČIO' JANKOVIĆA I JEREMIĆA! Izvestilac evropskog parlamenta ZA INFORMER O 'BOJKOTU OPOZICIJE'!

Politika

MEKALISTER 'OTKAČIO' JANKOVIĆA I JEREMIĆA! Izvestilac evropskog parlamenta ZA INFORMER O 'BOJKOTU OPOZICIJE'!

Podeli vest

Dejvid Mekalister poručio da nimalo nije zabrinut zato što su Saša Janković i Vuk Jeremić odbili sastanak s njim. Uvek se trudim da se sastanem s predstavnicima i vlasti i opozicije, rekao je Mekalister za Informer

Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju koji dolazi u zvaničnu posetu Beogradu, nimalo nije zabrinut zbog toga što su propali dosovski predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić odbili da se sastanu s njim.

Upitan da prokomentariše to što ga Janković i Jeremić bojkotuju i optužuju da podržava predsednika države Aleksandra Vučića tako što "zataškava dokaze o cenzuri i diktaturi u Srbiji" (!?!), Mekalister je izbegao direktan odgovor, ali je za Informer poručio da ipak očekuje dobru posetu.

POLITIČKI AMATERI: Janković i Jeremić ne idu kod Mekalistera na sastanak

Srećan sam što dolazim
Radujem se predstojećoj poseti Beogradu
Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

- Radujem se predstojećoj poseti Beogradu krajem ove nedelje. Kao izvestilac Evropskog parlamenta, uvek se trudim da se sastanem s predstavnicima i vlasti i opozicije - rekao je Mekalister, indirektno poručivši da ga zapravo ne zanima previše Jankovićevo i Jeremićevo odbijanje.

Uplašili se razgovora

Saša Janković i Vuk Jeremić nisu se juče oglašavali. Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, komentarišući ove navode, kaže da su se Janković i Jeremić zapravo uplašili Mekalistera.

Dejvid Mekalister se sastaje sa: 

* predsednik Srbije Aleksandar Vučić
* ministar spoljnih poslova Ivica Dačić
* ministarka za EU integracije Jadranka Joksimović
* šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević

Ko iz opozicije dolazi na sastanak:

* lider SDS Boris Tadić
* lider DS Dragan Šutanovac
* lider DJB Saša Radulović
* lider LDP Čedomir Jovanović

- Ni Saša Janković, ni Vuk Jeremić nemaju nikakvu politiku, ni unutrašnju, ni spoljnu. Zbog toga oni beže od bilo kakvog dijaloga, jer nemaju o čemu da pričaju. To je i razlog zašto su dočekali na nož poziv predsednika Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu. Očigledno je da zbog svoje političke bezidejnosti ne žele da razgovaraju ni sa Mekalisterom - naglašava Martinović.

Tanjug

mojugao

NENAD ČANAK
LIDER LSV

Mekalisterov protokol tražio je sastanak sa mnom kao šefom Odbora za evropske integracije. Medijska buka oko toga ko će doći na sastanak sa Mekalisterom, a ko ne, jeste bura u čaši vode.

Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus", ocenjuje da je Mekalisterov odgovor sasvim očekivan.

- Normalno da je Jankoviću i Jeremiću više u interesu da se sastanu s Mekalisterom nego što je njemu da se sastane s njima dvojicom. Oni su se praktično sami diskvalifikovali iz tih razgovora, što mi je neverovatno jer obojica zastupaju stav da EU bude trajno opredeljenje za Srbiju. Kad je reč o dijalogu o Kosovu, možemo da pretpostavimo da im Vučić kao sagovornik ne odgovora. Ali neverovatno je da im ni Mekalister ne odgovara - podvlači Pejić.

Opozicija uvređena

Zoran Panović, programski direktor Demostata, smatra da je opozicija uvređena ponašanjem EU prema njoj.

HIT! Propali dosovski političari potpuno izgubili kompas - JANKOVIĆ I JEREMIĆ SAD ZARATILI I S ANGELOM!

- Evropska unija podržava Vučića i to ih jako iritira i tu postoji jak problem. Danima je tema ko od opozicionih političara dolazi, ko ne dolazi, ko je stvarno sprečen, ko sa kim neće da sedi za stolom na sastanku sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Sve ovo je šansa da se opozicija proglasi neozbiljnom i da ih ne može pomiriti ni Mekalister. On može da im poruči na sastanku da se uozbilje... - zaključuje Panović.

Mekalister: Srbija zaslužuje pohvale

Dejvid Mekalister izjavio je da je vidljiv napredak Srbije na putu ka EU, ali da ima i dosta toga da se uradi.
- Koliko god da hvalim Srbiju za dosadašnje uspehe, uvek ukazujem da još mnogo ima da se radi. Posebno u pogledu pravne države, borbe protiv korupcije, neophodnih reformi. Medijske slobode imaju veliku vrednost i potpuno nezavisni mediji deo su evropske demokratije - poručio je Mekalister za "Dojče vele".


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nira

pre 6 godina

Naravno da nije zabrinut zato sto su skroz nebitni na politickoj sceni!

Brane

pre 6 godina

Njih dvojica su sasvim nebitni tako da vise nikad nece dobiti poziv za sastanak!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija