• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Alo

23.08.2017

21:04

MAKEDONSKI SCENARIO NAPISAN U BONDSTILU: Događaji koji prete da ZATRESU BALKAN nisu slučajni, DEO SU ŠIREG PLANA!

Politika

MAKEDONSKI SCENARIO NAPISAN U BONDSTILU: Događaji koji prete da ZATRESU BALKAN nisu slučajni, DEO SU ŠIREG PLANA!

Podeli vest

Dešavanja u Makedoniji, koja prete da zatresu ceo Balkan, nisu nimalo slučajna, već su deo šireg plana, čiji je krajnji cilj da Makedonija uđe u NATO pakt

Na taj način Srbija i Bosna i Hercegovina (odnosno Republika Srpska) ostale bi na vetrometini kao poslednje zemlje u regionu koje se nisu opredelile za ulazak u severnoatlantsku alijansu.

Izvor  blizak dešavanjima u Makedoniji tvrdi da su otkriveni dokumenti koji svedoče da je prošlog leta u američkoj bazi Bondstil kod Uroševca održan tajni sastanak na kojem je do detalja isplanirano sve što će se dešavati u Makedoniji.

- Tom sastanku prisustvovali su visoki funkcioneri američke administracije Viktorija Nuland i Brajan Hojt Ji. Tada je isplanirano sve što se u poslednjih godinu dana dešavalo u Makedoniji, počevši od pobede Zaeva na izborima, tiranske platforme, protesta i sporazuma sa Bugarskom. Ostalo je da se ostvarenje plana finalizuje promenom imena Makedonije, ulaskom u NATO i dobijanjem datuma za ulazak u Evropsku uniju - tvrdi izvor.

Tanjug

Međutim, da se na nišanu ne nalazi samo Makedonija piše američki časopis „Nešenel interest”. Oni navode da jedna od meta može biti i Srbija, koja je prema njima bila u sferi ruskog uticaja.

- U ovoj ili onoj meri, sve te zemlje su predmet planova Zapada, koji uključuju i ozbiljne inicijative SAD za rasparčavanje Srbije i svrstavanje Gruzije i Ukrajine u NATO - ističe autor teksta Robert Meri i dodaje da se rat između Rusije i Zapada čini gotovo neizbežnim.

(VIDEO) ZAEV MORA DA ZNA DA MI SVE ZNAMO! Dačić upozorio makedonsku vlast da prestanu da guraju prst u oko Srbiji!

Kako se dalje navodi u tekstu, Zapad do sada nije ukazao na to gde bi mogla biti ograničenja za njegov plan okruživanja Rusije, a demonizacija ruskog predsednika Vladimira Putina od strane američke inteligencije gotovo da je bez presedana kada je reč o mirnodopskim prilikama. Slede nove sankcije protiv Rusije, želeo ih Tramp ili ne, a širenje NATO i zapadno mešanje u situaciju u Ukrajini će se nastaviti, ističe on, dodajući da je okruživanje Rusije „čvrsto na snazi”.

Reuters

Sa druge strane, politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da je ovde reč o nepoznavanju istorije.

-  Srbija je uvek bila u bliskim odnosima sa Rusijom, ali nikada nije bila sfera ruskog uticaja na način kao Gruzija i Ukrajina - objašnjava on i dodaje da se Srbija uvek trudila da ima nezavisnu politiku u odnosu na bilo koga.

- Mislim da postoje određeni planovi u delu američke administracije da se vrši pritisak na Srbiju da bi se distancirala što više od Rusije. Ipak, ne mislim da su stvari toliko dramatične da se radi o pokušajima rasparčavanja Srbije.

NEPRIJATELJSKO PONAŠANJE MAKEDONIJE PREMA SRBIJI: Evo ko potpiruje NOVI SUKOB NA BALKANU!

Na Zapadu su svesni da Srbija nastoji da vodi balansiranu politiku i da bi nas prevelik pritisak samo naterao da se potpuno okrenemo Rusiji - navodi Anđelković i dodaje da je ovo pokušaj zastrašivanja Beograda kako bi se pojačao američki uticaj.

VUČIĆ O DVOSTRUKOJ IGRI MAKEDONIJE: Glasaće za Kosovo u UNESKO, ali nema razloga za brigu, štitićemo OBRAZ SRBIJE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 6 godina

Jedina desavanja u Makedoniji koja vidim su da narod nema leba da jede, isto kao i ovde. Sve ostalo je klasicno zamajavanje.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija