• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2017

10:29

PREMIJERKA Brnabić doputovala u Albaniju

Politika

PREMIJERKA Brnabić doputovala u Albaniju

Podeli vest

Predsedica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Albaniju, gde će u Draču učestvovati na neformalnom sastanku premijera država Zapadnog Balkana

Domaćin ovog sastanka je premijer Albanije Edi Rama, a prisustvuju mu premijeri Makedonije i Crne Gore, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i Kosova*.

Premijerka je svečano dočekana na aerodromu u Tirani, a sa njom je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Pre početka formalnog dela sastanka Brnabić će prisustvovati prijemu dobrodošlice, koji će premijer Rama prirediti svojim gostima.

Skupu u Draču prisustvuju i evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Johanes Han i potpredsednik potpredsednik Svetske banke za Evropu i Aziju Siril Miler.


Inače, iz Evropske komisije su saopštili da će fokus sastanka biti jačanje implementacije obaveza preuzetih tokom samita EU - Zapadni Balkan, održanog u julu u Trstu, uz posebnu pažnju na sprovođenju akcionog plana za jačanje reginalne ekonomske integracije. 

“Regionalni ekonomski prostor dogovoren na samitu u Trstu obezbediće nove mogućnosti za poslovanje i građane, ojačati privredni rast i doneti nova radna mesta.

Sledeći konkretni koraci uključuju međusobno priznavanje profesinalnih kvalifikacija, identifikacija i uklanjanje prepreka koje ometaju trgovnu i investicije u regionu, uspostavljanje regionalnog dijaloga o digitalnoj transformaciji i pokretanje pregovora o mehanizmu za rešavanje sporova”, kažu iz EK.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija