• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J. - M. D.

26.08.2017

20:00

STRAŠNA PRIČA! Rusi žestoko optužuju režim u Podgorici: MILO TAČIJU PRAVI "VOJSKU KOSOVA"!

Politika

STRAŠNA PRIČA! Rusi žestoko optužuju režim u Podgorici: MILO TAČIJU PRAVI "VOJSKU KOSOVA"!

Podeli vest

Milo Đukanović i Hašim Tači sklopili tajni pakt, tvrdi ruski 'Sputnjik'! Albanci u Crnoj Gori glasaće za DPS, a na Kosovu će predstavnici 'crnogorske manjine' podržati osnivanje tzv. "vojske Kosova"

Crnogorski vladar Milo Đukanović i predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači sklopili su tajni pakt o formiranju takozvane 'vojske Kosova', tvrdi odlično obavešteni ruski 'Sputnjik'!

Đukanović i Tači, tvrde ruski novinari, postigli su dogovor da Albanci u toj državi glasaju za Milov DPS, a da Priština prizna "crnogorsku nacionalnu manjinu" u lažnoj državi Kosovo i da im poslaničko mesto u parlamentu.

Mora da vrat
dug Šiptarima

Milo Đukanović godinama politički preživljava zahvaljujući podršci Albanaca, pa sad tu pomoć treba da vrati
Božidar Delić, general

Tako bi Šiptari, tvrde upućeni, obezbedili tri od potrebna četiri manjinska glasa za transformaciju postojećih Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u 'vojsku Kosova'!

Nagradiće ih funkcijama

Prema ovim navodima, Hašim Tači i Kadri Veselji nagradiće 'lojalne Crnogorce' funkcijama u Skupštini.

"Đukanović i Tači još uoči izbora u Crnoj Gori postigli su dogovor. Albanci iz Crne Gore glasaju za Milove, a zauzvrat se Crnogorcima sa Kosova priznaje pravo manjinske zajednice i oni dobijaju poslaničko mesto, što širom otvara vrata za formiranje kosovske vojske. Partija Hašima Tačija, kojom rukovodi Kadri Veselji (DPK), obezbedila je tri od četiri manjinska glasa za izglasavanje takozvanog 'zakona o formiranju vojske Kosova'. Dva su obezbeđena ranije - jedan iz bošnjačke zajednice, a drugi iz srpske (nije sa liste Srpska). Za ove poslanike predviđene su funkcije u parlamentu čim bude oformljen. Treći glas očekuje se od Crnogoraca sa Kosova, čim Tači proglasi ukaz o priznanju crnogorske zajednice", piše "Sputnjik".

Borojević: Milo 'pere' biografiju

Analitičar Saša Borojević kaže da Đukanović pokušava da "opere" svoju prošlost.

- Đukanović je dobio dva uslova da bi kupio slobodu. Prvi je da se okrene protiv Rusije tako što će ući u NATO, a drugi je da se okrene protiv Srbije. Biti protiv naše zemlje danas je odskočna daska za napredovanje... - smatra Borojević.

I dok niko od zvaničnika u Crnoj Gori i Srbiji juče nije hteo da komentariše ove navode, general Božidar Delić kaže da su "prijateljski odnosi" između Albanaca i Crnogoraca jači nego ikada.

Informer

mojugao

DUŠAN PROROKOVIĆ

ANALITIČAR

Ne čudi me ta informacija, a s obzirom na to da je 'Sputnjik' pouzdan izvor, mislim da je to i tačno.

- Milo Đukanović već godinama politički preživljava zahvaljujući podršci Albanaca, pa sada tu pomoć očigledno treba nekako i da vrati. Komunikacija između njega i Hašima Tačija vrlo je prijateljska i oni to uopšte i ne kriju. Crna Gora se ulaskom u NATO pakt definitivno svrstala na stranu srpskih neprijatelja, dakle, i Albanaca. Međutim, bilo kakva takozvana "vojska Kosova" formalno se ne može stvoriti bez saglasnosti i dozvole Srba iz pokrajine. Ili bar to nikako ne bi smelo da se dogodi! - upozorava Delić.

Stranci imaju interes

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić, s druge strane, smatra da su mogući strani pritisci, ali da pojedinci ne mogu narušiti dobre odnose Srbije i suseda.

- S obzirom na to da im Beograd ne nanosi štetu, ne vidim razlog zašto bi se Crnogorci udruživali protiv nas. Međutim, moguće je da je reč o stranom uticaju i pritisku lobista, kojima odgovara nestabilnost na Balkanu. Najbitnije je, ipak, da je to volja i stav samo nekolicine pojedinaca, a da narod ne deli njihovo mišljenje... - zaključuje Petrić.

Činjenice o Kosovskim bezbednosnim snagama

* 21. januara 2009. godine osnovane KBS

* 2.500 vojnika čini aktivni sastav KBS

* 800 vojnika je u rezervnom sastavu KBS




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija