• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

29.08.2017

23:42

KOLINDA ZOVE VUČIĆA U ZAGREB: Posle susreta predsednika, razgovaraće i premijeri Brnabić i Plenković?!

Politika

KOLINDA ZOVE VUČIĆA U ZAGREB: Posle susreta predsednika, razgovaraće i premijeri Brnabić i Plenković?!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiće uskoro poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da do kraja godine zvanično poseti Zagreb čime bi bila otvorena nova faza u odnosima dve države, pišu Večernje novosti

Po navodima lista, predsednici dve države razgovaraće tokom susreta u Zagrebu o svim temama koje opterećuju bilateralne odnose, od rešavanja sudbine nestalih i vraćanja imovine prognanih Srba iz Hrvatske, do graničnih pitanja, ekonomske saradnje ali i položaja srpske manjine u Hrvatskoj, odnosno hrvatske u Srbiji.

List je naveo i da bi posle susreta predsednika Srbije i Hrvatske, trebalo da se susretnu i premijeri dve zemlje Ana Brnabić i Andrej Plenković.

Predsednici Srbije i Hrvatske će, pre Zagreba, imati priliku za susret i na marginama Opšte skupštine UN u NJujorku, a razmatra se i mogućnost da sastanci državnog vrha Hrvatske i Srbije ubuduće budu češći, napominju "Novosti".

"Bilo bi izuzetno dobro kada bi se predsednici dveju država, ali i premijeri redovno sastajali, bar jednom godišnje. Sada je trenutak za novi početak odnosa i hrvatski vrh u tom smislu i čeka dolazak Vučića u Zagreb", piše list pozivajući se na izjavu jednog istaknutnog hrvatskog diplomate.

Očekivanja Zagreba od bilateralnog sastanka su izuzetno velika i poseta se već najavljuje kao prelomna za normalizaciju odnosa i zatvaranje "stare knjige" nesporazuma, 

VUČIĆ I MARKOTIĆ dogovorili da se intenzivira rad mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja

(VIDEO) ODALOVIĆ: Sučić zloupotrebio skup,imamo snimljen tok sastanka


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija