• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

30.08.2017

23:59

NASTAVLJA SE PRITISAK NA SRBIJU: EU bi mogla da zatraži gašenje Srpsko-ruskog centra?!

Politika

NASTAVLJA SE PRITISAK NA SRBIJU: EU bi mogla da zatraži gašenje Srpsko-ruskog centra?!

Podeli vest

Brisel bi kao uslov za otvaranje poglavlja 31, kada na njega dođe red, mogao da zatraži da se Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu ne odobri diplomatski status, a mogli bi da zatraže i gašenje Centra, pišu "Novosti"

Izveštaj o skriningu ovog poglavlja, koje se odnosi na spoljnu politiku i bezbednost, još nije dostavljen Beogradu, i navodi da je ovaj dokument "zakočen", jer baltičke zemlje i Poljska insistiraju da se u njega ugradi niz zahteva koji se odnose na slabljenje veza Srbije i Rusije - od uvođenja sankcija do vojne saradnje.

AMERE BAŠ ŽULJA RUSKI HUMANITARNI CENTAR! Ji: Sumnjive namere Moskve, ali neka Srbija odluči!

Igor Novaković, koordinator Radne grupe za poglavlja 30 i 31 Nacionalnog konventa o EU, kaže da se Srbija prilikom osnivanja Centra saglasila da će dati diplomatski status osoblju.

"To nije toliki problem za Zapad, koliko mogućnost da diplomatski status dobije i sama zgrada Centra, čime bi on praktično postao ruska teritorija", objašnjava Novaković.

OVO JE ISTINA O RUSKOM HUMANITARNOM CENTRU! DIREKTOR VLASENKO: Nismo špijuni, neka dođu Amerikanci i lično se uvere!

Prema njegovim rečima, kada je Centar osnovan, on je bio deo "paketa" dogovora o "Južnom toku", koji je u međuvremenu suspendovan pa se postavlja pitanje svrhe tog centra.

Iz Centra u Nišu poručuju da je on, za pet godina rada, opravdao svoje postojanje i namenu, koja je isključivo u domenu humanitarnog reagovanja - pružanja pomoći, spasavanja i organizacije saradnje u borbi sa vanrednim situacijama.

- Što se tiče međudržavnog sporazuma o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu predstavnika Centra, to predstavlja političko pitanje i o tome odlučuju vlade Srbije i Rusije- kažu u Centru u Nišu, prenose "Novosti".

AMERIKANAC U SRPSKO-RUSKOM HUMANITARNOM CENTRU: Otvorena vrata za pomoćnika vojnog atašea Ambasade SAD!

(VIDEO) RUSIJA IMA SAMO TRI SAVEZNIKA - ARMIJU, FLOTU I SRBE: Moskva ne sme da ostavi Beograd na cedilu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija