• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

31.08.2017

17:41

UCENA BEZ PRESEDANA! EU TRAŽI GAŠENJE RUSKOG CENTRA U NIŠU: Nema otvaranja Poglavlja 31 ako Srbija ne protera Ruse!

Politika

UCENA BEZ PRESEDANA! EU TRAŽI GAŠENJE RUSKOG CENTRA U NIŠU: Nema otvaranja Poglavlja 31 ako Srbija ne protera Ruse!

Podeli vest

Brisel namerava da pritisne Srbiju zbog Srpsko-ruskog humanitarnog centra, a njegovo gašenje moglo biti uslov za Poglavlje 31, pišu Novosti

Brisel bi, otkriva ovaj list, mogao da zatraži od Srbije da se, kao uslov za otvaranje Poglavlja 31, tom centru i osoblju u njemu ne dodeli diplomatski status, a nije isključena ni mogućnost da EU zatraži i njegovo zatvaranje.

Beogradski list podseća da izveštaj o skriningu ovog poglavlja, koje se odnosi na spoljnu politiku i bezbednost, još nije dostavljen Beogradu, i navodi da je ovaj dokument "zakočen", jer baltičke zemlje i Poljska insistiraju na tome da se u njega ugradi niz zahteva koji se odnose na slabljenje veza Srbije i Rusije - od uvođenja sankcija do vojne saradnje.

(VIDEO) RUSIJA IMA SAMO TRI SAVEZNIKA - ARMIJU, FLOTU I SRBE: Moskva ne sme da ostavi Beograd na cedilu!

Igor Novaković, koordinator Radne grupe za poglavlja 30 i 31 Nacionalnog konventa o EU, kaže da se Srbija prilikom osnivanja Centra saglasila da će dati diplomatski status osoblju. 

(VIDEO) BUGARI ODBILI DA PUCAJU U RUSE I PONIZILI NATO: Nikakva uveravanja Brisela i SAD nisu pomogla!

- To nije toliki problem za Zapad, koliko mogućnost da diplomatski status dobije i sama zgrada Centra, čime bi on praktično postao ruska teritorija - objašnjava Novaković.

Prema njegovim rečima, kada je Centar osnovan, on je bio deo "paketa" dogovora o "Južnom toku", koji je u međuvremenu suspendovan, pa se postavlja pitanje svrhe tog centra.

PANIKA U BRISELU, KINEZI OTELI GRČKU: Atini dosta ucena EU, neće da je pljačkaju srednjovekovne pijavice!

Iz Centra u Nišu poručuju da je on, za pet godina rada, opravdao svoje postojanje i namenu, koja je isključivo u domenu humanitarnog reagovanja - pružanja pomoći, spasavanja i organizacije saradnje u borbi sa vanrednim situacijama.

- Što se tiče međudržavnog sporazuma o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu predstavnika Centra, to predstavlja političko pitanje i o tome odlučuju vlade Srbije i Rusije - kažu u Centru u Nišu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Citavu Srbiju treba proglasiti

pre 6 godina

....Ruski centar"!!! I, to - odmah!?!

Nebojsa

pre 6 godina

Odlicno. To znaci da nece biti otvaranja poglavlja jer ne mogu da zamislim da Vucic ne ispostuje POTPIS koji je stavljen pored Putinovog na to da se Rusima odobri status kao sto imajau NATO vojnici u Srbiji.\nPosto smo neutralni zvanicno to znaci da bi Rusima trebali da damo i da naprave ne samo Humanitarni centar nego i bazu posto smo dopustili NATO bazu Bondstil u Srbiji.\n

Darko

pre 6 godina

E pa kakvi su nam političari i poslusat će! Trčimo za tom evropom i amerikom daćemo im i krv i dušu, a brata ćemo izdati, tuga!

nedostupna

pre 6 godina

Evo poplave su u Hjustonu i ne vidim das ijedan pripadnik nacionalne garde skace u vodu da spasava crnce....A Rusi su skakali u vodu usred Srbije.

nada

pre 6 godina

Na kraju ce se politicari sloziti da je bolje odreci se EU i okrenuti pravim prijateljima koji te ne ucenjuju a takodje i narod ! Graditi i raditi privuci investitore ,ostati neutralan i jacati svoje vojne kapacitete. Ovakvim ucenama samo ce EU biti na gubitku !!!!!!!!!!!!!

vlada

pre 6 godina

....tek sada počinju ozbiljne ucene! Vučiću, okreći "srpski brod" ka Rusiji, to nam je jedini spas, okreći dok je vreme - ako već nije kasno! Nema ništa od "neutralnosti"!

nokola

pre 6 godina

greska za greskom srpse vlade.ni slucajno ne tedirajte ruse tobi bila zivtna greska,

re

pre 6 godina

...svaki seljak u srbiji vidi i poznaje stvari to što naši političari ne kapiraju već 100 godina....

srdjan

pre 6 godina

Moze da traze samo kad nas zvanicno prime u EU nikakav problem ako to ne uradimo nek nas iskljuce iz EU\n

velika stvar

pre 6 godina

koga briga za eu i poglavlja osim jadranke?

Vasko

pre 6 godina

Zahtev na mestu. EU ce kao i uvek da dobije ono sto trazi.

Mila

pre 6 godina

To nije toliki problem za Zapad, koliko mogućnost da diplomatski status dobije i sama zgrada Centra, čime bi on praktično postao ruska teritorija - objašnjava Novaković.-Taj Nikolic nema pojma jer ni ambasade nisu tudja teritorija i ta praksa ne postoji vec 100 godina. Toliko od kupljenim diplomama.

NATO u blato

pre 6 godina

Потпишите браћи статус, шта нас брига за болеснике са Запада, они мрзе Русе и Србе. Ми морамо да се држимо Русије да би опстали.

AS

pre 6 godina

MISLIM DA TREBA DA SE POZDRAVIMO SA EU. DOSTA JE BILO UCENA.

Ljubomir T Dević

pre 6 godina

A šta s američkim bazama po Evropskoj Uniji? Koje licemjerje!

Mara

pre 6 godina

Tih americkih skotova se ne treba vise plasiti,oni idu djonom a ne obrazom pa ako uspeju o. k. a ako dobiju odgovor kao sto su dobili od Kim Jonga, onda podviju rep.Oni su toliko izblamirani i izvikani da ih ne treba uvazavati ni za sta,izgubili su dostojanstvo i kredibilitet u svetu i svi im se smeju.Ta \"Duboka drzava\" je cirkuska druzina ogrezla u pohlepi,lazi,nastranosti i ludilu,njima treba ludnica a ne normalan svet koga bi da drze za taoce kao poslednji bednici i kriminalci.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija