• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

31.08.2017

19:44

ZASTRAŠUJUĆI AMERIČKI PLAN ZA SRBIJU: Kosovo postaje vojni centar NATO i DEO RAKETNOG ŠTITA PROTIV RUSIJE!

Politika

ZASTRAŠUJUĆI AMERIČKI PLAN ZA SRBIJU: Kosovo postaje vojni centar NATO i DEO RAKETNOG ŠTITA PROTIV RUSIJE!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države očigledno imaju velike planove za Kosovo i Balkan generalno, smatra politički analitičar Petar Iskenderov

On je za "Sputnjik" rekao da ovo podrazumeva jačanje političkog uticaja Vašingtona i vojni pritisak na ovoj teritoriji.

Ako je to tačno, ovo ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje, piše ovaj portal.

NATO je nedavno "poželeo dobrodošlicu" za svog 29. člana. malu balkansku zemlju Crnu Goru, u vreme kada su saveznici postali veoma aktivni na istoku i jugu Evrope.

(VIDEO) BORBA ZA JADRAN JE ZAVRŠENA, TRAMP ŽELI BALKAN U CELINI: Srbija mora naći način da izbegne američku klopku!

- NATO, posebno SAD, žele da postave Kosovo u centar svojih vojnih i političkih planova zbog lokacije - rekao je analitičar.

Kosovo bi tako postalo jedan od čvorova raketnih štitova koje Vašington gradi u Evropi, a koje je Moskva opisala kao pretnju po bezbednost.

SRBIJA MORA IZDRAŽATI! PRITISAK SAD I BRISELA BIĆE STRAVIČAN: Turski tok i bliskost sa Moskvom VAŠINGTON NAM NEĆE OPROSTITI!

Jedan od štitova aktiviran je nedavno u Rumuniji, a 2018. će takav postati aktivan i u Poljskoj.

- SAD nisu zainteresovane samo da uvećaju svoj vojni i politički uticaj na Balkanu. Vašington takođe želi da ovu teritoriju pretvori u odskočnu dasku kako bi jačao svoju vojnu infrastrukturu u regionu. Na primer, SAD bi mogle da premeste radare i raketne sisteme tamo - naveo je Iskenderov.

AP/fotomontaža

Kako prenosi "Sputnjik", pored mogućnosti da Vašington uveća svoju prisutnost, Kosovo se suočava i sa jačanjem radikalnih osećanja.

Više od 300 ljudi sa Kosova pridružilo se terorističkim grupama u Iraku i Siriji, što je najveći procenat u Evropi u odnosu na broj stanovnika.

Oko 120 boraca se vratilo na Kosovo.

ŽESTOK ODGOVOR PUTINA NA UCENE ZAPADA: Do 2022. Rusija će ujediniti sve SRBE NA BALKANU?!

- Kosovo je postalo baza za radikalne islamiste i druge grupe koji su iskoristili činjenicu da ovu teritoriju niko ne kontroliše -  rekao je analitičar.

Međutim, kako navodi "Sputnjik", ovaj trend uvećan je i sa porastom uticaja Vašingtona.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojsa

pre 6 godina

Ma neka prave stit na KiM. To je prilika da vise tamo ne bude ni jedan jesini siptar tamo kada Rusi naprave od njih tepsiju. Sve do Draca i Skadra i Srbija opet na moru kao nekada u slavna vremena\n

Lovre

pre 6 godina

Hahaha.. cekaj ti da te Rus odvede na kupanje, nacekat ces se hahaha

vudu

pre 6 godina

Oni su se zabetonirali na Kosovu, propustene greske od ranije ne mogu se ispraviti a pogotovo sto smo mi mala drzava.Bez pomoci Rusije koju mi ne trazimo( jer se zanosimo da smo pametni) samo cemo sagnuti glavu i to je to....

SERGIJE

pre 6 godina

Pa to su nasi \"prijatelji\" i trump srbin ha ha ha ha ha jedino mi je zao kad ih braca picnu rukati bice i nama vruce

jova

pre 6 godina

Amerika će na svaki 10 kilometara postavljati raketni štit,koga se Amerika plaši,a plaši se, od svih onih kojima je godinama činila zlo,mnogo je prolila nevine krvi u svetu,mnogo unesrećila naroda i tome zlu je došao kraj,valja Anglo-Americi da to sada ispašta,za zlo učinjeno mnogim narodima širom sveta, a te demonske sileđije neznaju da propadaju,tako je Bog odredio, u Otkrivenju 17:11 se kaže da dolazi 8.Kralj koji će nadalje vladati svetom,a Anglo-Amerika kao 7.divlja zver propada,propast na Ameriku dolazi od Boga,narod svijeta će se čuditi kako Amerika propada,Bog će na nju pustiti sva zla ovoga sveta što je zaslužila to će i dobiti.

Vasko

pre 6 godina

Samo ti veruj u biblijska prorocanstva i daleko ces da doguras. Te price se serviraju vec 30 godina pa nista.

KiM je Srbija

pre 6 godina

Ставите лењир дијагонално од Космета према Москви и видећете чист правац и мету, то је Америма и био план још од 1999. г. Русија се мора бранити а ми ћемо се већ некако збити.

vrca

pre 6 godina

A zaboravlja se da Rusija nije sama,tu su i Kinezi....i oni imaju svoj interes...U medjuvremenu u Americi ce se desiti gradjanski rat,imace oni svoju igranku!!!

XXL

pre 6 godina

Zar ameri nisu tražili četri aerodroma bivše SFRJ '91.g.? Bihaćki, tuzlanski, prištinski i niški. I na kome jedino nisu, a trn im je u oku? Pa niški.

Ljubomir T Dević

pre 6 godina

Nema šanse! Vidjeli smo kako su se braća Bugari pokazali u Nato-alijansi. Odbili su da pucaju u Ruse - i s time ponizili Nato!

Nebojsa

pre 6 godina

Zivi bili pa videli vi koji ste neverne TOME. Upamtite moje reci jer globalni odnos snaga se promenio i sada u ovom periodu ove i naredne godine sledi verifikacija.\nAleksandar je usao u Beriln i izasao, Josif je usao i izasao a kada Putin idje nikada vise nece biti izlaska. Berlin, Lajpcig i Drezden su osnovali Srbi i videcete sta ce biti.\nEnglezi ce se vratiti u vreme plemena Brita. A u USA ce doci u goste 300 miliona Kineza.\nMir nastupa i ceo svet ce ga gledati kada Si Din Ping i Vladimir Putin naprave prijem za lidere slobodnih zemalja sveta u Beloj kuci.\nGledajte i upamtite ovo. Da znate da je napisano kada sami niste verovali da je moguce jer ste podlegli zlu sa zapada.\n

SARA

pre 6 godina

PA TO SE I OCEKIVALO.\nNISRA NOVO.\nKOSOVO JE OKUPIRANO OD U.S.A.\n

Marko

pre 5 godina

STRASNO NAJEZIO SAM SE TO ZNACI DA CE SIPTARI DOBITI I VOJSKU GOLEMU I ODRESENE RUKE DA NAPADNU SEVER MITROVICE I JUG SRBIJE TKO ZNA DOKLE CE IM BITI GRANICA VELIKE ALBANIJE I DRZAVA TA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija