• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2017

16:30

ODLIČNI ODNOSI: Ambasadorka Srbije kod Zaeva

Politika

ODLIČNI ODNOSI: Ambasadorka Srbije kod Zaeva

Podeli vest

Makedonski premijer Zoran Zaev i ambasadorka Srbije Dušanka Divjak Tomić ocenili da između dve zemlje postoji iskreno prijateljstvo

Zaev se sastao s ambasadorkom Srbije posle njenog povratka u Skoplje, pošto je Srbija 20. avgusta povukla sve osoblje iz Ambasade na konsultacije. Predsednik Aleksandar Vučić je dan kasnije rekao da je to učinjeno jer su nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije.

Zaev je na sastanku sa ambasadorkom Divjak Tomić rekao da je Vlada Makedonije opredeljena da razvija dobrosusedske odnose i da "kroz proaktivnu ulogu u regionalnoj saradnji" doprinese evroatlantskim perspektivama celog regiona, saopštila je Vlada Makedonije. 

- Republika Srbija je tradicionalan prijatelj Republike Makedonije i usmereni smo samo prema pozitivnim odnosima koji će doprineti i bilateralnim odnosima i na regionalnom planu - rekao je Zaev u razgovori s ambasadorkom Srbije u Skoplju. 

Srpska ambasadorka Divjak Tomić je izrazila zahvalnost na konstruktivnosti premijera Zaeva za unapređenje saradnje Makedonije i Srbije, kao i za iskren i otvoren pristup rešavanju otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju. 

- Prenosim pozitivnu i konstruktivnu atmosferu iz Srbije za dalju blisku saradnju. Isto tako prenosim i zahvalnost za podršku Vlade Makedonije da sedište Transportne zajednice bude u Beogradu. To što je generalni sekretar Transportne zajednice iz Makedonije samo je potvrda opredeljenja dve strane za negovanje i razvijanje prijateljstva - rekla je Divjak Tomićeva. 

Na sastanku je konstatovano da dve susedne države imaju interes da slede evropske tendencije u demokratskom i ekonomskom razvoju. "Ima razloga da Makedonija napravi korake napred ka EU i NATO integracijama i očekujemo da se to desi", rekao je Zaev. 

Na sastanku Zaeva i srpske ambasadorke je dogovoreno da se napravi rekapitulacija potpisanih, a dosad nerealizovanih sporazuma za saradnju dve države i da se pristupi njihovoj skoroj primeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17