• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2017

21:04

OVAJ ČOVEK VIŠE I NE KRIJE DA RADI PROTIV DRŽAVE: Janković IZBACUJE SRBE IZ USTAVA i podržava otcepljenje Vojvodine!

Politika

OVAJ ČOVEK VIŠE I NE KRIJE DA RADI PROTIV DRŽAVE: Janković IZBACUJE SRBE IZ USTAVA i podržava otcepljenje Vojvodine!

Podeli vest

Saša Janković objavio da se zalaže da Srbija bude definisana kao država svih građana, a ne kao nacionalna država Srba. Njegov saradnik Aleksandar Odžić za 5. oktobar najavio 'marš 300 vojvođanskih zastava' i zatražio 'Vojvodinu republiku'!

Propali dosovski predsednički kandidat i lider PSG Saša Janković više i ne krije da radi direktno protiv interesa svoje države i svog naroda!

Janković je juče objavio da se zalaže da Srbija ubuduće bude definisana kao strogo građanska država odnosno da se iz sadašnje definicije države u Ustavu - prema kojoj je Srbija država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive - izbaci svaki pomen Srba!?! Istovremeno, Janković nije osudio najavu svog koalicionog partnera Aleksandra Odžića, lidera Vojvođanske partije, da će 5. oktobra ove godine organizovati 'marš 300 vojvođanskih zastava' i pokrenuti kampanju za otcepljenje i proglašenje 'Vojvodine republike'!?!

Svi politički 'biseri' Saše Jankovića

* Rekao je u Subotici da ne vidi ništa loše u tome što je njegov saradnik glumac Sergej Trifunović na Tviteru napisao "da će pišati na Vučićev grob"
* Danima neće da otkrije čime se to konkretno bavio u zatvoru u Bejrutu, na Tviteru je napisao da je otišao u Liban da "pomogne vlastima drugih država"
* Nije želeo da se vidi sa izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, optužujući ga da "pomaže Aleksandru Vučiću da sakrije dokaze diktature"
* Zabranio saradnicima svaki kontakt sa Belim jer on, navodno, radi za tajnu policiju i ima zadatak da opozicija izgubi beogradske izbore
* Prekinuo saradnju sa DS i optužio Dragana Šutanovca za izdaju i tajni pakt sa Aleksandrom Vučićem i njegovom partijom


Cepanje Srbije


Kako se navodi u "proglasu vrednosti i ciljeva" Pokreta slobodnih građana, on se zalaže za "pozitivan odnos prema Republici Srbiji kao zajednici svih građana koji u njoj žive", odnosno za definisanje i organizovanje države kao strogo građanske, nenacionalne države!?! Saša Janković je i sam na Tviteru potvrdio da se zalaže za izbacivanje Srba iz Ustava:


"Poštovanje ljudskih prava, pripadnost evropskom prostoru; građanska, a ne nacionalna država... neke su od vrednosti PSG".


Da skandal bude veći, Jankovićev bliski koalicioni partner Aleksandar Odžić, lider opskurne separatističke Vojvođanske partije, juče je za 5. oktobar ove godine najavio "marš 300 vojvođanskih zastava" i zahtev za formiranje "Vojvodine republike"!

Tanjug

mojugao

MILORAD MIRČIĆ
POTPREDSEDNIK SRS

Saša Janković je veštačka tvorevina političke veličine, sa bivšim ambasadorom SAD Kajlom Skotom na čelu, i ne zaslužuje ni sekund naše pažnje.


"Marš 300 vojvođanskih zastava! Protiv poniženja, pljačke i otvorene diktature koja se sprovodi nad Vojvodinom i svim njenim građanima. Nakon protestnog marša, javnosti ćemo predstaviti stavove i zahteve za budućim statusnim položajem Vojvodine. Vojvodina Vojvođanima! Vojvodina naša domovina!", objavljeno je na Fejsbuk profilu Odžićeve partije.

Janković se juče nije oglašavao i nije odgovarao na pozive i poruke Informera, baš kao ni Odžić. Međutim, treba podsetiti da je Saša Janković u intervjuu koji je nedavno dao "Insajderu" rekao da je zahtev Odžića za otcepljenje Vojvodine sasvim legitiman (snimak izjave pogledajte na www.informer.rs)!?!
Na drugoj strani, Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS, kaže da je Srbija već sada zajednica svih građana koji u njoj žive i da mu nikako nije jasno zašto Jankoviću smeta pominjanje srpskog naroda u ustavu.

Informer

- Izbacivanje srpskog naroda iz Ustava mene lično podseća na ono što je Franjo Tuđman 1990. uradio sa hrvatskim ustavom. Izgleda da su Srbi remetilački faktor i za samozvanog vođu građanske Srbije, da mu jako smetaju baš kao što su pre 27 godina smetali Tuđmanu - ističe Martinović.

Radi isto što je radio i Tuđman
Izbacivanje srpskog naroda iz Ustava podseća me na ono što je uradio Franjo Tuđman sa hrvatskim ustavom 1990. godine
Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da Janković nikad nije krio da je njegov pristup građanski.
- Janković je anacionalno orijentisan. Njegova želja jeste da se Srbija preformuliše kao građanska država i da se iz nje izbaci sve "nacionalno", što je za nas Srbe jako loše jer je Srbija dužna da brine o svom narodu i van svojih granica, a to ne može kao anacionalna država. Janković ne može da očekuje podršku naroda za ovakve ideje... - podvlači Anđelković.

Nipodaštavanje Srba

Njegov kolega Saša Borojević ocenjuje da decenijama Srbi imaju manje prava u sopstvenoj zemlji nego manjine.

- Jankovićev stav ne treba da čudi jer je to samo nastavak politike DS. Opozicija je napokon izašla sa konkretnim političkim programom za budućnost koji glasi: Pišanje po grobovima, pišanje uz i niz vetar, pišanje po herojima, pišanje po državi - zaključuje Borojević.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stevan

pre 6 godina

Sta drzava ceka. Zasto se ova budaletina ne uhapsi. Pa vredja nam inteligenciju manijak jedan. Do kada mislite da pustite ove opozicione manijake da nas maltretiraju???? Sva ova opoziciona bagra je jedna obicna fekalija i njima je mesto iza resetaka!

toma

pre 6 godina

bilo bi to odmah reseno samo da je srbija pravna drzava ali posto nije radi brate sta ko hoce. eh kada se stari digao iz mrtvih to bi bilo sredjeno za noc, ali nazalost to je nemoguce pa zato ova bagra radi sta hoce

Milan

pre 6 godina

Od prvog dana mandata zastitnika gradjana, jedino sto je radio stitio je svoje licne interese. Nije se udostojio cak ni da procita istoriju i objasnjenje funkcije na koju je stupio. Greska je u tumacenju Ombudsmand funkcije. Neovisna institucija koja stiti od zloupotrebe vlasti. Na ovu funciju postavljaju se obicno osobe bez pripadnosti partiskim ili drugim organizacijama po moguctsvu na kraju poslovne karijere, bez mrlja u zivotu. Sasa prangija ne poseduje a ma bas nista od uslova: gladan, zeljan svega sa nerazjasnjenim ubistvom, potkupljiv i pokvaren.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17