• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2017

18:40

KOLINDA HOĆE DA JAČA ODNOSE SA SRBIJOM! Tvrdi da će do kraja godine pozvati Vučića u zvaničnu posetu!

Politika

KOLINDA HOĆE DA JAČA ODNOSE SA SRBIJOM! Tvrdi da će do kraja godine pozvati Vučića u zvaničnu posetu!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u predstojećem razdoblju fokus u spoljnoj politici usmeriće ka odnosima sa Srbijom i BiH, a u oktobru namerava da poseti Rusiju, objavio je danas visoki izvor iz njenog kabineta, prenosi Hina

Isti izvor je naveo da postoji mogućnost da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u službenu posetu Hrvatskoj. Hina podseća da su srpski mediji nedavno najavili, pozivajući se, takođe, na hrvatske diplomatske izvore, da će Vučiću stići poziv da do kraja godine ode u zvaničnu posetu Hrvatskoj.

U kabinetu hrvatske predsednice naglašavaju da ta poseta Vučića nikako neće biti protokolarna nego sadržajna.

Navodi se da sredinom oktobra Grabar-Kitarović putuje u Moskvu na sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Izvor Hine je kazao da to ne znači odustajanje od hrvatske podrške Ukrajini na njenom putu integracija, ali da je nužno održavati odnose sa Rusijom.

Zbog tih aktivnosti Grabar-Kitarović neće sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem ići u Njujork na Generlanu skupštinu UN, iako je to bilo planirano.

U pogledu odnosa sa BiH, izvori iz kabineta predsednice Hrvatske naglašavaju nužnost reforme izbornog zakona, i nastavak evropske integracije, što je brana protiv jačanja islamskog radikalizma u toj zemlji za koji već postoje brojni pokazatelji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija