• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

02.09.2017

22:39

SRBIJA TRAŽI POMOĆ MOSKVE: Nemačka i SAD se uključuju u dijalog Beograda i Prištine o Kosovu!

Politika

SRBIJA TRAŽI POMOĆ MOSKVE: Nemačka i SAD se uključuju u dijalog Beograda i Prištine o Kosovu!

Podeli vest

U dijalog Beograda i Prištine mogli bi se uskoro uključiti novi "igrači" - Nemačka i Amerika, ali i Rusija čiju će pomoć zatražiti srpski državni vrh, piše Politika, ali i neki ruski mediji

Spekuliše se, takođe, da bi razgovore sa srpskim i albanskim timom ubuduće u ime Evropske unije operativno mogao da vodi jedan veoma iskusan nemački političar, dok bi Vašington poslao "posmatrača ovog procesa".

O zvaničnom uključivanju Vašingtona govori se već nekoliko meseci, a ideja se pripisuje bivšem glavnom posredniku u razgovorima o Kosovu, Martiju Ahtisariju 

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Federika Mogerini ostala bi glavni medijator dijaloga. 

PAKLENI ŠIPTARSKI PLAN! Ovo je Tačijev recept za formiranje vojske Kosova - IZMIŠLJAJU MANJINU DA DOBIJU VEĆINU!

Ovakav scenario navodno je pripremljen da bi se pregovori ubrzali, jer od 2015. godine nije bilo konkretnih pomaka ni za briselskim stolim u primenim postignutih dogovora. 

Da će se Amerika "direktno uključiti" u dijalog, nedavno je izjavio Hašim Tači, predsednik privremenih institucija u Prištini, posle razgovora sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. 

TAČI SANJA RAZMENU AMBASADORA BEOGRADA I PRIŠTINE! Ko o čemu Zmija o priznanju Kosova!

Govoreći o dijalogu, predsednik Srbije je u petak rekao da je Beograd u stanju da uradi sve što je dogovoreno, dok je prema namerama Prištine da ispuni sporazume izrazio sumnju. 

Razgovore sa srpskim i albanskim timom ubuduće u ime EU operativno mogao da vodi veoma iskusan nemački političar, dok bi Vašington poslao posmatrača 

"Politika" saznaje da će srpski državni vrh tražiti uključenje Rusije, nakon izjave Tačija da će u dijalog biti uključena i Amerika. 

O zvaničnom uključivanju Vašingtona govori se već nekoliko meseci, a ideja se pripisuje bivšem glavnom posredniku u razgovorima o Kosovu, Martiju Ahtisariju. 

STROGO POVERLJIVO! PROCENA OBAVEŠTAJACA CIA: Vučić je spreman da RATUJE ZA KOSOVO!

Početkom maja se u ovdašnjim medijima pojavila nezvanična informacija da će taj Finac biti deo pregovaračkog tima, kao i da će Albanci uz sebe imati i bivšu državnu sekretarku SAD Madlen Olbrajt. 

Reuters/AP fotomontaža

Komentarišući ove navode, Vučić je rekao da će i Srbija imati pomoć.

HOĆE DA DRŽE BALKAN NA UZICI! Velikim silama ne odgovara DIJALOG i trajno rešenje za Kosovo i Metohiju!

- Svakako da će oni biti od pomoći albanskoj strani, jer ti ljudi imaju ugled u jednom delu svetske javnosti. Kod nas, nažalost imaju negativan rejting, ali imaćemo i mi ljude koji će našu stranu da pomognu i to će biti imena koja nisu manje značajna od tih koja mogu da dovedu Albanci - poručio je Vučić. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

Vučiću, SAMO Rusija nudi iskrenu pomoć i zaštitu! Ako voliš srpski narod, to je JEDINA adresa!

John

pre 6 godina

Stvarno ste zaostal, kakav rat kakve gluposti Kosovo je otislo. Mirnim putem ili silom otislo je,bicete jedine budale u evropi da ce te da budete say rusima. Koji nikad u istoriji nisu uradili nista za srbiju I u stvari zastobi radili ista.morate same da radite I da stvarate Ali izgleda ste nesposobni da zivite a ne da stvarate.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija