• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2017

08:12

MINISTAR TRIVAN UPOZORAVA: Nedopustivo da stranci kontrolišu izvorišta - TO JE PITANJE OPSTANKA!

Politika

MINISTAR TRIVAN UPOZORAVA: Nedopustivo da stranci kontrolišu izvorišta - TO JE PITANJE OPSTANKA!

Podeli vest

Nedopustiva je bilo koja forma prepuštanja kontrole i upravljanja izvorištima pijaće vode strancima, bilo da je reč o prodaji ili davanju koncesija, izjavio je za današnje ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

- Naša država je ta koja u svojim rukama mora da ima potpunu kontrolu i pravo upravljanja tim resursom koji je pitanje našeg opstanka. Ako država ne kontroliše izvorišta pijaće vode, onda ne kontroliše najvažniji nacionalni resurs - rekao je Trivan za Večernje novosti.

Prema njegovim rečima, Srbija nema neograničene količine pijaće vode i ne leži na prevelikom broju izvorišta i rezervi, pa je zato uveren da treba tražiti načine da naše izvore "vratimo kući", pišu "Novosti".

List, u istom tekstu, navodi i izjavu stručnjaka iz oblasti vodoprivrede Ratka Bajčetića, koji takođe smatra nije dobro da našim izvorištima upravljaju stranci i da je Trivanov apel opravdan.

On kaže da, uprkos tvrdnjama da su vlasnici naših firmi za preradu vode kupili i sama izvorišta - Zakon o vodama to pobija.

- Prema zakonu, vodni resursi - dostupne količine vode u svim oblicima - tretraju kao javno dobro koje je u vlasništvu Republike Srbije - objasnio je Bajčetić.

On je izneo procene da se trećina domaćih izvorišta, najkvalitetnijih i najbogatijih, koristi za plasman na tržište, a da gotovo 80 odsto flaširane vode iz srpskih izvora proizvode fabrike koje su u rukama stranih kompanija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 6 godina

One "demokrate" treba strpati u zatvor za ugrozavanje nacionalnih interesa...

Pik

pre 6 godina

Upravu je ko zna sta nas ceka za nekoliko godina klima se menja

biljana

pre 6 godina

Jako vazno da se javno o ovome govori i da svi budu toga svesni....ne treba dati ni minimum uvida strancima u ovakve stvari....

jok

pre 6 godina

Ne daj boze,potrovali bi nas za 7 dana!Mi imamo dosta glupih ljudi!

DJUBRE MALOM A TEBI VODA

pre 6 godina

Ovo je samo dizanje prasine da nevidimo kako Mali i Vesic daju i deponiju Vinca Haradinaju .....francusko japanskoj mafiji ciji su miljenici siptari vole da trguju drogom noseci djubre levo desno....

pauna

pre 6 godina

hvala bogu da se konacno neko setio da progovori o tome.kad sam cula da su prodati neki izvori bila sam u soku pa i laiku je poznato da je voda stratesko pitanje jedne zemlje jednako kao odbrana.u nekim ze mljama vojska cuva izvore i brine o njima.a kod nas lako cemo.u ovoj zemlji mora se brzo delat i brzo primenjivati zakone bez izuzetka.sto bi nas narod reko kom obojci a nekom opanci.zakone striktno primenjivati.divim se grcima sto su plaze narodne.

Mara

pre 6 godina

Koji su to retardirani moroni koji su strancima prodali izvore pijace vode,pod hitno vracajte sve izvore u vlasnistvu Srbije kako znate i umete.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija