• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

05.09.2017

13:06

ŠIPTARI SE NE PLAŠE MOSKVE BEZ RAZLOGA! RUSKI ULTIMATUM: OEBS da odmah reaguje zbog PRETNJI ALBANSKIH POLITIČARA SRBIMA NA KOSOVU!

Politika

ŠIPTARI SE NE PLAŠE MOSKVE BEZ RAZLOGA! RUSKI ULTIMATUM: OEBS da odmah reaguje zbog PRETNJI ALBANSKIH POLITIČARA SRBIMA NA KOSOVU!

Podeli vest

Pretnje albanskih političara na Kosovu da će ponovo izvršiti etničko čišćenje nad Srbima koji žive na tom području treba da budu shvaćene ozbiljno jer predstavljaju opasnost po regionalnu bezbednost, izjavio je stalni predstavnik Rusije u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Aleksandar Lukaševič

Njegova reakcia usledila je informacija da će se Moskva uključiti u dijalog Beograda i Prištine što je među albanskim političarima na Kosmetu izazvalo pravi šok i bujucu negodovanja. 

Priština, podsetimo, pozdravlja uključivanje SAD i Nemaca u dijalog, ali i poručuje da ni pod kojim uslovima neće prihvatiti da Rusi učeastvuju u njemu na strani Srbije. 

Lukaševič poručuje da je kosovo i dalje turbulentno, iako su prošla dva i po meseca od izbora održanih 11. juna.

ŠIPTARI U PANICI! MOSKVA NE SME DA BUDE UZ SRBE NA DIJALOGU O KOSOVU! Samo su Nemci i Ameri poželjni!

- Lokalne stranke još uvek nisu u stanju da oforme državne institucije, što govori o tome da je veštački model takozvane države Kosovo potpuno neutemeljen - izjavio je Lukaševič na sastanku Stalnog saveta OEBS-a, prenose ruski mediji.

Lukaševič je ukazao na to da kosovske vlasti namerno raspiruju nacionalistička osećanja.

- Kosovski političari nastavljaju napade na srpsku vladu i čak upućuju direktne pretnje da će ponoviti etničko čišćenje nad Srbima koji žive u tom regionu - kazao je on.

MOGERINI: Region može da računa na nas

Takve pretnje bi, kako je dodao, trebalo da budu shvaćene ozbiljno jer su opasne po regionalnu bezbednost.

Beta

Lukaševič je pozvao misiju OEBS-a da pod hitno spremi oštar odgovor na takve izjave, i izrazio je očekivanje da najnovije ratoborne izjave albanskih političara na Kosovu neće ugroziti obnovljeni dijalog Beograda i Prištine, koji se odvija uz posredstvo EU.

PAKLENI SCENARIO: Bedžet Pacoli potpisao sporazum za "ratnom" koalicijom, HARADINAJ FORMIRA VLADU?!

- Još jednom pozivamo Brisel, koji deluje kao posrednik, da pojača napore kako bi Priština potpuno poštovala prethodno postignute sporazume, naročito one koji se tiču formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu - izjavio je on.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

To i jeste planetarni problem, jer mnoga "žarišta" imaju uporište i izroke, u zloupotrebi, baš sa Kosmeta!

Vasko

pre 6 godina

Siptari se ne boje Rusa ni 1% jer znaju da su niko i nista na svetskoj sceni, nego ne zele da ih vide u svom dvoristu i nista im ne veruju. Pametan narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija