• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.09.2017

20:15

RASKRINKANI! Evo dokaza o strašnoj laži opozicije: NATO VUK NAREĐIVAO - HITNO KAČITE TADIĆEVE SLIKE!

Politika

RASKRINKANI! Evo dokaza o strašnoj laži opozicije: NATO VUK NAREĐIVAO - HITNO KAČITE TADIĆEVE SLIKE!

Podeli vest

Dok je bio šef diplomatije, Vuk Jeremić lično naredio da se fotografije Borisa Tadića hitno okače u svim ambasadama i konzulatima! Isti ti Tadić i Jeremić sada izmišljaju 'Vučićeve slike'

Srpska opozicija uhvaćena je u još jednoj strašnoj, licemernoj laži! Propali NATO predsednički kandidat Vuk Jeremić i bivši predsednik Srbije Boris Tadić već nedeljama vode kampanju u kojoj besramno izmišljaju kako je Aleksandar Vučić naredio da se njegove slike kače po zidovima državnih institucija i svih ambasada i konzulata u inostranstvu.

LICEMERNO
To što se opozicija sad buni protiv slike Vučića kojih nigde i nema okačenih samo je dokaz licemerja i bezidejnosti
Miloš Vučević, potpredsednik SNS

Pokazalo se, međutim, ne samo da to nije tačno, već i da je Vuk Jeremić dok je bio šef diplomatije 2008. godine lično naredio da se fotografije Borisa Tadića hitno kače po kancelarijama diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) širom sveta!

Dvostruki aršini

Informer je došao do dopisa od 4. februara 2008. godine (vidite faksimil), koji je lično potpisao Jeremić, a u kome piše da u "svim DKP hitno treba staviti slike Borisa Tadića". Jeremić je naredio i da uramljene Tadićeve fotografije moraju biti istaknute na "vidnim mestima".

"Obaveštavamo vas da će svako DKP Republike Srbije blagovremeno dobiti u elektronskoj formi odgovarajuću fotografiju predsednika Srbije. Fotografije treba da budu, na uobičajen način, vidno izložene u kancelariji šefa DKP, adekvatnoj prostoriji koja se koristi za prijem stranaka i ostalim kancelarijama ukoliko to zaposleni žele. Dimenzije fotografija biće dostavljene od strane DIMOP (Direkcija za imovinskopravne poslove, prim. aut.), a troškove izrade i uramljivanja fotografija snosi DKP. Za izvršenje instrukcije odgovorni su šefovi DKP", piše u dopisu.

Informer

Vuk Jeremić i Boris Tadić juče nisu želeli da odgovaraju na naša pitanja. Na drugoj strani, potpredsednik SNS Miloš Vučević ističe da licemerju opozicije nema kraja, ali da se ništa drugo od njih nije ni moglo očekivati.

- To što se opozicija sada na sav glas buni protiv postavljanja slika Aleksandra Vučića kojih nigde i nema okačenih samo je jedan u nizu dokaza njihovog licemerja i bezidejnosti. Biće toga sigurno još, ovo je samo početak... - uveren je Vučević.

Vučić: Ne želim svoje slike u DKP

Predsednik Aleksandar Vučić, gostujući u ponedeljak uveče na TV Hepi, ponovio je da ne želi da se bilo gde postavljaju njegove fotografije.

- Ne želim da se kače moje slike. To mi nije potrebno, iako je nekim mojim prethodnicima bilo potrebno da bi neke stvari prikrili. Šta će meni slike po zidu?! - rekao je Vučić.

Veljko Odalović, sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, kaže da opozicija ne bi smela da se buni i da zaboravlja da su iste stvari oni radili dok su bili na vlasti.

Tanjug

mojugao

MILAN NIKOLIĆ

ANALITIČAR

Licemerno je da se opozicija sad buni, a isto to su i oni radili. Najbolje bi bilo ukinuti tu praksu kačenja nečijih slika u državnim institucijama jer je besmislena.

- Jeremićev dopis da se Tadićeve slike postave u ambasadama je neporeciva činjenica i zaista mi nije jasno zašto mu sada smetaju bilo čije slike. Međutim, ovo je očigledno njihov način borbe. Uveren sam da će građani sami proceniti o čemu se ovde radi i zašto se podigla prašina... - podvlači Odalović.

Normalna praksa

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da je legitimna inicijativa da u ambasadama budu slike demokratski izabranog predsednika države.

- Dokument koji je Jeremić potpisao je autentičan. Negodovanje opozicije oko postavljanja slike predsednika Vučića jeste najobičnije licemerje, jer je sasvim normalno da srpske ambasade imaju fotografiju demokratski izabranog predsednika. Isto to imaju i američka i francuska i mnoge druge ambasade u svetu, a imao je i Tadić dok je bio predsednik države - zaključuje Krstić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvezdan

pre 6 godina

Ja vidim na slici dva pedera, tekst i nije vise potreban... \n

joks

pre 6 godina

mali ,, uvlakac,,je hteo sa ovim gestom da se sefu jos vise uvuce u dupe jer za nesto ozbiljnije nije sposoban osim da prodaje maglu.

dragan

pre 6 godina

-I u ostalim kancelarijama ukoliko to zaposleni žele. a ja ću na to dodati: U protivnom, ako se slike ne budum postavile zaposleni će dobijati otkaze. Sasvim logično, zar ne?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija