• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2017

13:56

LUD ZA SVE PARE! CERIĆ ISPOSTAVIO VUČIĆU ULTIMATUM OD 10 TAČAKA koje treba da ispuni Srbija da bi dobila oproštaj od BiH?!?

Politika

LUD ZA SVE PARE! CERIĆ ISPOSTAVIO VUČIĆU ULTIMATUM OD 10 TAČAKA koje treba da ispuni Srbija da bi dobila oproštaj od BiH?!?

Podeli vest

Dan uoči zvanične posete Aleksandra Vučića Sarajevu oglasio se penzionisani reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH i aktuelni predsednik Svetskog kongresa Bošnjaka Mustafa Cerić, tvrdeći da su Bošnjaci uznemireni provokativnom retorikom srpskog predsednika, koja, kako kaže, prati svaki njegov dolazak u BiH

U veoma opširnom tekstu označenom kao "komentar dana", Cerić ističe da se slaže sa predsednikom Vučićem da ne treba gledati u prošlost, već u budućnost, ali "ispostavljući" istovremeno u 10 tačaka uslove pod kojima je ta budućnost, iz njegove perspektive, moguća.

Smeta mu i Putin

Cerić sada tvrdi da Vučić prilikom svake posete BiH koristi provokativnu retoriku koja, kako kaže, uznemirava Bošnjake, a kao primer navodi da je pred dolazak u Srebrenicu jula 2015. tražio od predsednika Vladimira Putina da Rusija upotrebi veto u Savetu bezbednosti UN i zaustavi britansku inicijativu za osudu "srpskog genocida" u tom gradu.
Rusija je to učinila, a Cerić tvrdi da je "Vučić u Beogradu slavio tu anticivilizacijsku pobedu Rusije u korist srpske genocidne politike u Bosni".

Suštinska je pri tome druga tačka koja se odnosi na zločin u Srebrenici, gde bivši poglavar muslimana u BiH smatra da Srbija, odnosno Vučić, treba da prizna da je svesna da su Srbi počinili genocid nad Bošnjacima u Bosni, da se zbog tog "svog genocidnog greha" duboko izvini Bošnjacima i da od njih traži oproštaj, te da im obeća da se to nikad više neće ponoviti. 

SUJETNI LUDAK! Amerikanka BAKIRU POKAZALA SREDNJI PRST, a on naredio da je ODMAH UHAPSE!

Cerić traži i da se Srbija obaveže da se nikad više neće mešati u pitanje bosanskog vojnog savezništva, posebno kada je reč o NATO, ali i neće ni na koji način da podržava secesionističku politiku na štetu teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Bosne.

Cerić, penzionisani reis koga mnogi čak i u BiH smatraju kontroverznom ličnošću, bio je, inače, lični prijatelj autora Islamske deklaracije i prvog predsednika BiH Alije Izetbegovića. 

To prijateljstvo je zadržao i sa Bakirom Izebegovićem, članom Predsedništva BiH i liderom SDA u BiH.

Cerić traži od Vučića da prizna da su Srbi počinili genocid nad Bošnjacima u Bosni, da se zbog tog "svog genocidnog greha" duboko izvini Bošnjacima i da od njih traži oproštaj

Cerić je i veoma blizak prijatelj bivšeg muftije Islamske zajednice u Srbiji, a sada narodnog poslanika u srpskom parlamentu Muamera Zurkorlić, koji mu je bio domaćin tokom njegovih poseta Novom Pazaru, odnosno Sandžaku.

LUD, A TO NE ZNA! IZETBEGOVIĆ: SRBI I HRVATI U BOSNI SU IZMIŠLJENE NACIJE: Glupost koju je odvalio Alijin sin hit u regionu!

Tako je tokom jedne posete Sandžaku, maja 2009, a koja se poklopila sa posetom tadašnjeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Beogradu, Cerić izrekao niz brutalnih uvreda na račun Srba i Srbije, pa je Ministarstvo vera poručilo da je on nepoželjan u Srbiji.

DODIK PRESEKAO: Republika Srpska izlazi na referendum - DA NAROD ODBACI ČLANSTVO U NATO!

Cerić sada tvrdi da Vučić prilikom svake posete Bosni i Hercegovini koristi provokativnu retoriku koja, kako kaže, uznemirava Bošnjake, a kao primer navodi da je pred dolazak u Srebrenicu jula 2015. tražio od predsednika Vladimira Putina da Rusija upotrebi veto u Savetu bezbednosti UN i zaustavi britansku inicijativu za osudu "srpskog genocida" u tom gradu.

Tanjug

Rusija je to učinila, a Cerić tvrdi da je "Vučić u Beogradu slavio tu anticivilizacijsku pobedu Rusije u korist srpske genocidne politike u Bosni".

Penzionisani reis zamera srpskom predsedniku i to što je u ponedeljak gostujući na Hepi TV naveo koliko je Srba živelo pre i posle rata u Sarajevu, Mostaru, Zenici...

Cerić tvrdi i da uoči sutrašnje posete Sarajevu Vučić primenjuje isti scenario tako što je, kako kaže, imao potrebu da objavi da Ratko Mladić ima njegovu i podršku države Srbije.

DRAMATIČNO OTKRIĆE! Zapad nam sprema finalnu ucenu: SRBIJA MORA DA SE ODREKNE SRPSKE!

Penzionisani reis zamera srpskom predsedniku i to što je u ponedeljak gostujući na Hepi TV naveo koliko je Srba živelo pre i posle rata u Sarajevu, Mostaru, Zenici...

Cerić kritikuje i najavljenu deklaraciju o opstanku srpske nacije, da bi na kraju poruke Vučiću dobrodošlicu u BiH poželeo na turskom, engleskom i srpskom jeziku, ne propustivši priliku da dva puta pomene da je to zemlja u kojoj je srpski predsednik rođen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srbin

pre 6 godina

Ma ocemu ovaj prica...Ej Cericu Bosna je srpska i uvek ce biti srpaka.izvrsili ste genocid nad srpskim ilirskim narodom u srednjoj bosni tj ne samo sta ste ih pobili neko ste ih i proterali sa njihovih vekovnih ognjista a proterali ste ih najmanje 250 hiljada sto je i uzrok svi desavanja u bosni pa i onih u Srebrenici.

Nikola

pre 6 godina

Uslovljavanjima neće postići ništa. Valjda je i njima i nama u interesu da se rešavaju problemi a ne da se stalno zatežu odnosi.

dejan

pre 6 godina

Zbog ovakvih likova narod ispasta, sramota je da uopste bilo sta govori!

danilo

pre 6 godina

Ceric misli da moze da ponizava Srbiju, tu se gadno vara.

bubasvaba

pre 6 godina

Ovaj penzioner je laponija osjek sta mu smeta istina koliko je pre rata zivelo a koliko sad cija je to sramota????? i ko je izvsioGENOCID koliko je srba proterano ili pobiveno u bosni ????.

grof01

pre 6 godina

A tvoji Turski preci,samo čekaju da dodju po svoju djecu u srbiju i učine ih sretnijim ;)Ne zaboravi 500 godina klečanja pod turskim junacima!!!

JSO te samo posmatra Ćeriću ve

pre 6 godina

Sa teroristima nema pomirenja, oni su hteli ISIS u srcu Balkana i zato su počeli rat spaljivanjem zastava, ubijanjem svatova i pravoslavnih popova po srpskim svadbama, a onda kad su dobili batine i pored sve svesrdne pomoći NATO-a, EU i pre svega Amerike počeli su da kukaju na sva usta dok im Amerikanci nisu smislili Dejton, e sad im i taj Dejton ne valja pa izmišljaju lažne genocide ne bi li ga poništili i ostvarili svoj višedecenijski san o nekakvom štrokavom vehabijskom kalifatu na prostoru jedne od prvih srpskih država koji su skoro pa očistili od Srba u periodu od vremena turske okupacije, pa preko genocida nad Srbima u I i II svetskom ratu, sve do etničkog čišćenja i masovnog ubijanja Srba širom Bosne i Hercegovine u toku 90-godina. što bi izgleda hteli i danas da nastave.

galenika

pre 6 godina

JSO???!!!Jesu to one pi.kice koke su maltretirale obične gradjane srbije,reketirale,otimale i sl,te pljačkale po HRV i BiH i poput terorista ISIL-a ubijali iz zasjede???Ćuti virtualna pi.ko.....Odi na Kosovo i pokazi patriotizam.pljuc

MileD

pre 6 godina

Ceriću, vi kao vernik ne bi smeli nikoga da mrzite. Mržnja je opasna i za onog ko mrzi i za one koje neko mrzi. Gospodine" Ceriću, vi znate da niste negirali ni potvrđivali svoje srpsko poreklo. Gospodine" Ceriću,, Cerići su bili srpsko-bosansko plemstvo. Posle islamizacije dela Cerića u 16. veku postali su ugledni begovi, Cerići nisu menjali prezime nakon islamizacije, kao što su to činili brojni drugi muslimani. Prezime Cerić, potiče od imena vrste hrasta, crni hrast, koji je kod starih Slovena smatran svetim drvetom, što ni danas nije zaboravljeno kod Srba pravoslavaca i upotrebljava se za božićne badnjake. Čemu te vaše izjave brate Cerić?

Gaga

pre 6 godina

Srbiji svi redom treba da se klanjaju i mole, ako ćemo tako.

mila

pre 6 godina

Cinicno od ovog gospodina, takve zahteve niko ne moze da ispuni i ne razumem cemu sve ovo? Pa toliko se trudimo i dajemo sve od sebe da pomirimo dva naroda a oni uvek nesto novo izbace!

NikolaP

pre 6 godina

Ma onaj nemac ga zeza,mislim alchajmer,pa ne zna sta prica

mimi

pre 6 godina

Ceric treba da se stidi,nije resenje postavljati ultimatume.

Petar

pre 6 godina

Neki ljudi bolje da ne pricaju, ako vec nemaju sta pametno da kazu

Dejo

pre 6 godina

U ovome se i ogleda veličina Vučića. Svaka budala preko njegovog imena želi sebi da stvori nekakvu slavu kratkog daha i postavi se u centru medija.

Steva

pre 6 godina

Samo neka oni izdaju koje kakve tačke, poslednja tačka je naša.

Violeta

pre 6 godina

Sreca pa je ovaj covek u penziji,nadam se da ce Bosnjaci uzvratiti na pruzenu ruku Srbije.

Metla

pre 6 godina

Cericu imas drzavu koja se zove Turska ili Saudi Arabija biraj i brishi iz Srpske BiH !!

Gruja

pre 6 godina

Srbija nikada nece priznati nesto sto nije pocinila,ruka i dalje ostaje pruzena za normalan razgovor.

Nikola

pre 6 godina

Босна је српска колико је Москва руска!

Jasmina678

pre 6 godina

Da,da, kako da ne, taj covek nije normalan, umislio je svasta.

Darko

pre 6 godina

Ма паметан човек. Видите како се бори за нато, баш оне што воле муслимане! Баш оне који су створили и алкаиду и исис и на правили од ислама најомрженију религију! Баш оне који су дали терористима назив исламска држава, баш оне ради којих се данас људимнајеже када чују реч ислам! Питам се господине церићу за кога ти радиш. Ја мислим да радиш за оне који уништавају ислам!

Ron Jeremy

pre 6 godina

Купити му једног Руменка, да полиже мало, да се смири.

Dejan

pre 6 godina

Ako išta njih brine,a brine ih gubitak lake zarade od mešetarenja i crne berze ,jer ako narod počne pomirenje i da živi u miru ,tu nema zarade za dripce!!!

gagula

pre 6 godina

Istinu zbori i istinu utemeljenu na dokazanim i utvrdjenim činjenicama.Neka neko kaže šta je pogrešno i šta nije istina?Genocid u srbrenici?Srbijanski pokušaj uz pomoć pravoslavnih bosaskih izdajnika,da pocjepaju BiH?Mješanje u unutrašnje stvari BiH preko domaćeg kolaboracioniste Mileta iz laktasa? Takodje,pošto su srbi majstori u spinu i izvrtanju činjenica,neka pokaže snimak pravoslavnih popova koji "blagosiljaju" pravoslavne teroriste koji idu praviti pokolje nad bošnjacima i hrvatima ili isto to rade bakon genocida nad Bošnjacima! Što je najsmješnije,i to ne zbog Cerićevih zahtjeva već zbog samih sebe i zbog istine,bez koje srbije neće biti,srbija će sve ovo ispoštovati

srbin

pre 6 godina

Vama muslimanima nije mesto u Bosni jer to nije vasa zemlja niti ce ikada biti.Bosna je ilirska tj Srpska.I vi to dobro znate tako da vam je dzaba sve sta cinite.Idite u tursku i bliksko istocne zemlje tamo vam je mesto

ZN

pre 6 godina

A Vučić na njegova pitanja treba da odgovori onom statistikom o popisanom broju srba u bošnjačim sredinama, pre i posle ovoga rata i da ga pita šta na to ima da kaže.

Stojan

pre 6 godina

Ako je iko pocinio genocid to su svi oni sto su bili fasisti i sto su izasli iz svojih jama devedesetih i nikako da se ponovo uvuku u te jame. Teraju da bi totalno unistili Srbe i proterali bas sve sa svoji vekovnih ognjista. A budale ne vide da bas oni koji ih placaju i podsticu na te zlocine da bas oni polako zauzimaju BiH pa ce i te poturcene Srbe jednog dana pobiti ili proterati. Ne razumem kako bilo koji srpski politicar moze sa njima da prica kad oni non stop laju samo lazi i propagandu i pokusavaju da destabilizuju Srbiji. O cemu sa njima pricati.

Dusan

pre 6 godina

Ma ovaj nije pezioner vec bolesnik nevidjene klase.Zar da Srbija preuzme zlocin Srebrenice la svoja ledja?

lipa

pre 6 godina

Čovek koji je izgubio vezu sa realnošću i živi u nekom drugom vremenu

uva

pre 6 godina

A šta je sa zločinima koji su oni učinili, to je nekako zaboravio

mika

pre 6 godina

Ceric je sve zeli da slomi sa ovim tackama izmedju Srbije iBiH.

Mikica

pre 6 godina

Kako da ne. nemojte postavlati uslove. Sve mozemo da resimo uz dogovor.

cvele

pre 6 godina

Nazalost ali takvi uvek sve ucine kako do dogovora nikada ne bi doslo

pera ciganin

pre 6 godina

Cericu svi znaju ko je genocid izvrsijo pa ste to pripisali Srbima a vi se svi pravite ludi zajedno sa vasim predsednikom.

Savo

pre 6 godina

Koliko covek mora biti blesav da ovako nesto izjavi?

pera ciganin

pre 6 godina

Cericu zar si toliko izlapeo o cemu ti pricas to je suludo.

Ante

pre 6 godina

Ako ovim vehabijama, salafistima, mudžahedinima, smeta demokratija i slobodna Evropa, Srbija, zašto se ne presele već danas za Bangladeš, Pakistan, Avganistan, Ćećeniju, Turkmenistan, i tamo do mile volje urliču njihovom Alahu, i uživaju u šerijatskim zakonima i sječenju glava?? Zašto uvek traže ratove, ubijanja, klanja, to mi u Evropi nećemo, hoćemo samo mir i slobodu, a vi bradati šejtani, idite što pre kod onih koji šire zlo i mržnju prema drugim religijama i narodima!

buca1966

pre 6 godina

Mi od njih? Trebalo bi da bude medjusobno ako cemo vec o oprostajima.

rajka denda

pre 6 godina

batka pustiti sa lanca da ga malo nesto priupita.samo 10 minuta ne vise.

Dejana

pre 6 godina

Ne znam da li je u pitanju ludilo ili bezobraluk, ali znam da je BIH taj koji treba da moli za oprostaj

SERGIJE

pre 6 godina

TREBAO BI UVAZENI BUREK EFENDIJA DA ODRZI PREDAVANJE GOSPIDINU VLADIMIRU VLADIMIROVICU PUTINU I DA MU JEDNOSTAVNO PRIOPCI KAKO IMA BITI I KAKO SE IMA VLADATI PA CE MU ZA NAGRADU PISLATI ZEHRU PEKSIMETA DA ZASLADI\n

mica

pre 6 godina

ceriću isis ti je izgubi nemoj previše da bučeš .tvoja nepije vode...

jova

pre 6 godina

Gospodine Ceriću. tko je proizveo Srebrenicu,ako neznaš je ću ti to kazati Hrvati.a ne Srbi, Hrvatska je želela rat,jer je ratom mogla isterati Srbe iz Srbske Krajine,i onda prenela rat u BIH. da se hrvatska odvojila mirnim putem od Jugoslavije, nema rata nema ni Srebrenice,Srebrenicu su sprojektovali Demon Klikton,Alija Izedbegović,i Frano tuđman,tvoj Naser orlić je oko Srebrenice Srbe naticao na ražanj,pa sinovi od oca koji je orlić natakao na ražanj, se osvetili,šta tu Ćeriću Vučić treba da prizna,ti Ceriću ako si Bibliski i Kuranski pismen ,treba da znaš,da je najbitnije da Bog zna sve,tko je šta uradio u Srebrenici taj će i odgovarati,pošto si Srbin kao i svi muslimani u BIH,ti njih treba da učiš,a izgleda da oni tebe treba da uče,to je žalosno, šta ćeš Ceriću,kada dođe na zemlju Isus Hrist i počne uskrsavati pomrle,pa će svako živ svoje roditelje dočekivati,pa tako i tvoj porod,doćekaće tebe,ti ćeš dočekati tvoga oca Fikreta,tvoj otac,svog oca Smaju,a Smajo svog oca Radovana,a Radovan svog oca Nikolu.itd.a tićeš to sve gladati,a tako će biti,zato metni prst na čelo,i svati koliko ništa neznaš,mesto da učiš narod miru,ispada da ti vodiš ratove,ako je to tako pakao ti na gine.

Djole

pre 6 godina

Neuravnotezen covek i zahvaljujuci takvima situacija u regionu nikako da se stabilizuje. Vucic i Srbija vuku na jednu stranu uz podrsku osvescenih, dok na drugu stranu vuku stetocine.

Jasna

pre 6 godina

Šta mu je ? Mora da kod njega nema penzija ili mu kasni kada lupa ovakve gluposti.

MIODRAG JOVANOVIĆ

pre 6 godina

BOSNA JE NAŠA KOJI TAMO ŽIVIMO, NE TREBA NAM POMOĆ VUČIĆA NI KOLINDE...OČUVAJTE SRBIJU PRVO!

iscander

pre 6 godina

sad vidim da su komunisti u jednom bili u pravu-vjeru stvarno treba ograničiti na osobnu stvar a ne javnu...odavno su vremena iza nas kad su svećenici-popovi odlučivali...odavno...nema toga više...a zapad i Evropa u koje se ovaj uzda su ateistički nastrojeni...ima i pravo drug Kim da neće čuti za vjeru...barem ne javno...valjda bi trebalo ovakvima dopustiti da odlučuju tko će živjeti a tko ne?svašta...

kaja

pre 6 godina

Ne treba nama vaš oproštaj, molite se Bogu da vam oprosti grehe koje ste počinili prema Srbima

Babolina

pre 6 godina

Pa ko je lud to će vreme pokazati, ali ti je si definitivno lud Ceriću!

Jovan

pre 6 godina

Ništa novo samo još jedan ludak koji ne zeli mir već širi mržnju medju ljudima kao da odnosi dveju država nisu već dovoljno zategnuti!

BIBI

pre 6 godina

Srbija ne pristaje na ucene a odnosi Srbije i BiH mogu da se reše i poslovnim putem potpisivanjem Sporazuma za slobodan protok ljudi,roba,sirovina,itd!

Ana

pre 6 godina

Šta više hoće od nas koliko god se mi trudili da pružimo ruku pomirenja uvek se nadje neko sličan ovom(da ga ne imenujem iz pristojnosti) da otvara stare rane koji normalno svi mi nikada nećemo zaboraviti ali se trudimo da ne mislimo o tome zbog budućnosti naše dece!

vukota

pre 6 godina

Zašto Ceriću smetaju podaci o tome koliko je Srba do rata živelo u velikim gradovima u BiH-a?

Mimica

pre 6 godina

Cerićevim jezikom uslovljavanja nećemo da pričamo.Naš jezik je jezik mira i međusobne tolerancije ,a ne jezik ucene!

AS

pre 6 godina

KO JE BRE SAD PA OVAJ? ODAKLE JE PAO PA PRAVO NA VUČIĆA? KO GOD ŽELI DA POSTANE POZNAT OPALI PO VUČIĆU I ISPADNE BUDALA. TAKO I OVAJ LIK ŠTO POSTAVLJA NEKE USLOVE. KO ZNA KO MU JE TO NAPISAO.

Baka

pre 6 godina

Sta ovaj prica, ako nije pijan, onda on stvarno ne vidi realno stvari.

ficko

pre 6 godina

eno mu onaj Austrijanac koji je izazvao na javni duel kandićku i biserko pa sa njim neka podeli razmišljanje o genocidu nad Srbima muslimanima

ČITATELJKA

pre 6 godina

Moj prijatelj Hajrudin Ime i prezime Mustafe Cerića već godinama namerno piše i namerno izgovara: Muftara Serić.

Beki

pre 6 godina

Cericu , jesi li pitao svog pradedu koju krsnu slavu je slavijo ?

Saradžogla

pre 6 godina

Све што је било турско отишло је у Турску.Остале су потурице јер тамо НИКО НЕ ЖЕЛИ ИЗДАЈНИКЕ СВОЈЕ ВЕРЕ сем да им буду слуге.Потурица је србин који је променио веру из морања или ИЗ КОРИСТИ!Потурица - ПОТУРЧЕНИ СРБИН! ... Али,бато,срамота је имати име потурица па се сетили ДА СЕ ПОКУРЧЕ и ето нове нације - БОШЊАЦИ!Само зеза их језик јер немају сертификат Светског института за језике да им је ,,бошњачки,, језик признат као самосталан. ... ПС. Хрватској је одбијено признање да им је језик самосталан.Јасно им је речено да се у Хрватској говори српским језиком.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija