• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf/informer.rs

06.09.2017

17:22

ŠOK! ZAPAD NAM DAJE 18 MESECI DA PRIZNAMO KOSOVO, aktiviran plan CIA i BND iz davne 1977. godine!

Politika

ŠOK! ZAPAD NAM DAJE 18 MESECI DA PRIZNAMO KOSOVO, aktiviran plan CIA i BND iz davne 1977. godine!

Podeli vest

Američki eksperti tvrde da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova u cilju održivog mira, pošto bi priznavanje bilo kamen temeljac za normalizaciju odnosa

U pregledu dijaloga između Beograda i Prištine, koji su uradili eksperti sa Univerziteta Kolumbija preporučuje se Briselu i Vašingtonu  da preduzmu mere za sprovođenje svih sporazuma i da insistiraju da Srbija mora priznati Kosovo. Novi izveštaj objavljen u utorak pod naslovom Izveštaj o implementaciji dijaloga Kosova-Srbija.

Šta se smislili moćnici!

Slovenija, kontinentalna Hrvatska, Istra, zapadnu i severnu BiH dobili bi Nemci, Jug Hrvatske, Dalmaciju, Crnu Goru, Kosovo i Metohiju, deo Raške, jug Srbije i Makedoniju SAD, a Vojvodina bez južnog Banata bi pripala Mađarskoj. Srbiju bi činile centralna Srbija bez juga Srbije i deo Vojvodine oko Pančeva i Vršca

Ništa nije slučajno

Izveštaj, objavljen u Programu za izgradnju mira i prava na Institutu za studije ljudskih prava Univerziteta Kolumbija, predlaže rok od 18 meseci da zaključi pregovore.

Kaže da "ako bilo koja strana ometa, EU bi trebalo da suspenduje posredovanje i zamrzne fondove EU".

U ovom trenutku, kažu, dijalogu blago posreduje EU, dok su teme pregovora predložene od strane srpske i kosovske vlasti bez jasnih rokova i kazni za neizvršavanje.

(VIDEO) BORBA ZA JADRAN JE ZAVRŠENA, TRAMP ŽELI BALKAN U CELINI: Srbija mora naći način da izbegne američku klopku!

Izveštaj tvrdi da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova u cilju održivog mira, pošto bi priznavanje bilo kamen temeljac za normalizaciju odnosa.

Preporučuje da pregovori Srbije za članstvo u EU budu povezani sa napretkom u dijalogu Kosova i Srbije.

TRAMP OD VUČIĆA TRAŽI REŠENJE ZA KOSOVO: Albanci u panici, predsednik SAD bi mogao da podrži PRIPAJANJE SEVERA SRBIJI!

- Iako je Kosovo priznalo 114 zemalja, Srbija i dalje blokira napore Kosova na postizanju vecěe globalne prepoznatljivosti - izjavio je Dejvid L. Filips, autor izveštaja.

Beta

- Vreme je za merljive ishode. Nema više samo fotografisanja - dodao je on.

Izveštaj kaže da će normalizacija odnosa uključiti članstvo Kosova u UN, dok će paralelno, Kosovo i Srbija raditi na kriterijumima za članstvo u Evropskoj uniji, istovremeno ulazeći u EU.

Dijalog Kosovo-Srbija, koji obuhvata i tehnička i politička pitanja, pokrenula je EU 2011. godine u Briselu.

TAČI SANJA RAZMENU AMBASADORA BEOGRADA I PRIŠTINE! Ko o čemu Zmija o priznanju Kosova!

Iako su se obe strane obavezale da primenjuju dosadašnje dogovore, mnogi od sporazuma ostaju na papiru.

Glavna pitanja koja su se obe strane dogovorile da reše su sloboda kretanja, telekomunikacije, status većinskog srpskog stanovništva na severu KiM, carine, policije i pravosuđa.

STROGO POVERLJIVO! PROCENA OBAVEŠTAJACA CIA: Vučić je spreman da RATUJE ZA KOSOVO!

Međutim, mnoga druga pitanja koja opterećuju odnose između Beograda i Prištine i dalje nisu deo dijaloga.

Reprint Telegraf

Izveštaj sa Univerziteta Kolumbija nagoveštava da kritična pitanja koja treba rešiti uključuju nestale osobe, nadoknadu žrtava rata, integraciju srpske manjine i bezbednosna pitanja, uključujući i stvaranje kosovske vojske.

Dalje sugeriše da bi Misija UN na Kosovu, UNMIK, trebala biti degradirana i na kraju eliminisana, jer je postala prepreka dijalogu i pomirenju između Kosova i Srbije.

Stari plan u novom ruhu

Slučajno ili ne, raspad Jugoslavije i pokušaji cepanja Srbije odvijaju se po scenariju koji su još 1977. napravili američka CIA i nemački BND, koji predviđa podelu SFRJ na kolonije.

Srbija mora priznati nezavisnost Kosova u cilju održivog mira, a pregovori Beograda za članstvo u EU moraju da budu povezani sa napretkom u dijalogu Kosova i Srbije.

Prema tom dokumentu, Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju velike sile bi podelile na sledeći način:

EU ĆE ZBOG OVOG POBESNETI NA SRBIJU: Stranci neće moći tek tako da se dokopaju naše zemlje!

- Slovenija, kontinentalna Hrvatska, Istra, kao i zapadna i severna Bosna i Hercegovina pripale bi Nemačkoj i bili bi njena kolonija;

- Jug Hrvatske, Dalmacija, Crna Gora, Kosovo i Metohija, deo Raške oblasti, jug Srbije i Makedonija pripale bi SAD i bili bi njena kolonija;

- Vojvodina bez južnog Banata bi pripala Mađarskoj i bila bi pod njenom okupacijom;

- Nezavisnoj Srbiji pri pripali ostaci današnje teritorije, tačnije centralna Srbija bez juga Srbije i deo Vojvodine oko Pančeva i Vršca.

PRLJAVA IGRA PRIŠTINE I ZAPADA U SAVETU BEZBEDNOSTI UN: Šiptari teraju UNMIK, hoće da osvoje sever Kosova!

Inače, CIA je raspadom Jugoslavije bavila još početkom 70-ih godina prošlog veka, čitavih 10 godina pre smrti doživotnog i neprikosvnovenog lidera SFRJ - Josipa Broza Tita.

Vikipedija

Već viđeno posle kraha Kraljevine Jugoslavije!

Podela Jugoslavije na intersne sfere već je jednom bila učinjena u istoriji. Okupaciju i podelu Jugoslavije u Drugom svetskom ratu (1941. godine) izvršile su nemačke, italijanske, bugarske i mađarske okupacione snage. U skladu sa politikom sila Osovine, Jugoslavija je tada faktički likvidirana kao država.
Okupatori su, suprotno međunarodnom pravu, u centralnim delovima zemlje formirali tri državna protektorata (marionetske države) - Nezavisnu Državu Hrvatsku, Nedićevu Srbiju i Nezavisnu Državu Crnu Goru, u kojima su jugoslovenski narodi zadržali neki vid kvazi-državnosti u novom Hitlerovom poretku, dok su periferni delovi Jugoslavije jednostavno anektirani od strane susednih fašističkih država - Nemačke, Italije, Mađarske, Bugarske i Albanije (koja je i sama bila italijanski protektorat).

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mr Njet

pre 6 godina

Косово и Метохија је део државе Србије и тачка.

Goran M

pre 6 godina

Podrska Vucicu da izdrzi, maltretiraju nas vec 30-ak godina i sad ne smemo da posustanemo. Takodje podrska Irmi

SARA

pre 6 godina

STO PRE SE PRIPOITI RUSIJI A NE CEKATI ZADNJI M8MENST KADA GUBIMO SVE.\nKAKVA EU TO JE SAMO DA BI DALI KOSOVO I ONDA IDE DALJE.\nZA RUSIJU I SAVEZNISTVO.\n

bubasvaba

pre 6 godina

Dugo snjate ovo ali jos cete sanjati dugo dugo de vam je ta vatra itaj bes na severnu koreju ????? nije ovo srbija kao devedesetih kad ste prevarili milosevica nije nije a i tad peske niste usli u srbiju i saberite se koliko vas ta avantura kosta ???? koliko ste prodali f117 a koliko ste imali sklopljenih ugovora za prodaju?????ono sto niko ne vidi vide srbi i prizemlje u delovima .Ima tu jos ihahaj a ima i oni na pisti goreli a nisu poleteli .

sumadinac neprskani

pre 6 godina

bol u predelu prepona koji osecam svaki put kada neki server ili kolumbija univerzitet izadje u javnost sa listom zateva u pravcu nase zemlje se stalno povecava . kada su vec tako cuveni univerzitet zar im nebi bilo bolje da se pozabave nadolazecem raspadu sad-a koji ce se izvesno je desiti i pre tih 18 meseci .

biber

pre 6 godina

Vece gluposti nisam nikada cuo... Pa oni misle da uzimaju kako im cefne... Ne damo mi ni jedan deo nase Srbije!!

Car

pre 6 godina

Mogu da nam popose,pogotovu nama u Zapadnoj Srbiji (uzicki region)

vlada

pre 6 godina

to se zna odavno da traze da priznamo kosovo i nazalost sve ka tome ide pocev od skolstva,sudstva,pozivnog broja,granice sve smo to potpisali,priznanje je samo kao formalnost ostalo\n

Bubuleja

pre 6 godina

Zašto šok ? Oni, što nisu ovo očekivali, ili su naivni ili glupi. I sad kreće lavina komentara: aj krenite, nemate dovoljno krvi, bol u preponama i sličnim glupostima. Zatucanost ili radna obaveza, ne znam!

Penzionerj

pre 6 godina

Fasisti, zakasnili ste. To ste mogli postici sa izdajicom jelcinjom. Srbija ima veoma jake prijatelje i bracu. Mnogo ruznih recimogao bi vam uputiti ali necu jer nisam baraba kao vi fasisti.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Kakav šok, kakav bol u preponama i ostale gluposti?! Nezavisnost Kosova je priznalo više od stodeset država, među njima i: Francuska, Italija, Nemačka, Amerika... Kosovo JESTE nezavisna država koja više nikada neće biti deo teritorije države Srbija. Zato ne razumem zašto i Srbija ne bi priznala da je Kosovo nezavisna država. Molim da ovaj moj komentar bude objavljen - kao dokaz da u Srbiji nisu svi glupi a i kao dokaz da ,,Informeru'' objavljuje komentare u kojima je napisana istina.

Bane

pre 6 godina

Moze,ali samo ako Amerika vrati Texas i pola Kalifornije Meksiku i Aljasku Rusiji i Nemacka plati dug Srbiji za svakog ubijenog Srbina u drugom svetskom ratu.

srbin

pre 6 godina

Nema o tog kolonijalnog cepanja Srbije i Srpske bosne nista to i oni shvataju,,,a mi srbi samo moramo da se drzimo one Bozije:Samo sloga srbina spasava

Rasim

pre 6 godina

Kad ce jednom ovaj AV da kaze istinu sa razgovora koje vodi u inostranstvu. Dokle ce da laze ovaj narod.

bane

pre 6 godina

Americi i njenim debilima treba reći da se uklone od Srbije jer ne poseduju mudrost i pamet. Samo golu silu. A zlo uvek samo sebe pojede!

Srpkinja

pre 6 godina

Šta radi ološ belosvetska, mislim da će se zabaviti o svom jadu prvo, mora da se plati sve, žao mi je nedužni narod što zbog ološa stradaju.!

arsa

pre 6 godina

Sad je jasno zasto su albanci bili povlascena nacionalna manjina u Srbiji u Titovoj "komunistickoj" drzavi, ko stoji iza toga i decenijama proganjali i ubijali srpski narod na Kosovu i Metohiji.Osmisljeni zlocin Amerike i zapadnih zemalja koji ne sme proci bez kazne.Savez sa Rusijom sto pre.Dosta je bilo cekanja.Vreme je.

sike

pre 6 godina

Opet antiJugosloveni i ljubitelji zapada i tada apsolutno i sada po malo ujedinjenih SAD + Svabija,otkrili rupu na saksiji. Ovo je poznato jos od pripreme donosenja plana,ali su Titio i komunisti proglasavani lazovima i propagandistima. STA SAD.!? TEK SADA STE CULI ZA TO.!?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija