• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2017

23:59

DEMOKRATSKA PARTIJA SRBA, STOILKOVIĆ: Albanci drže Zaeva u šaci, Makedonija će glasati za Kosovo u Interpolu!

Politika

DEMOKRATSKA PARTIJA SRBA, STOILKOVIĆ: Albanci drže Zaeva u šaci, Makedonija će glasati za Kosovo u Interpolu!

Podeli vest

Makedonija će krajem septembra glasati za prijem Prištine u Interpol, izjavio je u intervjuu za današnje "Večernje novosti" Ivan Stoilković, poslanik u Sobranju i predsednik Demokratske partije Srba (DPS)

Upitan da li je dobio odgovor na pitanje koje je postavio u makedonskom parlametu - kako će Skoplje glasati kada se bude odlučivalo o prijemu Prištine u Interpol, Stoilković kaže da nije dobio, "ali nema sumnje da će Makedonija dati glas za članstvo".

- I to će posle diplmatskog rata koji se odigrao između Beograda i Skoplja ponovo otvoriti tenzije između dve zemlje- ocenio je on.

Stoilković kaže da nije dobio odgovor ni na pitanje šta su makedonske službe tačno uradile da Srbija povuče osoblje iz svoje ambasade i da li iza tih aktivnosti stoje predstavnici stanog faktora.

On je, povodom predstojeće parlamentarne rasprave zakonu o dvojezičnosti, rekao da je to uvod u federalizaciju Makedonije i dodao da je DPS zajedno sa VMRO-DPMNE podnela amandman u kome se traži da isti status, osim makedonskog i albanskog, dobiju i srpski i turski.

Prema njegovim recima, šanse da taj amandman prođe su nikakve, jer je parlamentarna većina premijera Zorana Zaeva izuzetno tanka, tako da ga "Albanci drže u šaci", a Zaevu ne odgovara nikakva kriza pred lokalne izbore 15. oktobra.

Upitan da li će je sledeći korak usvajanje u Sobranju rezolucije o genocidu nad albanskim narodom u Makedoniji u periodu 1912-1956. godine, Stoilković kaže da "u ovoj fazi verovatno ne, ali pitanje je trenutka kada će Albanci tražiti i to".

ŠOK! ZA SKOPLJE JE BEOGRAD OPASNIJI OD IRANA: Srbija ima najviši stepen bezbednosne obrade u Makedoniji!

MAKEDONSKI SCENARIO NAPISAN U BONDSTILU: Događaji koji prete da ZATRESU BALKAN nisu slučajni, DEO SU ŠIREG PLANA!

NEPRIJATELJSKO PONAŠANJE MAKEDONIJE PREMA SRBIJI: Evo ko potpiruje NOVI SUKOB NA BALKANU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17