• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

12.09.2017

00:25

IRMA UDARILA NA DŽORDŽIJU: Najmanje jedna osoba poginula U NALETU POPLAVNOG TALASA I KIŠE!

Politika

IRMA UDARILA NA DŽORDŽIJU: Najmanje jedna osoba poginula U NALETU POPLAVNOG TALASA I KIŠE!

Podeli vest

Najmanje jedna osoba je poginula u južnoj američkoj državi Džordžiji gde je danas stigla tropska oluja Irma preko Floride donoseći poplavne talase i jaku kišu

Poplavljena su priobalna mesta, rušilo se drveće, a stotine letova su otkazane sa aerodroma u Atlanti, najrfrekventnijeg na svetu. 

Grad Savana na obali Džordžije evakuisan je drugi put za manje od godinu dana zbog oluje, a Atlanta koja je oko 400 kilometara udaljena od obala Atlantskog okeana i Meksičkog zaliva, prvi put je pod pretnjom tropske oluje. 

Potvrdjena je smrt jedne osobe povezane sa olujom u okrugu Vort, rekla je danas portparolka Agencije za upravljanje vanrednim situacijama Džordžije Katrin Hauden koja nije dana dodatne detalje. 

Tanjug



Ta osoba je stradala u jugozapadnoj Džordžiji gde je danas centar oluje Irma prešao iz Floride. Udari vetra od oluje zahvatali su radijus od 644 kilometara od centra, praćni jakom kišom. 

Mnoga mesta uz 160 kilometara dugu obalu Džordžije su preplavljena. U nekim ulicama voda je visoka do kolena ili čak do struka. 



Plimni talas koji je donela oluja je nanosio vodu na ulice i sa sobom nosio brodove na kopno.

Gotovo cela država Džordžija je pod upozorenjem za tropsku oluju. Slično upozorenje važi za Južnu Karolinu i istočnu Alabamu, gde su danas zatvorene radnje i škole. 

Oko 800 letova otkazano je na medjunarodnom aerodrom u Atlanti, koji je ipak ostao otvoren danas.
printscreen



Do popodne danas više od 800.000 korisnika elektrokompanije Džordžije ostalo je bez struje, uglavnom u priobalnom i južnom delu te američke države. U državi Albami oko 12.000 domaćinstava je bez struje, uglavnom u jugoistočnom delu te države

(VIDEO) URAGAN IRMA I DALJE PUSTOŠI: Hitna evakuacija u Džeksonvilu, SMRTONOSNI POPLAVNI TALAS IDE NA GRAD!

Nacionalna meteorološka služba navela je da su poplavne kiše najveća briga danas, sa predvidjenim padavinama od 20 do 38 centimetara u jugoistočnoj Džordžiji.

Tanjug


Na Floridi se procenjuje šteta posle prolaska oluje Irma, koja je udarila tu državu kao uragan jačine četiri. Do sada su u toj državi zbog oluje stradale četiri osobe. Šest i po miliona domaćinstsava ostalo je bez struje, javili su ranije danas zvaničnici uz upozorenja da se nekima struja neće vratiti nedeljama. 

Najmanje 37 ljudi je poginulo u naletu uragana Irma preko Kariba i Kube do američke obale kod Floride.

Sledeća na udaru nevremena je Južna Karolina čiji je guverner Henri Mekmaster upozoravao stanovništvo da se skloni pred "Irmom" koja mu je baš tada u ponedeljak u gradu Kolumbiji srušila masivno stablo hrasta na kuću, delimično uništivši i njenu unutrašnjost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija