• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2017

17:50

EVO KAKO JE MIRKOVIĆ SEBI NAMEŠTAO POSLOVE! Za jedan TV prilog sam sebi dao čak 30.000 EVRA!

Politika

EVO KAKO JE MIRKOVIĆ SEBI NAMEŠTAO POSLOVE! Za jedan TV prilog sam sebi dao čak 30.000 EVRA!

Podeli vest

Estradni menadžer i bivši predsednik SO Zaječar Saša Mirković nemilice je izvlačio pare iz državnog budžeta i kroz sumnjive poslove prebacivao ih na račune svojih i firmi sebi bliskih ljudi

 

Njemu je sve estrada
Pošto je Mirković estradni menadžer, on je svoju javnu funkciju i javne poslove s budžetskim novcem očigledno posmatrao kao estradu
Ivan Ninić, Centar za vladavinu prava

Tako je Mirković preko Centra za kulturu i turizam, koji posluje pod okriljem grada Zaječara, za samo jedan televizijski prilog svojoj Timočkoj RTV avansno platio 3.360.000 dinara (oko 30.000 evra)!?

Pored toga, Mirković je svojevremeno za organizaciju dvodnevne konferencije "Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici" iz budžeta Zaječara isplatio čak 2.535.687 dinara, od čega je najveći deo završio na sumnjivim računima.

Naši sagovornici kažu da treba ispitati sve poslove koje je grad Zaječar sklapao sa privatnim firmama, jer postoji sumnja da je reč o preplaćenim uslugama.

Izvršni direktor Centra za vladavinu prava Ivan Ninić tvrdi da je u Mirkovićevo vreme Zaječar sistematski uništen.

Public

mojugao

DARKO GLIŠIĆ

FUNKCIONER SNS

Saša Mirković je jedna obična lopuža i njemu nijedna vrsta prevare nije strana.

- Danas je zato Zaječar dolina gladi i grad na ivici opstanka. A pošto je Mirković estradni menadžer, on je svoju javnu funkciju i javne poslove s budžetskim novcem očigledno posmatrao kao estradu. Kada se to sve zajedno analizira, onda sigurno ima prostora za određene krivične postupke, ali odgovor na to treba da daju državni organi - poručuje Ninić.

Politički analitičar Branko Radun skreće pažnju da je izvlačenje para na lokalu u Srbiji postala praksa kojoj se mora stati na put.

- Izvlači se novac iz lokalnih budžeta, naduvavaju se raznorazni troškovi, a finansira se ko zna šta drugo. Ta praksa bi u Srbiji morala da se menja, posebno jer je slaba kontrola utrošenih sredstava - zaključuje Radun.

SAŠA MIRKOVIĆ PUKAO NA SASLUŠANJU, znojio i mucao: NISAM KRAO, MAME MI!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija