• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2017

17:47

RUSIJA JE RAME O KOJE SRBIJA MOŽE DA SE OSLONI: Beograd može da računa na Moskvu u odbrani Kosmeta!

Politika

RUSIJA JE RAME O KOJE SRBIJA MOŽE DA SE OSLONI: Beograd može da računa na Moskvu u odbrani Kosmeta!

Podeli vest

Zamenik predsednika ruske Dume zadužen za međunarodnu saradnju Petar Tolstoj poručio je posle sastanka sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem da je Rusija uvek bila rame o koje Srbija može da se osloni, i da će zato i u budućnosti imati podršku Moskve u nastojanjima da zaštiti svoj suvereitet na Kosovu i Metohiji

Đurić i Tolstoj naglasili su značaj produbljivanja odnosa Srbije i Rusije, na osnovama bratske saradnje i prijateljstva, koji su karakterisali odnose dveju država i naroda kroz čitavu istoriju, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Državne institucije Srbije imaju jasan mandat od naroda da čuvaju i unapređuju bratske odnose sa Rusijom i to se nikada i ni u kakvim okolnostima neće se menjati, istikao je Đurić

Đurić je izrazio zadovoljstvo ostvarenom državnom saradnjom Srbije i Rusije i zahvalio na podršci unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji koji je pokrenut na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i koji za cilj ima okupljanje svih društvenih snaga radi jačanja kapaciteta Srbije da se bori za svoje nacionalne interese.

Ističući da je uspešna borba protiv članstva samoproglašenog Kosova u međunarodnim organizacijama nezamisliva bez podrške Rusije, Đurić je zvaničnika ruskog parlamenta upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i činjenicom da Srbi u privremenim institucijama samouprave prvi put od 1999. godine imaju efektivnu moć i uticaj.

ŠTA ĆETE SAD DOSISTI? Predsednik Rusije VLADIMIR PUTIN PODRŽAO SRPSKU LISTU NA KiM!

Prema njegovim rečima, Srbija će nastaviti da čuva svoju vojnu neutralnost i da, negujući tradicionalno i iskreno prijateljstvo, produbljuje sve vidove saradnje sa Ruskom Federacijom, zbog čega je suočena sa velikim pritiscima od strane država koje Rusiju ne doživljavaju kao partnera.

PATRIJARH MOSKOVSKI KIRIL: Mi pravoslavni, SRBI i RUSI, moramo RAME UZ RAME U BORBU!

- Državne institucije Srbije imaju jasan mandat od naroda da čuvaju i unapređuju bratske odnose sa Ruskom Federacijom i konstanta naših odnosa prema Rusiji nikada i ni u kakvim okolnostima neće se menjati - naglasio je Đurić.

Tanjug

On je istakao da je parlamentarna grupa za odnose sa Rusijom daleko najbrojnija u Narodnoj Skupštini Srbije, što je još jedan od pokazatelja karaktera odnosa dveju država.

Nastavićemo da negujemo tople odnose Srbije i Rusije, jer oni su za nas veoma važni, poručio je Tolstoj

Na sastanku je bilo reči i o pripremi deklaracije za očuvanje srpskog identiteta, kulture, jezika i pisma, za čije sprovođenje će, prema Tolstojevim rečima, Srbija imati punu podršku ruske Dume.

Tolstoj je istakao da je Rusija uvek bila rame o koje Srbija može da se osloni, i da će zato i u budućnosti imati podršku Moskve u nastojanjima da zaštiti svoj suvereitet na Kosovu i Metohiji.

KOLINDA NOSI PUTINU PORUKU NATO I SAD: Nećemo mirno posmatrati KAKO NAORUŽAVATE SRBE!

Zamenik predsednika ruske Dume je rekao da će u predstojećem periodu biti nastavljeno produbljivanje međuparlamentarne saradnje, sa ciljem zaštite teritorijalne celovitosti Srbije i stabilnosti na Balkanu.

Tanjug

- Nastavićemo da negujemo tople odnose Srbije i Rusije, jer oni su za nas veoma važni - poručio je Tolstoj.

EU U PANICI! SRBIJA DRŽI KLJUČ EVROPE, PUTIN TO DO DOBRO ZNA: Centar za evropsku bezbednost šokirao Brisel!

Sastanku je prisustvovao i ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija