• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2017

15:11

(UŽIVO) ZVERI A NE DVERI! Boškićevi batinaši napali novinarke, nokautirali Gocu Uzelac i udarili Maru Dragović!

Politika

(UŽIVO) ZVERI A NE DVERI! Boškićevi batinaši napali novinarke, nokautirali Gocu Uzelac i udarili Maru Dragović!

Podeli vest

Gordana Uzelac i Mara Dragović, novinarke Pinka brutalno su fizički napadnute danas tokom protesta Dveri ispred zgrade ove televizije
printscreen

Batinaši ledera Dveri Boška Obradovića nisu mogli da otrpe Gocina novinarska pitanja, pa su u svom besu i nemoći fizički nasrnuli na nju, a nekoliko minuta kasnije i na njenu koleginicu Maru Dragović.

Jedan od Boškićevih "muškarčina" je čak pesnicom udario u glavu Gordanu Uzelac, koja je barem 30 centimetra niža i 30 kilograma lakša od njega. Ona je bukvalno nokautirana i u šoku zbog čega joj Hitna pomoć trenutno ukazuje pomoć.

Kako saznajemo D.B. iz Lučana je udario Gordanu Uzelac, nakon čega ga je policija privela. 

Na snimku koji je ispred vas možete videti kako aktivista Dveri u punom zaletu kreće da nogom nokautira novinarku Maru Dragović, koja je uspela da izbegne taj udarac.

Znatno lošije je prošla Gordana Uzelac, poznata voditeljka i reporterka Pink televizije kojoj je neopaženo, sa strane prišao demonstrant i pesnicom je udario u glavu.

Kako javljaju u vanrednoj emisiji na TV Pink, Gordana Uzelac je dobila teži potres mozga.

PUPS o napadu: Nekima je nasilje prešlo u naviku 

Na napad učesnika protesta Dveri na novinarke Pink televizije PUPS je reagovao zahtevom da "država odmah radi svoj posao".

- Od RIK-a, preko Narodne skupštine, do Pinka. I uvek su samo žene meta. Nekima je očito nasilje prešlo u naviku. Vreme je da i država Srbija konačno odvikne od toga. To je najmanje što očekujemo od nje - saopštio je PUPS.

UNS IGNORIŠE NAPAD NA NOVINARKE! Umesto da osude nasilje bave se RIJALITIJEM!

Udruženje novinara Srbije izdalo je saopštenje povodom ispitivanja zloupotrebe nacionalne frekvencije u momentu kada čitavu Srbiju zanima samo jedno - brutalno prebijanje novinarki TV Pinka. Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti, pa vi procenite da li je ono adekvatno s obzirom na to da je osnovni zadatak novinarskih udruženja da zaštite prava novinara...

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas popodne da traži od Regulatornog tela za elektronske medije da ispita moguću zloupotrebu nacionalne frekvencij u vezi hapšenja jednog od učesnika rijaliti programa televizije Pink.

U saopštenju UNS od Republičkog javnog tužioca zahteva da istraži da li je bilo curenja podataka iz istrage, pošto je hapšenje navodnog ubice prethodno najavljeno u medijima.

Kako se navodi u saopštenju, najveća i najstarija novinarska organizacija u zemlji, traži od medija da prilikom izveštavanja poštuju Kodeks novinara i podseća da je Savet za štampu ranije utvrdio višestruko kršenje etičkih normi u tekstovima o ubistvu pevačice Jelene Marjanović. 

Isto tako UNS zahteva od svih medija i javnih funkcionera da poštuju pretpostavku nevinosti i da omoguće nesmetano sprovođenje pravde. 

UNS

Minstar unutrasnsjih polsova Nebiojša Stefanović izjavio je danas da je napadač na novinarke TV Pink priveden.

printscreen
Printscreen TV Pink

Lider LDP: Sramota za opoziciju

Tanjug

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović osudio je danas napad na novinarke televizije Pink i ocenio da je to sramota za opoziciju.

On je, u izjavi Pinku, istakao da je jadna politika koja nema drugi argument osim da dovede pripadnike ispred neke televizije autobusima da nekog isprebijaju i da grade na tome svoj politički rejting, te podvukao da je u 2017.takav napad nestso što je sramota za našu zemlju.

- Ovo je sramota za opoziciju, za sve nas i žao mi je što se to dogodilo, jer će ostaviti duboke posledice u društvu i dovesti do dodatnih podela - istakao je Jovanović.

- Možemo da se ne slažemo jedni s drugima, ali niko ne može zbog toga udarati pesnicom drugog u glavu. Mi smo uvek osuđivali nasilje i ugrožavanje novinara - podvukao je on.

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zivko1977

pre 6 godina

Od ovoga Boskica i Zveri nismo nista pametno ni ocekivali osim necega ovakoga

ana

pre 6 godina

rusite drzavu bando pokvarena!!!!!!podrska vucicu!!!!!!!

janka

pre 6 godina

oni ne misle dobro Srbiji,prenose losu sliku Srbije u svetu. Ovaj dogadjaj je za svaku osudu

Milan

pre 6 godina

Bravo Boskic,jos jedamput si uspeo da obrukas Srbiju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija