• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

19.09.2017

11:46

UCENA! SRBIJA MORA U NATO! Kurir Rama preneo poruku SAD, SAVEZ SA RUSIJOM MORA DA SE RASKINE!

Politika

UCENA! SRBIJA MORA U NATO! Kurir Rama preneo poruku SAD, SAVEZ SA RUSIJOM MORA DA SE RASKINE!

Podeli vest

Cilj NATO agresije bio je postavljanje američke vojske na Balkan pošto sebe vide kao naslednike Rima i žele da usisaju ceo prostor. Albanski premijer samo otvara usta kroz koja govore zvaničnici Alijanse. Sve zapadno od Sankt Peterburga i Odese mora biti pod američkom čizmom

Kad daje izjave koje se ne tiču najuže albanskih stvari Edi Rama nikad ne govori u svoje ime, kaže za Sputnjik analitičar Aleksandar Pavić, reagujući na poruku albanskog premijera da Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Kosovo i dalje nedostaju na NATO mapi.

U Vimerovom pismu postoji deo koji govori da bi Srbija, kako bi zapadna vojska trajno bila na njenom tlu, morala trajno da bude isključena i iz evropskih integracija i procesa

- Rama je kurir, poštar, on govori ono što neće da kažu zvaničnici NATO i onda koriste nekog kao što je premijer Albanije da kažu ono što u stvari jeste cilj. Jer sve što se u poslednjih dvadesetak godina radi na ovim prostorima i uopšte na prostoru Evrope ukazuje na to da NATO nema nameru da se zaustavi -tvrdi Pavić za Sputnjik.

Sofisticirani militarizam

Naravno da Rama ne govori samo u svoje ime, saglasan je i Aleksandar Mitić iz Centra za strateške alternative, i njegova izjava je u potpunosti u skladu sa strateškom komunikacijom NATO koja se sastoji od toga da sa jedne strane imamo umerene izjave generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, a sa druge strane agresivnije izjave koje daju razni analitičari i državnici poput Edija Rame.

SRBIJI NE VREDI DA SE NA USTAŠE ŽALI ZAPADU: NATO i Ameri su ih i sačuvali za rat sa Srbima i ovladavanje Balkanom!

Uloga Stoltenberga u takvoj strateškoj komunikaciji NATO, pojašnjava Mitić za Sputnjik, jeste da izvrši neku vrstu anestezije srpskog javnog mnjenja i uveri ga da ne postoji ozbiljniji pritisak na Srbiju da postane članica NATO, da će to biti potpuno demokratski izbor i da se praktično Srbija ne nalazi pod bilo kakvim moranjem da uđe u Alijansu.

Tanjug

Sa druge strane, precizira Mitić, razni analitičari, eksperti, zapadni mediji, i političari poput Rame šalju poruke koje su drugačijim tonom plasirane i koje govore upravo suprotno, a to je da postoji vrlo ozbiljan interes i vrlo ozbiljan pritisak da preostale zemlje Zapadnog Balkana uđu u NATO što pre i sve to pod pravdanjem bezbednosnog vakuma koji može da nastane, a koji bi mogle da iskoriste pre svega Rusija i Kina.

Amerikanci sebe vide kao naslednike Rima, što znači da je cilj da se dođe do krajnjih granica rimskog limesa, a to je prostor, praktično crta, od Sankt Peterburga do Odese

- Očigledno je, dakle, da se radi o dosta sofisticiranoj strateškoj komunikaciji. Međutim, čini se da građani Srbije dobro čitaju između redova tu stratešku komunikaciju NATO o čemu govore i ispitivanja javnog mnjenja - napominje Mitić.

DRAMATIČNO OTKRIĆE! Zapad nam sprema finalnu ucenu: SRBIJA MORA DA SE ODREKNE SRPSKE!

Naravno, dodaje on, ne treba zaboraviti ni poruku koju je šef Vojnog komiteta NATO uputio Rami, odnosno neku vrste pohvale koju je Albanija dobila za doprinos regionalnoj saradnji, umesto osuda za velikoalbansku politiku koju sprovodi Tirana.

- Jasno je da su i ta politika i sve ono što se dešavalo poslednjih godinu dana, kao i istupi Edija Rame i prema Makedoniji i prema Kosovu, bili koordinisani na nekom drugom nivou, na nekom drugom mestu i ovakve izjave iz NATO-a upravo to i potvrđuju", uočava Mitić.

Sprovođenje davnašnjeg plana

Sve ono što je bivši državni sekretar Ministarstva odbrane Nemačke Vili Vimer 2000. godine naveo u čuvenom pismu tadašnjem kancelaru Gerhardu Šrederu, podseća Aleksandar Pavić, govori da su tadašnja i sadašnja politika iste.

RAMA PROVOCIRA SRBIJU! PRIZNAJTE KOSOVO RADI MIRA NA BALKANU: Premijer Albanije opet sanja o našoj pokrajini!

- Tad je rečeno da je jasno da je prekršeno međunarodno pravo kad je bombardovana Jugoslavija, da je to urađeno da bi se postavila američka vojska u taj deo Evrope da se ispravi greška Ajzenhauera, koji to nije uspeo da uradi 1945. godine, i da Amerikanci sebe vide kao naslednike Rima, što znači da je cilj da se dođe do krajnjih granica rimskog limesa, a to je prostor, praktično crta, od Sankt Peterburga do Odese. To se danas oživljava u obliku Intermarijuma i sve istočno od toga se smatra neprijateljskom teritorijom, a sve što je zapadno od toga, a Srbija upada u taj deo, mora da bude vojno obezbeđeno - kategoričan je Pavić.

Reuters

Tako da NATO apsolutno ima pretenzije da usisa ceo prostor, rezonuje Pavić, a to što njegovi zvaničnici to javno ne govore samo ukazuje da ne treba da posmatramo reči već dela koja pokazuju da se sve događa upravo onako kao je Vili Vimer otkrio.

Uloga Stoltenberga jeste da izvrši neku vrstu anestezije srpskog javnog mnjenja i uveri ga da ne postoji ozbiljniji pritisak na Srbiju da postane članica NATO, da će to biti potpuno 

- Dakle, ovo što Edi Rama sad govori je samo poruka. Naravno, tu su i priprema javnosti, testiranje, čisto da se održi taj pritisak, ali jasno je da je to u stvari dan-danas politika NATO i Srbija je definitivno na meti. Da li kao članica NATO ili kao prostor koji je potpuno pacifikovan, jedino je pitanje o kojem može da se raspravlja - ističe Pavić.

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

U Vimerovom pismu, dodaje Pavić, takođe postoji deo koji govori da bi Srbija, kako bi zapadna vojska trajno bila na njenom tlu, morala trajno da bude isključena i iz evropskih integracija i procesa.

- Može da se desi da oni za nas imaju na umu da budemo crna rupa, poligon i tako dalje, ali čvrsto okružen NATO državama tako da se to svodi na isto, osim što nećemo imati nikakve privilegije ili kvazi privilegije koje imaju NATO članice, a praktično ćemo imati obavezu, odnosno bićemo tretirani kao neka vrsta okupirane teritorije - zaključuje Pavić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 6 godina

Srbija nikad nece u Nato zar da budemo sa ubicama nase dece.

bubasvaba

pre 6 godina

Ti to prenosis sad kad su nasi predsednik i ministar spoljnih poslova u SAD sto ti da glumis postara a neznas ni da se obuces na odelo i kravatu adidas patike pa te isteraju sa slikanja bas ti sto im nosis postu potrcko zato nosis patikoknem da bi bio brzi.

Goran Sydney

pre 6 godina

Ma da Rama kako je krenuo ne bi me ni cudilo da izjavi da zeli da bude prdsednik Srbije

gagi

pre 6 godina

ja nisam za nato,  ni sluchajno, ali treba sa rusima razhovarati  i reci im sta misle oni ukoliko krenu siptari, pa ih mi stapkamo a onda im u pomoc krene nato, da li ce rusi uskochiti u pomoc odmah ili ne. ako kazu da, to isto neka javno kazu i nato zlikovcima i usa da znaju sta ce biti, i da znamo kako da se ponasamo a ne da nas opez gadjaju uranijumom i nikom nista\n

nenad

pre 6 godina

Ko ce nas bilo sta pitati. Kao i za Kosovo. Odlucivat ce drugi, a mi zapenusano siktati na portalima.

Srboslav

pre 6 godina

Srbija je vojno NEUTRALNA jednom zauvek dosta su srbi podmetali svoju decu da ginu, mislim da su dosli malo do pameti i osvestili se. Srbiji netrebaju Ratnici nego Radnici i miroljubivi gradjani, jer samo tako moze krenuti u bolju buducnost. Svakako uvek biti potpuno spremni da se brane.

Radovan

pre 6 godina

Rama mora da shvati da u ovom svetu ne zive samo Amerikanci i njihove metode rada. Svi su za mir ali to šta ko mora to je pitanje? Nato koji je bombardovao Srbiju bez razloga? Nikada ali bukvalno nikada? Neutralnost je minimum. Da li cemo imati veze sa Rusijom imacemo jer mi nismo kriminalci ? Mi cemo se družiti sa svima ! I sa Vama i sa Kosovskim Albancima ali normalnim ljudima sa kriminalcima ne! Sve Američke vrednosti niko ne deli? Zastrašivanje pretnje ? Čemu to pa danas mnogi imaju i vece arsenale od Amerike pa se tako ne ponašaju? Sve su to zastarele metode? Nerazumem zasto mrzite Ruse toliko ? Kina je veca opasnost ?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija